Budu nakonec ráda za třetí dítě? Zkušenosti maminek
Milé maminky,potřebuji asi trochu uklidnit a povzbudit.Cekam třetí dítě (neplánované) a nějak se na něj nemůžu začít těšit.Mam děti 8 a 6 let.Myslite,že budu nakonec ráda nebo máte to tak některá?Děkuji za pozitivní komentáře.Lucka
Naše třetí je taky neplánované dítko, bylo to velké překvapení. První trimestr byl temný, museli jsme to s manželem zpracovat. Těšit jsem se začala až na konci těhotenství, spíš ale na to, až bude venku a budu mít konečně zase svoje tělo jen pro sebe. A teď po roce, když vidím tu smečku, jaký jsou parťáci, je vše, jak má být. Pro tebe bude náročnějších jen pár let, ale sourozenci jsou na celý život. Ano, vztahy nemusí být vždycky super, ale krev není voda. Klidně napiš sz, kdyby sis chtěla popovídat. Zažívala jsem to samé, co ty.
@lucista2 Tohle je naprosto ideální věkový odstup, Ty budeš s miminkem doma a budeš se moct věnovat těm starším - úkoly, dovoz na kroužky např. Už jsou samostatní, taky trochu pomůžou a Ty taky víš, do čeho jdeš, a daleko míň situací Tě dokáže rozhodit nebo překvapit 😁. Hlavu vzhůru, je to naposledy, takže hledej provozní pozitiva. Stejně ho budeš milovat, mateřská láska se nedělí, ale násobí, neboj.
Já jsem neplánované třetí dítě. Prý rodiče třetí dítko fakt nechtěli - mám o 13 let staršího bráchu a o 4 roky starší ségru. Ale já se jim "stala", prý to museli zpracovat, ale nikdy jsem nepocítila, že bych byla "navíc" Naopak, byla jsem mazel bráchy, ségry, táty a prdelka mámina 😉
@marselina mam to podobne s detmi,
jen za to treti se modlím, aby k nam prislo, zatím se nedari😏
Gratuluji 🍀🍀🍀
@petradt1986 moc dekuji. Nám se nedařilo skoro 3roky, tak jsme podstoupili v mych 40letech ivf. Miminko se narodi když mi bude už 41😂😂.
Drzim pesticky ať se brzo zadari 💗☺️
Mám rozdíl 7 a skoro 9 od nejmladšího. Třetí byl plánovaný a jsme šťastní. Je to fajn.
Myslíte že nějaké babské rady jak sama zastavit těhotenství fakt fungují? Nebo neni šance bez gynekologa nedonosit?
@zzuzinda ja presne to iste☺️ Mam dvoch bratov, jeden starsi o 8 rokov a druhy o 4, ked som sa pritrafila ja, tak nasi nadseni neboli ale ako dievcatko… 🥰 Najmladsie a najrozmaznanejsie, maminkin cecok😂
Ahoj mám dvě s předešlého vztahu.
Našla jsem si nového pritele,teď už manžela.
Dlouho jsem si v hlavě srovnala jestli 3 dítě jo nebo ne.
I všichni z okolí na mě tak co kdy budete mít 3
Protože manžel žádné děti ještě nemá.
Já už bylo srovnana že už vážně třetí nechci.mam dvě děti 8 a 4 roky a je to paráda.
Nakonec jsme si řekli že teda ano a včera na testu // čárky
Tak uvidime jak se to vše vivine
Co na to manžel a děti a vše se mi.to mele v hlavě a ještě se doma tvářit že se nic neděje

Určitě budeš ráda. Často si říkám, o co by byl můj život jednodussi bez třetího, druhého i prvniho😀 dítěte, ale nedovedu si představit, že bych je neměla, teď když jsem je poznala. I starší sourozenci by bez nejmladšího byli jiní. Všechno je tak, jak to má být🙂