Kdy jste se rozhodly přestat se snažením o dítě?
Co byl impuls, že jste si řekly - dál už ne?
Po 2 a půl letech a jednom potratu to nějak přešlo samo už jsem to prostě přestala chtít , přišlo mi to jako něco nemožného. No a 5 měsíců na to //
Já až jsem to vzdala, tak jsem otehotněla.. Nicmene vzdala, nevzdala, řekla jsem si, že na to už seru, začali sme vest běžný život, když sme chtěli tak sme na to skočili a bylo to tam..
Já když nemohla 12 let otěhotnět. Měli jsme zrovna s manželem krizi, tak jsem si řekla že na to kašlu, a začnu si žít život po svém. No a najednou jsem byla těhotná, během 1 roku 3x, potřetí to vyšlo a mám holčičku.
Po 6letem ,,snažení,,3 ivf cyklech a nespočet iui kdy se manželství začalo hroutit, jsem to vzdala. Manželství to stejně nevydrzelo.Ted s novým partnerem už nic nezkousim, jsem tak nějak smírena i když s tím se jen tak nedá smirit
Ja po tom,co segra a svagrova porodila..řekla jsem si,ze třeba mám být proste jen teta..za 14 dnů jsem otehotnela🙂🤷🏽♀️
Snažili jsme se 7 let, během nichž jsem se snažila zjistit, kde je problém, přestěhovali jsme se, zrekonstruovali jsme svépomocí dům, byli na dovolené u moře... (všichni vždy tvrdili, že teď to urcite přijde, když mám myšlenky jinde 🤦🏻♀️). Problém byl nakonec v mé imunitě, takže ivf, to vyšlo. Dceři je 5 let, nijak se nechranime a těhotná nejsem 🤣. Jak vidno, další dítě nebude a "nemyslet na to" k otěhotnění nevede 😉.
@kafr Když jsme se odevzdali po 4 neúspěšných letech pokusů všeho možného do rukou lékařů a souhlasili s IVF.
Syn má rok a půl, 3. IVF, z toho 2. těhotenství.
@petrane To je krásné 🙂
Po 4 letech, když už jsem byla úplně zoufalá z celé té situace. Zacali jsem i zvažovat adopci. A po měsíci jsem byla těhotná. Nyní máme děti tři. Teď se musíme opravdu chránit druhé je hned po šestinedělí a třetí hned jak jsme se přestali chránit. Proč to tak najednou jde nevím.
Po 3,5 letech snažení, vyšetření a druhé revizi.. jsem si řekla, že už takovou bolest a smutek nechci zažít.. s manželem jsme se domluvili, že se přestaneme snažit.. za měsíc po revizi jsme odjeli na dovolenou no a vrátila jsem se těhotná.. momentálně jsem v 30 tt, tak doufám, že na potreti vše dobre dopadne.. 😊
Tezko rict… asi po deseti letech vsech cyklu a pokusu ivf… plus vekovy strop, ktery jsem uz prekonala. Jeste mame zamrazena embrya, ale uz je asi pozde.
Ahoj vzdala jsem to po třech neúspěšných pokusech o umělém oplodnění. Cca 2 roky. A verdiktu že svoje děti mít nikdy nebudu. Začala jsem se věnovat něčemu jinému abych na to nemyslela a smířila se s tím. Pak po 3 letech jsme si pořídili pejska . Za dva měsíce jsem zjistila že jsem těhotná a na druhé kontrole ještě větší sok že čekáme dvojcatka. Dneska je holkám 7,5 a aniž byjsme chtěli ještě k nim přibyl brácha a tomu bude za pár dní rok.❤❤💙😀😀😀
Většinou když člověk poleví ...otěhotní 😅
Čtyři roky jsme tomu nechali volný průběh - začali se snažit, nešlo to, pak se hodně komplikovala stavba domu, pak jsem změnila práci, která mě naplňovala, a pořád se nedařilo, tak jsme šli do IVF a já otěhotněla a musela na přerušení kvůli vývojovým vadám miminka. V tu chvíli jsem si poprvé připustila, že to možná nepůjde, cítila se odevzdána, psychicky vyčerpaná.
