Plánování pohlaví dítěte. Jakou máte zkušenost?
Ahoj dámy.. chcem sa spýtať na skúsenosti tých čo chceli mať dievca..a podarilo sa im..ci robili niečo špeciálne..napr podľa ovulácie strava a pod .
Stejně je zajímavé, že věda tak pokročila, dělají se umělá oplodnění, ale na jistý výběr pohlaví ještě nikdo nic nevymyslel...
Jinak já jsem vždy chtěla dítě. Čtyřikrát mi bylo úplně jedno, jestli to bude kluk nebo holka. Nikdy jsem nepochopila, proč mi lidé gratulují k párečku. Pro mne bylo důležité živé a zdravé miminko, vím možná klišé …
Já praktikovala ovulaci - dál od ovulace holka, blíž kluk a vyšlo to, nicméně jaký to na výledku mělo podíl, je otázka. Kdybych to chtěla zkusit ovlivnit, tak bych si vygooglila, co se pro to dá udělat a zkusila to aplikovat - a pak si držela palce.
@suzanna123 koľko od ovu si mala dcéru?
Stejně je zajímavé, že věda tak pokročila, dělají se umělá oplodnění, ale na jistý výběr pohlaví ještě nikdo nic nevymyslel...
@klokanka31 ale lékaři ví při IVF jestli je to děvče nebo kluk. Ale z etického hlediska, to neřeknou. Což je za mě správne
Za mě je zvracené fňukat, ze mam 2 kluky či 2 holky. Zdraví je nejdůležitější. Navíc kolik lidi, nema ani to jedno dite
Autorko, vždycky je to 50 na 50. Pokud chceš jít do třetího miminka, nejprve bych si v sobě srovnala to, že je 50% šance, že to bude třetí kluk. Touhu po holčičce opravdu chápu, bohužel se to nedá ničím ovlivnit. Znám 2 rodiny, kde mají 4 kluky a 3 rodiny se 3 kluky, všude si maminky přály holčičku. Nenadělají nic.
O tom je kniha Dcera na přání .
Tak to ti po těch 13 letech fakt nepovím…😀
Pohlaví si zatím neleze vybrat, jako rohlíky v sámošce....naštěstí....prej si hlavně zdravé dítě. Moje známá má vytouženou dceru i kluka po 13 letem snažení, dvojčata......a co z toho když oba chytli v půl roce meningokok a jsou těžce postižení...hrozila jim smrt. Tak si vozí na vozíku obě děti, co místo řeči skřehotají a slintání ve svých 10 letech....
@klokanka31 Ale vymyslel, pri IVF sa da zistit, ake je pohlavie embrya. Vyuziva sa to ale len v pripade, ze je u rodicov nejake geneticke ochorenie viazane na pohlavie. Inak by to mohlo viest k problemom. V Cine napriklad kvoli politike jedneho dietata ludia preferovali chlapcov, zeny chodili s dievcatami na potrat a dnes maju viac muzov ako zien. Miliony muzov tak nemaju sancu sa ozenit.
Chtěla jsem hodně, po dvou klukách, mě to přešlo 😁
Ja si přála chlapečka -> mame holčičku a je úžasná 😊 a ted u druhého dítěte, jsme si s manželem více přáli druhou holčičku a mame kluka 😁😁 takže nám naše přání a vychází přesně naopak 😁😁😁
Ja si přála chlapečka -> mame holčičku a je úžasná 😊 a ted u druhého dítěte, jsme si s manželem více přáli druhou holčičku a mame kluka 😁😁 takže nám naše přání a vychází přesně naopak 😁😁😁
@anonym055 aj si nejako sledovala cyklus a pod..?
Ani u jednoho těhotenství, netuším, kdy proběhla ovulace.. prodělala jsem 3x potrat a bohužel vždy, když jsem si cyklus hlídala a byla na to upnuta.. když jsme to vypustili, tak se nám zadařilo se zdárným koncem 😊 přeji Vám ať se vytouženého miminka dočkáte..
Ani u jednoho těhotenství, netuším, kdy proběhla ovulace.. prodělala jsem 3x potrat a bohužel vždy, když jsem si cyklus hlídala a byla na to upnuta.. když jsme to vypustili, tak se nám zadařilo se zdárným koncem 😊 přeji Vám ať se vytouženého miminka dočkáte..
@anonym055 aha potraty..no jasne to človek je potom rad ze vôbec donosi dieťa..ďakujem.. si milá 🙃
Proc se ptas znovu? Jiz na prvni dotaz ti přišlo myslim dost odpovědí. Za ten necely mesic se asi nic moc nezmeni. 😉
@klokanka31 Ale vymyslel. Lze udelat preimplantační genetické testování a to jiz 5. den vyvoje. Dela se to hlavne pri genetickém zatizeni nejake nemoci, ktere je vazane na pohlavi.
V dnesni dobe uz je to jedno. Z holcicky i chlapecka muze vyrust treba strom...
