Snažení o první miminko v roce 2013
Ahojky holky, plánujeme miminko v roce 2013, původní plán byl až v létě, ale obávám se, že do léta to asi už nevydržím 😉Kdo chce, přidejte se do diskuze, probereme vše, víc hlav. víc ví . - )) Těším se na Vás . - )
@phuskova no my to riskneme 🙂 posledni prasek beru 04.02., 11.02. mi skonci menses a pak dej se vule bozi 😀
@krejci1510 Budu držet palce... mě poslední MS skončí 11.5. 😉 Na dřív to neukecám 😀
@blankafs Tož to jsem nezvdělanec, o tom slyším prvně 🙂
@vroninka22 mě taky nahlodávaj všichni kolem, že se nám to nemusí hned podařit, a kolem nás hodně lidí fakt třeba už rok se snaží, jedni dokonce už byli na 2.umělým oplodnění, jedněm nedávno potvrdili adopci...ale manžel je zatím k tomu uplně hluchý ....:( Tak mám strach,ale zas třeba se bojí, že co kdyby nám to náhodou vyšlo fakt hend no .. 😀
@phuskova
@michaelarackova
@bride_lucie Já se teda k HA vrátit už nechci, co se týče sexuálního života, je to naprostá senzace. Zatím to praktikujeme přerušovaně a někdy kondom, ale ten opravdu minimálně,manželovi to nevadí, ale mě teda jo, chci být v kontaktu s ním a ne s nějakou gumou 😉
@vroninka22 jo to chápu, ale zas já přerušovanýmu styku vůbec nevěřím, takhle jsme se narodili já i moji dva bratrové 😀 Mě prášky nevaděj, určitě do nich půjdu pak zas, nebo do tělíska, to ještě nevím, podle toho za jak dlouho budem chtít 2. 🙂
@phuskova tak jsme se narodili asi pomalu všichni 😀 ale jasně, každému se hodí něco jiného. 😉
@vroninka22 No to je asi fakt .. 😀 I když HA v té době byla,ale asi nevalné kvality no 🙂)
@blankafs Objednala jsem si LadyCup, váhala jsem nad velikostmi, tak doufám, že padne! Jaký máš ty? No, budu mít dnes odpoledne co na práci! 😀
@olege A teď mi řekni, že spousta holek otěhotní z kondomu???? Ať porušením obalu, či nesprávným používáním...A pak, jak píšeš, se na to připravujeme dopředu, aby to vyšlo...A pak to nejde, půl roku, rok, dva...taky to nechápu.
@vroninka22 A výsledek? 🙂 Půjdete do toho hned? 🙂
@krejci1510 To se máte...To čekání mi přijde nekonečný...☹
A teď otázka na všechny...Docela mě včera překvapila ms, která přišla o 5 dní dřív, luteální fáze byla strašně krátká. Koupila jsem si dneska konryhelový čaj a teď mi poraďte, jetsli ho mám pít celý cyklus, nebo jen do ovu a pak maliník, nebo na srovnání cyklu pít jen konryhel???? Četla jsem spoustu diskuzí, ale moc chytrá z nich nejsem...
@michaelarackova: já mám pinkcup, myslím, že jsem kupovala rovnou ten větší - jsem zvědavá, jak padne až jednou po porodu 🙂 Vždycky jsem byla odpůrkyně vložek a takhle jsem max. spokojená. Akorát je třeba být připravená, když jdeš někam, kde není umyvadlo na WC 🙂 Ale vlhčené ubrousky řeší vše.
@michaelarackova no ono jestli to vyjde hned, tak to bude na podzim pekny zahul, protoze v rijnu se mame stehovat do vlastniho a v listopadu by se to treba narodilo 😝 tak uz se vidim, jak s pupkem pred porodem budu nekde neco stehovat 😀
holky, prosím o radu. Tento měsíc jsem dělala poprvé ovu testy, od pondělka, dneska pozitivní - slabá čárka, včera ještě nic. Kdy myslíte, že bude ovu? Případně snažit se už dneska 🙂? Pokud nepočítám první menzes po vysazení, tak ta druhá byla za 33 dní. Díky 🙂, jo a fotka je v albu
@jojka23 Není to moc dobře vidět, ale zdá se mi to celkem silná čárka. Je možné, že zítra už bude zase slabší, takže šup na to a uvidíš jak vyjde zítřejší test, kdyžtak si to o víkendu zopáknete 😉
@radus_2011 jasně, díky moc, přidala jsem ještě jednu fotku, ale mobil fotí fakt blbě ☹. Takže dneska snažení a uvidíme co zítra, kdyžtak znovu v sobotu 😉.
@blankafs Jůů, děkuju za nápad! Pořídím malé balení do kabelky! Právě jsem si říkala,jak to budu řešit! 🙂
@krejci1510 Raději bych stěhovala s pupkem, než třeba nedejbože rok čekala!