Odjela jsem sama na dovolenou k moři, manžel nemohl kvůli práci, já cítila, že prostě musím někam odjet. Po návratu jsem šla na další pokus ze zamrazenych embryí a synovi je teď šest let.
A dva roky po porodu syna mi gynekolog poradil, že vzhledem ke spermiogramu manžela si můžeme užívat nechráněný sex, tak jsme si užili jednou a dceři jsou tři roky😁.
A za sebe teda musím říct, že i když jsme se v určitých chvílích přestali fyzicky snažit, ten vnitřní pocit, že to vzdávám, dál to nemá cenu, jsem zažila opravdu jen jednou po tom přerušení. Jinak jsem na to přes prvním dítětem myslela vlastně pořád.
Znam 2 pripady tehotenstvi po adopci. Já jsem otehotnela po 2,5 letech snazeni ve chvili, kdy jsem si rekla, ze na to kaslu, ted se to stejne nehodi a objedname se na ivf po lete.. 🤣
Přestala jsem se snažit když jsem věděla, že chci odejít od manžela, po 8 letech snažení. Našla jsem si nového přítele a od chvíle kdy jsme se domluvili že přestanu brát HA to trvalo 2 cykly a byli jsme spolu 5 měsíců.
Já asi po čtyřech letech, kdy jsem si předjednala schůzku s naším školním psychologem, který léta působil v tom "kurzu", kterým musí projít žadatelé o adopci. Než došlo na konkrétní termín, byla jsem těhotná. Teď máme tři, taky netuším, jak se to tak překlopí.
Po třetím nepovedeném KET, když jsme si řekli, že nám jedno dítě (taky z KETu) bude stačit, že je to s ním už pohoda a nacházeli jsme samé výhody toho, mít jedno dítě. Tak měsíc po tomhle rozhodnutí jsem zjistila, že jsem těhotná..jinak to bylo celkově osm let snažení.
Právě teď.. Po roce snahy od zt. Věkovou hranici jsem presvihla o ten rok a vracím se do práce. Nechci si "zvyknout" na práci a zas zůstat doma a pak znova.
@1lenuska1 kolik ti je prosím?
Ja trosku odbocim od tematu ale zajima me jedna vec-pro ty,ktere se neuspesne snazily o dite-neuvazovali jste s partnerem o pestounstvi nebo adopci?A co vas treba pripadne presvedcilo nebo odradilo?
@zelenaesmolda Já mám za sebou 4 IVF po neúspěšných pokusech jsme se s manželem rozhodli pro adopci.Když se dívám zpátky zvolila by jsem adopci mnohem dříve.Teď 17.března budeme už 9 let čtyři a nikdy jsem nelitovala.
@desdemona003
adoptovali jste dve deti?
@hanynka1704 37
@zelenaesmolda o adopci jsme se bavili, ale nakonec jsme se rozhodli, loni v červenci po podstoupení druhé revizi, že budeme bez dětí.. možná, kdyby se nezadarilo hned za měsíc otehotnet neplánovaně (a to se teď na miminko moc tesime), tak bychom časem dospěli k rozhodnutí, že chceme adaptovat.. ale v tom červenci jsem věděla, že nechci řešit nic ohledně dětí.. operace mě dostala na moje psychické dno.. navíc nás odrazoval dlouhý proces té adopce.. co jsem si o tom četla, tak to není vyřízené za rok, ale je to běh na dlouhou trať..
po 4 letech. 1x IVF, 4x KET, 3x těhotenství a 3x potrat. Tohle už nechci nikdy zažít.
@zelenaesmolda Dvojčata
@zelenaesmolda Dvojčata
@desdemona003
Wow tak to klobouk dolu

Naštěstí jsem to nezažila osobně, ale rodinný známý to vzdali, když podruhé potratila v cca 6. měsíci, tedy musela podruhé porodit mrtvé dítě. 😔