Nefunguje nic, švagrová chtěla strašně kluka, dělala všechny rady a má 3 holky... Známá chtěla strašně holku, dělala vše možné, dbala báňských rad a má 5 kluků a až s jiným chlapem má holčičku
Prý to jde, je to podle bazální teploty. Babička mého manžela byla uznavana gynekoložka a její dcera měla dva syny a chtěli ještě holku. Toužila po holčičce. A jednou ji měřila bazální teplotu a řekla, že dnes je to tutovka, že bude holka. Jenže její manžel byl někde odcestován. Tak její bracha normálně pro něj přišel, řekl, že se jde dělat holka, tak jako králíky je nahnali a byla z toho holka. Ale jde to těžce určit, i když moje švagrová na základě toho má 2 holky. První krát to nesledovala a bylo kluk.
A teď na odlehčení, když má někdo kluka, na vine jsou ponožky partnera u styku. A prý poloha na misionáře - holka, poloha zezadu- kluk. Tohle u nás vůbec nevyšlo.
Já mám od každého jeden kousek, obě děti počaté v čase ovulace (prostě po pozitivním testu).
Myslím, že holka se dělá nahoru a doleva 😁
Podle nějaké studie vede kaloričtější strava matky k mírně větší pravděpodobností (56 %) početí chlapce, zatímco strava kaloricky chudší vede s větší pravděpodobností k početí holčičky. To možná odpovídá i tomu, že historicky v dobách hojnosti se častěji rodili chlapci, v dobách válek a hladomorů se častěji rodily dívky. Prý "dívčí" spermie jsou obecně odolnější a méně náchylné jak ty chlapecké (a déle "vydrží", proto se doporučuje při pokusu i holčičku styk nějakou dobu před ovulací - dívčí spermie si na ovulku "počkají", chlapecké jsou sice rychlejší, ale obvykle nevydrží a dříve umírají...ale já třeba mám zrovna holku ze sexu přesně uprostřed cyklu, chtěli jsme holku, dva cykly předtím těsně před ovulací jsme sex neměli, aby se zvýšila pravděpodobnost na holku a teďka prostě přesně 14.den byla chuť a zrovna ta "ženská" spermie to nakonec stejně "vyhrála", takže.... Ale prostě je to jen o něco málo vyšší pravděpodobnost, rozhodně ne pravidlo...tak jako tak, to bude....dítě).
Podle nějaké studie vede kaloričtější strava matky k mírně větší pravděpodobností (56 %) početí chlapce, zatímco strava kaloricky chudší vede s větší pravděpodobností k početí holčičky. To možná odpovídá i tomu, že historicky v dobách hojnosti se častěji rodili chlapci, v dobách válek a hladomorů se častěji rodily dívky. Prý "dívčí" spermie jsou obecně odolnější a méně náchylné jak ty chlapecké (a déle "vydrží", proto se doporučuje při pokusu i holčičku styk nějakou dobu před ovulací - dívčí spermie si na ovulku "počkají", chlapecké jsou sice rychlejší, ale obvykle nevydrží a dříve umírají...ale já třeba mám zrovna holku ze sexu přesně uprostřed cyklu, chtěli jsme holku, dva cykly předtím těsně před ovulací jsme sex neměli, aby se zvýšila pravděpodobnost na holku a teďka prostě přesně 14.den byla chuť a zrovna ta "ženská" spermie to nakonec stejně "vyhrála", takže.... Ale prostě je to jen o něco málo vyšší pravděpodobnost, rozhodně ne pravidlo...tak jako tak, to bude....dítě).
@ninive211 ahoj..a tie 2 cykly keď ste mali pred ovu sa nedarilo?
Prý to jde, je to podle bazální teploty. Babička mého manžela byla uznavana gynekoložka a její dcera měla dva syny a chtěli ještě holku. Toužila po holčičce. A jednou ji měřila bazální teplotu a řekla, že dnes je to tutovka, že bude holka. Jenže její manžel byl někde odcestován. Tak její bracha normálně pro něj přišel, řekl, že se jde dělat holka, tak jako králíky je nahnali a byla z toho holka. Ale jde to těžce určit, i když moje švagrová na základě toho má 2 holky. První krát to nesledovala a bylo kluk.
A teď na odlehčení, když má někdo kluka, na vine jsou ponožky partnera u styku. A prý poloha na misionáře - holka, poloha zezadu- kluk. Tohle u nás vůbec nevyšlo.
@sfet a ako podla tej teploty?
@ninive211 cyklus si nejako sledovala?
My chtěli holčičku delali jsem vše co bylo na internetu napsane(sex.polohy,sex 2-3 dny pred ovulaci atd) a potom nám do 6 mesice tvrdili že to je holka,jenže bum z ničeho nic se z toho stal kluk. Za mě je to teda blbost,nechat to tak,hlavne že to bude zdravé.

Vůbec ne. Počítali jsme s klukem, bylo to nečekane překvapení. Holky máme jako 4,6 a 7 dite(poslední ještě není na světě ale byla jsem na NIPT)