icon

Je zadýchávání v 19. týdnu těhotenství normální?

12. srp 2025

Ahojte, nějak jsem se začala zadýchavat, jsem teprve v 19 tt. Normálně funím na procházce s dětmi.. Je to normální? V min. těhu si na to nepamatuji.. Nebo je to už věkem? Je mi něco před 40..

lv
12. srp 2025

Je to normální, větší objem krve, srdce toho musí přepumpovat víc

reeeza
12. srp 2025

Jsem také v 19 tt a dušnost mě trápí už tak od 12tt. Stačí mi se sehnout, dřepnout atp a funím fest o procházkách ani nemluvě 😅 Je mi 36

autor
13. srp 2025
@lv

Je to normální, větší objem krve, srdce toho musí přepumpovat víc

Díky za odpovědi. A je ještě šance, že se to zlepší? Protože pokud ne, nevím co budu dělat, jak to udýcham, když bude velké bříško ..
@lv

lv
13. srp 2025
@anonym_autor

Díky za odpovědi. A je ještě šance, že se to zlepší? Protože pokud ne, nevím co budu dělat, jak to udýcham, když bude velké bříško ..
@lv

@anonym_autor to nechceš slyšet - až porodíš, ta takový měsíc

miryp
13. srp 2025

Může to být těhotenstvím jako takovým, ale může to být i anémií. Není výjimkou, že v těhotenství začne být žena anemická. Nechala bych si pro jistotu udělat testy. Já třeba zrovna patřila mezi ty anemické matky a doplňování železa mi dost pomohlo cítit se líp.

kosi_cek
13. srp 2025
@anonym_autor

@lv

@anonym_autor já to zažila takto brzy s naším pátětem, také jsem byla v takovém věku, ale věkem to nebylo, už
u předchozího těhotenství jsem to zažila, ale až o pár měsíců později. S šestým jsem takový problém (s nedostatkem dechu) nezaznamenala! Nicněně si právě pamatuji, jak jsem si říkala to samé, jak to dám pak s tím bříškem, když už sotva v půlce těhotenství nemůžu s dechem, ale překvapivě se to nezhoršilo, spíš to bylo dokonce lepší, já tedy neměla ani tak problém při pohybu, ale v jakýchkoli statických polohách jsem měla pocit, že mám nedostatek kyslíku, pohyb mi na to spíš pomáhal, ale někde si lehnout, sednout, či odpočívat, jako bych se mohla nadechnout třeba jen do půlky plic a ta druhá půlka mi chyběla nebo nevím, bylo to opravdu nekomfortní a sotva jsem dàvala byť jen krátký UTZ v leže na zádech, v té poloze je známé, že je utlačovaná ta dutá žíla, myslím, že u mě ten problém vycházel z něčeho takového, ale samozřejmě těch příčin může být vždy víc, třeba nízká hladina železa, jak se krev naředí, ale to já třeba měla v pohodě. Každopádně jsem chtěla hlavně povzbudit, že věk v tom pravděpodobně roli vůbec nehraje a nemusí být vždy nutně hůř 😉.

elesse
13. srp 2025

Gynekolog mi tvrdil, ze je to normalni a ze jsem hystericka. Zmenila jsem ho, krevni testy ukazaly anemii a po srovnani odeslo zadychavani. V druhem tehotenstvi ani neprislo, sledovaly jsme to rovnou a taky jsem brala zelezo

hanka_12345
13. srp 2025
@anonym_autor

@lv

@anonym_autor jasne...az porodis 😂