@vroninka22 Ahojda 🙂 .. přesně tak.. Ničím jiným tomu nepomůžeš 🙂 ... dobrá nálada, optimismus.. v nejbližší době se chystáme na lyže + nějaký výlety na běžkách.. a na jaro se těšim moc, to budu pořád na kole, co jsem dostala k Vánocům 🙂 .. takže nebude ani moc času na nějaký chmurný myšlenky 🙂 .. dneska jsem ještě byla na kontrole, tak teda revize není nutná, řekla mi že to chce 3-4 měsíce pauzu.. ale to mě teda přijde nějak dlouho... 😒 .. tak snad to aspoň uteče. Jo a ještě jsem se stavila v lékárně pro vit. E a listovku... Takže budu během těch pár měsíců do sebe dopovat vitaminky, aby to všechno bylo připravený na těhulkování 🙂
@michaelarackova já tady z těch čajů, měření a všeho kolem ještě nejsem vůbec chytrá.. Zatím se rozmýšlím, jak moc to budu teď řešit, protože mám strach, že pak se na to budu moc soustředit a už vůbec to nepůjde (přesně jak jsi psala, když nechceš, je to hned, jak se snažíš, nejde to)..
Ale zrovna dneska jsem se objednala k doktorce, abych se s ní poradila, co by doporučila a naopak nedoporučila. (Třeba zrovna nedávno říkali, že ženský by si měly nechat udělat testy na štítnou žlázu, že to stojí asi stovku, ale hodně z nich to nedělá a pak se objeví problémy v těhotenství...) No ale co mě překvapilo, sestřička zněla strašně překvapeně, co jako chci s doktorkou konzultovat.. Přitom mi právě doktorka před nějakou dobou říkala, že těhotenství se má plánovat dopředu.. Tak nevim, jestli je divný, že se chci rači poradit, aby bylo vše v pořádku..
@janikana to jsem taky nikdy netušila, že když už se jednou zadaří, tak je ještě problém, aby o to člověk vzápetí nepřišel ☹ Pak ten strach, co když se to bude opakovat.. Máš absolutní pravdu, že to tak jednoduché nebude, a nejhorší je, že postupem času je to obecně čím dál těžší... Ženský mají čím dál víc problému a chlapi zase čím dál míň použitelných spermií...
@olege Jo, já jsem se také objednala, jdu 2.týden v únoru, ale teď se mi šoupla ms, tak nevim, jestli jí zrovna nebudu mít...☹ To s HA nebylo! 🙂 Sestřička s emi taky ptala, co potřebuju, tak jsem jí řekla, že jsem vysadila HA a za půl roku plánujeme mimi a že chci na prohlídku, jestli je vše ok. Tak řekla,že samozřejmě. Ještěže tak!
@blankafs Je tam! 🙂 Doufám, že dobře! Bylo to hned, ale je celkem velký! 🙂 Ale vešel se! 😀
Tak jsem objednaná na 8.2 na prohlídku, snad už bude na ultrazvuku něco vidět. Těch 14 dnů bude nekonečných. Do té doby nevím co dělat, říkat nic nikomu nechci ale v sobotu jdeme sestře na narozky a bude spousta otázek proč nepiju proč nechci kafe... v práci zatím nic říkat taky nechci ale zas se bojím zvedat děti, když mají 20kg a víc tak nevím :(
@michaelarackova no ještě uvidíme, zatím máme nějaké povinnosti, ale v létě už na 100 % 🙂
@luckap91 na lyžích jsme byli te´dka a paráda, teďka se musíme zase chvilku věnovat zařizování bytu, v červnu dovolená a tam to půjde na ostro. Chmurné myšlenky hodit za hlavu, prostě vždycky nějak bylo a vždycky nějak bude a jednou se to prostě podařit musí !!!! 😉
Ahoj holky ... my se taky letos budeme moc snažit 🙂
@tercla Ahoj, vítej! A kdy chcete začít? 🙂
@michaelarackova již jsme začali 😅
my teda už začali loni o tomto čase .. buhužel to nevyšlo. Tak už to prý bývá... tak jsme si dali pauzu, užili dovolený a ták a teďka nanovo. Tak doufám že to nebude dlouho trvat a objevím 2 čárky. 😀 Ikdyž je to neuvěřitelné, tak se nám to vloni podařilo napoprvé... bohužel to netrvalo moc dlouho..Tak jsem zvědavá co přinese rok 2013🙂
@dooreen No až jednou otěhotním, tak taky nevím, jak to budu spolehlivě skrývat ze začátku. Hlavně v práci to nebudu chtít vybalit hned, ale zvedám tam občas těžký věci - taky tak okolo 20kg, tak nevím, co a jak? Jinak na sestřině oslavě narozenin to jde zakamuflovat - ucucnutí neuškodí nebo se vymluv na nějaký žaludeční virus, co tě skolil před pár dny a že sice v pořádku už jsi, ale nebudeš to pokoušet a dáš si jen něco lehčího 🙂 To docela jde, ale jak v tý práci, to taky řeším už teď, vůbec nevím, ale asi se pak přímo poradím s doktorem. Tady totiž nefunguje to, že by mi vystavil neschopenku, pokud mám fyzicky namáhavé zaměstnání je povinností zaměstnavatele mě přeřadit na lehčí pozici - takže dokud bych to zaměstnavateli neřekla, prostě bych asi musela dělat jako že nic .... Ale už jsem přemýšlela, že bych se vymluvila, že mě chytly záda 😀 (což už se beztak jednou stalo a vedoucí mě šetřila 🙂 ) Jenže těžko mě budou držet záda víc jak týden 😀 Já ti nevím, dej vědět, jak jsi to vyřešila.

@radus_2011 to je takový silikonový kalíšek, který je při ms místo tamponů nebo vložek. Jímá krev, pak vytáhneš, vyliješ, opláchneš a zavedeš 🙂