icon

Jak se zbavit stresu během těhotenství a myslet pozitivně?

25. čer 2023

Ahojte dievčatá - asi sa potrebujem vyrozpravat alebo možno počuť vás názor ako to máte vy.
Snažili sme sa o babo cca rok a pol, možno dva - otehotnela som a zo všetkého robím stres / paniku/ veľakrát riešim veci ktoré by som asi nemusela?

Robite aj vy v tehu taký stres z každej “odchýlky” alebo maličkosti ?

- krv a odber Ok
-morfo sono Ok
- mala som baktériu Gardnerelu - bakteriálnu vaginozu brala som macmiror uplna panika z toho lieku
- teraz sa mi vracia svrbenie od spodu a už zas panika či sa baktéria preliecila alebo nie ( plačem celé dni)
- môj lekar je podľa mna precízny sleduje mi babo, krv, moc, krčok
- povie mi hodnotu krčku napr a ja hneď panika či je Ok či nie je krátky či sa nebude skracovať atd

Skratka sa veľmi tesim a nerada by som niečo zanedbala …

Máte to aj vy takto ?
Ako to mám dostať z hlavy ?
Ako sa nastaviť na iné pozitívnejšie myslenie a prestať sa takto báť ?

Prosím vás o radu :(

honatko092
•
25. čer 2023

U obou těhotenství jsem byla v klidu a naopak si vůbec nic nepřipouštěla. Asi je to o povaze, ale je moc dobře, že chceš na tom zapracovat. Víš co je totiž nejdůležitější? Pohoda a nestresovat se, tím prospěješ miminku nejlépe. Zkus se nastavit na vlnu: "co se má stát, stane se". Stejně nic moc neovlivníš, pokud máš donosit a porodit zdravé dítě, stane se tak, pokud ne, jak to ovlivníš? Jedině tak, že se nebudeš vystavovat riziku, nebudeš pít, kouřit apod, což teda dodržuješ 😊 Zkus se neupínat jen na těhotenství, užij si poslední čas jen pro sebe, pro partnera, sleduj filmy, seriály, čti knížky, procházej se, načerpej energii a vlastně dělej vše, co už pak nebudeš moct dělat 😊 Já si ten čas tak vědomě neužila a zpětně mě to mrzí 🫣 Držím palce a kdyby tě to hodně trápilo, zajdi na odborníkem, ať ti pomůže to zpracovat 😉

honatko092
•
25. čer 2023

Jo a to jsem prodělala u druhého těhu těžší covid a ani tehdy mě nenapadlo, že bude něco špatně 😉

autor
•
25. čer 2023

@honatko092 snažím sa , len človek začne citat a googlit a skratka sa spustí taká tá vlna paniky - čo ak …
Skúsim, dakujem

autor
•
25. čer 2023

@honatko092 vďaka a ako si sa nastavila že bude všetko Ok?

honatko092
•
25. čer 2023

Negoogli, nečti, každý člověk, každé dítě je jiné, to, co probíhá u druhých, vůbec nemusí potkat tebe. Věnuj se jiným věcem. Opravdu je to o tom nastavit se, "co se má stát, stane se, všechno nemůžu ovlivnit a je to tak v pořádku". Představuj si, že je všechno v nejlepším pořádku, na dobré cestě, zdravé miminko a věř mi, že za chvilku to tak budeš cítit, zkus se naladit na pozitivní vlnu.

laxesis
•
25. čer 2023

Já ti rozumím, čekám druhé dítě po 5 letech ivfek a nezdarů. Navíc samá komplikace, zkrácený čípek, hospitalizace kvůli ledvinám , covid, několik angín s antibiotiky, cysty..a to zdaleka nekončím. Ze začátku jsem byla taky vyplesklá a vyděšená úplně ze všeho, ale musela jsem přestat, protože v tom množství problemů by ze mě byl brzy blázen. Hlavně ten stres škodí miminku a celkově to stavu moc nepomáhá. Začala jsem meditovat u spešl. pořadu na netflixu (ano, já vím:D) , ale hrozně mi to pomohlo. Pán má skvělý hlas a fakt mi to pomohlo. Teď jsem ve 31tt a už jsem relativně v klidu🙂 omez internet, telefon..přestaň záměrně vyhledávat info o tom, co se může podělat - vědomě to přeskakuj, vypínej. A začni se těšit😊

autor
•
25. čer 2023

@laxesis ahoj nevadilo by ti keby sme si napísali?

laxesis
•
25. čer 2023

Klidně napiš🙂

lencaa11
•
25. čer 2023

Vytváříte stres to je pro malé a pro vás zbyteční víc relaxovat méně stresovat se dát si kafčo zákusek nohy hore

autor
•
25. čer 2023

@laxesis dakujem

autor
•
25. čer 2023

@lencaa11 otázka ale znela ako si nastaviť myseľ inak

lencaa11
•
25. čer 2023

Venovat se zájmům procházky ,čtení ,pokud jsou děti tak dětem ,manželovy tv je toho hodně prostě si to užívat ne se stresovat to škodí oboum