Bolest zubů v těhotenství. Jsou na vytržení. Měla jste také nějaká tento problém?

monikagrol97
30. zář 2019

Ahojky. Píšu sem, už si nevím rady. Snad se tu najde někdo, kdo má zkušenosti. Jsem poprvé těhotná, za mesic mám rodit. Asi před měsícem mě chytnul zub, ale brutálně. Šla jsem k zubaři, řekl že mi nemůže dát injekci, zub mi vyvrtal a vyčistil kanálky, prý je ten zub na vytažení, mám přijít po porodu. Zatím mě od té doby nebolel, vždy když chci jist musím si ho zacpat vatickou, prý tam mám hodně hnisu. Problém je ten, že mě zase začala bolet druhá strana, pod stoličkou se mi udělal Vacek což znamená další hnus. Bolí mě celá pusa, už si nevím rady. Přemýšlím že po porodu se nechám uspat a vyrvat si všechny ty stoličky co mě bolí. Zubar mi řekl že mám aspoň 5stolicek na vytažení. Měla jste taky některá tento problém? Takovéhle bolesti se zuby jsem v životě nezažila. Myslíte že po porodu bolesti ustanou?

dmiska
1. říj 2019

@monikagrol97 po porodu se to může trochu spravit, on to může být taky spíš zánět dásní...v těhotenství je vše více prokrvené, včetně dásní. Pamatuju, že při čištění mezizubním mi v těhotenství dásně vždy dost krvácely, normálně ne nebo mnohem méně...

gamboland
1. říj 2019

Najit jineho zubare! Standardni postup je ten, ze se zub odvrta, odhlali se kanalky, ty se vycisti a nasledne vydesinfikuji a vyplni, zub se uzavre na nekolik tydnu az mesicu a ceka se, jestli je opravdu mrtvy a nikde nic neboli. Nasledne se resi esteticka stranka, bud domodelovani zubu nebo korunka. Neexistuje, aby zub zustal otevreny a davat si tam nejakou vatu, to je absurdni.

krista25
1. říj 2019

@monikagrol97 mě tedy v těhotenství zub vytahli, chytl mě poslední moudrak. A doktor řekl lepší jedna injekce než se stresovat že to boli. 😉Být tebou hledám jiného zubaře.

monikagrol97
autor
1. říj 2019

@gamboland říkal že zub nemůže vytrhnout, ikdyz na vytažení je. Že tam mám hnis, který kdyby se dostal do krve, tak je to špatně. Zub mi otevrel, vyčistil kanálky a nalil mi tam nějakou hnusnou vodícku a nechal zub úplně otevřený. Prý aby hnis odtekl, že kdyby zub zavřel zase by mě bolel. Za 14dni mám jít znovu na kontrolu. Ale myslím, že s těma mejma bolavejma zubama tam budu dřív. Takhle jsem na zuby nikdy netrpela. Až teď když jsem tehotna a je to fakt mazec.

leymea
1. říj 2019

@monikagrol97 taky jsem mela problemy se zubem. Osmicku mi normalne vytrhnul a bylo po problemu. Ja byla v prvnim trimestru, v tom mozna bude rozdil.

krista25
1. říj 2019

@leymea já byla ve třetím trimestru a vytáhla ho. 😊

juliet84
1. říj 2019

Doporucuju zmenit zubare. Ja si ze zuby uzila dost a nedavno jsem se donutila ho zmenit. Pani zubarka se nestacila divit co mam v puse a jede zub po zubu a dela opravy. Penize jen leti, ale stoji to za to. Zuby se jen tak netrhaji, leci se atd.. Pouze osmicky ven, ty jsou k nicemu.

monikagrol97
autor
1. říj 2019

@juliet84 děkuji, dám na vaši radu. Určitě to chce změnu,kdyz se podívám na své zuby.

juliet84
1. říj 2019

@monikagrol97 Kdybych zustala u stareho zubate tak za 5 let bych mela vsechny zadni venku. A navic jsem mela infarktove stavy kdyz jsem k nemu mela jit. Doporucuji mladsiho zubare/zubarku. Maji moderni techniky, je to jiny svet, ale penize tecou... Ja to mam jeste cestu na dlouho nez budu mit vse v poradku ale dala jsem se na to,tak musim bojovat ☺ Hodne stesti

lenulacek
8. pro 2019

@gamboland doplním ze nejdřív zaplneni provizorní a poté definitivní ale nikdy jsem nenechali pacienta s otevřeným zubem 😱

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru