icon

Jak zvládnout tajemství těhotenství na rodinné dovolené?

Včera v 09:15

Holky, taková blbost, ale jedeme s manželovou rodinou na týden na hory a já jsem v 9. týdnu a je mi solidně šoufl. Nebliju (aspoň zatím), ale prostě je to náročný. Navíc s tchýní a tchánem pojedu 8 hodin autem. No jde o to, že loni mi to nevyšlo, potrat... a jsem v tomto trochu pověrčivá, prostě na začátku minulého těhotenství to že mě pár kamarádek vytáhlo. Tak jsem se zařekla, že tentokrát to do 1. screeningu nikomu (krom manžela) neřeknu. Jenže já se asi nedokážu týden přetvařovat, že mi nic není. A zase aby si nemysleli, že jsem nějaká nakažlivá. Budou tam i malý děti. Ještě mě napadlo svést to na ženský problémy, ale týden? Plus alkohol, každej večer se tam otevře lahvinka.. nějaký nápad, jak to zahrát? Pohrávám si s myšlenkou říct to tchýni, všem v žádným případě.... Hele jinak jsem racionální člověk, ale tady mám nějakej dementní strach.. jak byste to řešily vy? Nejet nepřipadá v úvahu

anonym_a3fc38
Včera v 09:47

@anonym_autor já to u všech těhotenství cítila jinak - to skrývání z důvodu, že by to nemuselo vyjít, jsem vnímala jako nežádoucí energii pro to které miminko. Takže jakmile bylo potvrzeno, že těhotná jsem, řekla jsem to všem, aby se na miminka těšilo co nejvíce lidí a ona tu energii cítila. Takže já bych to řekla. Ale nejsem v tvé kůži, nemám za sebou bolestnou zkušenost jako ty, takže popisuji čistě to, jak jsem to vždy vnímala já, aniž bych hodnotila tvůj postoj. Každopádně držím palce, ať tentokrát vše dobře dopadne 🍀

autor
Včera v 10:07
@anonym_a3fc38

@anonym_autor já to u všech těhotenství cítila jinak - to skrývání z důvodu, že by to nemuselo vyjít, jsem vnímala jako nežádoucí energii pro to které miminko. Takže jakmile bylo potvrzeno, že těhotná jsem, řekla jsem to všem, aby se na miminka těšilo co nejvíce lidí a ona tu energii cítila. Takže já bych to řekla. Ale nejsem v tvé kůži, nemám za sebou bolestnou zkušenost jako ty, takže popisuji čistě to, jak jsem to vždy vnímala já, aniž bych hodnotila tvůj postoj. Každopádně držím palce, ať tentokrát vše dobře dopadne 🍀

@anonym_a3fc38 děkuji, to je moc pěkný pohled na věc ❤️

ivona67
Včera ve 12:59

Já bych to nechala volné, prostě když ti bude špatně, tak se nemusíš přetvařovat, rovnou jim to řekneš, stejně tak u alkoholu. Nevytvářej si zbytečné stresy a tlaky tím, že se budeš přetvařovat.

reeeza
Včera ve 14:03

Já jsem to takto brzy neříkala. Měla jsem za sebou dva potraty a nemám ani třeba s mámou takový vztah, kdy bych měla potřebu se svěřovat. Protože bohužel při případném potratu bych nakonec já musela uklidňovat ji atp atp😅😝.

Záleží tedy i na tom, jaké máte vztahy. Případně, jestlu se cítíš v bezpečí s těmi lidmi i v případě, že by to těhotenství nevyšlo. Pokud ty vztahy nejsou úplně důvěrné, případně by ti ještě přitížily při případném neúspěchu, nesvěřovala bych se a svedla bych to nepití na suchý únor😁.

nika787
Včera ve 14:36

@anonym_autor já jsme řekla, že mám zánět močáku a beru antibiotika.

strom14
Dnes v 06:21

Ja jsem to rekla, od 5tt jsem vzdycky byla blici lezak.
Stejne, i kdyby to nevyslo, tak bych jim to rekla. 🤷‍♀️
Kdyby mi bylo lepe, treba bych to rikala az kolem toho 3. mesice, ale musela bych si fakt vymyslet a to se mi nechtelo.

hennrietta
Dnes v 06:42

Řekla bych, že mám zánět močových cest. Není mi dobře a mám léky, na které alkohol nemůžu. 🤔
Ale pokud ty i manžel jste v pohodě, že se o novinku podělíte, tak jim to řekněte na rovinu. 🙂

pilzzee
Dnes v 06:44
@nika787

@anonym_autor já jsme řekla, že mám zánět močáku a beru antibiotika.

@nika787 Toto je nejpruhlednejsi lez ze vsech 🤣 Skoro jak kdybys rovnou rekla, ze ses tehotna 🤣
@anonym_autor Bud nejet nebo to rict. My jsme taky jeli s kamosema jenom na vikend v 10.tydnu, a neututlala bych to, nikdo by mi neveril, ze nemuzu/nechci pit jen tak 🤣

autor
Dnes v 07:57
@pilzzee

@nika787 Toto je nejpruhlednejsi lez ze vsech 🤣 Skoro jak kdybys rovnou rekla, ze ses tehotna 🤣
@anonym_autor Bud nejet nebo to rict. My jsme taky jeli s kamosema jenom na vikend v 10.tydnu, a neututlala bych to, nikdo by mi neveril, ze nemuzu/nechci pit jen tak 🤣

@pilzzee no já to právě loni na horách musela říct, protože bylo divný, že nepiju. A pak to nevyšlo, tak se toho teď bojím. Suchej únor sice říkám, že držím, ale rodina ví, že jsme to tak praktikovali u dcery, takze to nevím, jak moc mi budou žrát 😀 a zánět močáku a antibiotika, to by starostlivá tchyně nebyla nadšená, že chci každej den lyžovat 😀🫣

autor
Dnes v 08:00
@reeeza

Já jsem to takto brzy neříkala. Měla jsem za sebou dva potraty a nemám ani třeba s mámou takový vztah, kdy bych měla potřebu se svěřovat. Protože bohužel při případném potratu bych nakonec já musela uklidňovat ji atp atp😅😝.

Záleží tedy i na tom, jaké máte vztahy. Případně, jestlu se cítíš v bezpečí s těmi lidmi i v případě, že by to těhotenství nevyšlo. Pokud ty vztahy nejsou úplně důvěrné, případně by ti ještě přitížily při případném neúspěchu, nesvěřovala bych se a svedla bych to nepití na suchý únor😁.

@reeeza mámě bych to neřekla, s tou je vztah nic moc, ale tchyně je miláček, jenže by byla že všeho strašně vystrašená.... Ale když už, tak jen tchýni, nikomu jinýmu, a to bych zase na ni přenesla, že to nesmi nikomu říct. Jeej achjo 😀

nika787
Dnes v 08:11
@pilzzee

@pilzzee ale sežrali mi to👍🏻

pilzzee
Dnes v 08:52
@anonym_autor

@pilzzee no já to právě loni na horách musela říct, protože bylo divný, že nepiju. A pak to nevyšlo, tak se toho teď bojím. Suchej únor sice říkám, že držím, ale rodina ví, že jsme to tak praktikovali u dcery, takze to nevím, jak moc mi budou žrát 😀 a zánět močáku a antibiotika, to by starostlivá tchyně nebyla nadšená, že chci každej den lyžovat 😀🫣

@anonym_autor Uff, a co ti rekne na to, ze lyzujes tehotna? 😀 Ja teda nelyzuju, tak nevim, ale treba s behanim jsem radsi prestala a to mi prijde i bezpecnejsi nez lyzovani :-O

drep
Dnes v 09:13

Já jsem to normálně řekla. Taky jsem v létě potratila, navíc je mi 40 a těhotenství se založilo jako jako bichoriální, ale dál se vyvíjí jen jedno, ale i přesto je to radostná událost, tak proč se pro ni nepodělit. Na druhou stranu si teda myslím, že normální je nepít a nepovažuju za nutný vysvětlovat, proč nepiju.
Jinak v prvním těhotenství s dcerou jsem celý první trimestr běhala, jezdila na koni a sloužila na resu, přestala jsem až v druhém, začalo mi vadit břicho. Teď teda jenom chodím, jsem šíleně unavená, ale lyžování mi gynekoložka řekla, ať si to užiju a nepadám, tak bych si z toho nedělala zbytečně nervy. Byla jsem teď na lyžích taky v 9. Týdnu a my teda jezdily piánko se sedmiletou dcerou, ale zase na mě furt najížděla, potřebovala nosit lyže atd.

autor
Dnes ve 12:15
@pilzzee

@anonym_autor Uff, a co ti rekne na to, ze lyzujes tehotna? 😀 Ja teda nelyzuju, tak nevim, ale treba s behanim jsem radsi prestala a to mi prijde i bezpecnejsi nez lyzovani :-O

@pilzzee to jsem lyžovala i v prvním těhotenství, byla s tím v pohodě, trochu se bála, ale věděla, že pohyb a vzduch mi pomáhají 🙂 navíc jedeme do Rakouska, tam je to mnohem bezpečnější než u nás 🙂

autor
Dnes ve 12:18
@drep

Já jsem to normálně řekla. Taky jsem v létě potratila, navíc je mi 40 a těhotenství se založilo jako jako bichoriální, ale dál se vyvíjí jen jedno, ale i přesto je to radostná událost, tak proč se pro ni nepodělit. Na druhou stranu si teda myslím, že normální je nepít a nepovažuju za nutný vysvětlovat, proč nepiju.
Jinak v prvním těhotenství s dcerou jsem celý první trimestr běhala, jezdila na koni a sloužila na resu, přestala jsem až v druhém, začalo mi vadit břicho. Teď teda jenom chodím, jsem šíleně unavená, ale lyžování mi gynekoložka řekla, ať si to užiju a nepadám, tak bych si z toho nedělala zbytečně nervy. Byla jsem teď na lyžích taky v 9. Týdnu a my teda jezdily piánko se sedmiletou dcerou, ale zase na mě furt najížděla, potřebovala nosit lyže atd.

@drep jo s dcerou to bude taky náročnější, ale nevadí 🙂 jsem ráda, že nejsem sama, kdo lyžuje v těhotenství 🙂 s tím pitím, oni ví, že si ráda dám skleničku, takže divný to bude 😀 nechlastám ani nepiju pravidelně, ale na těch horách si večer něco obvykle otevřeme. Jinak bichorialní těhotenství jsem si musela vygooglit, slyším poprvé, i když z názvu jsem tušila, vo co go 😀