Jsem těhotná po císaři při užívání antikoncepce. Co dál?
Jsem rok po porodu, konkrétně po císaři, a jsem těhotná. Antikoncepci beru, další dítě chtěl manžel až tak za tři roky, nevím jak bude reagovat že bude mít miminko za pár měsíců. Stalo se vám že jste otěhotněli i během hraní prášků? To jsou vážně tak nespolehlivý? Beru Azalii, a opravdu pravidelně. Spíš mě zajímá, jestli vůbec po tak krátké době mohu odnosit a porodit, kvůli té jizvě, nerada bych o to nějak přišla
@anonym_autor azalii jsem také brala, také po sekci a bez problému, psk jsem vysadila a také po roce otěhotněla, plánovaně, dr.zadny problém neviděl…sice kamarádka mi říkala, že další dite po sekci může být až nejdřív za dva toky, ale co už, mela jsem nějaký věk a jizva byla hezky zhojená…pak bylo ještě i třetí dítě (ale to až za 2 roky od druhého)
Bylo mi 40, brala jsem azalli, plně kojila osmiměsíční a na testu dvě čárky.😅
V sousedství mám paní, která otěhotněla cca 3-4 měsíce po sekci a navíc dvojčata. A sice byla hlídaná, ale zvládla to ona i jizva. A všechny děti mají narozeniny v jednom měsíci.
@anonym_autor není to ideální, ale vím i o několika ženách, které otěhotněly ještě dříve a rodily přirozeně, vše bylo v pořádku. Stav jizvy je velmi individuální, někomu praskne, i když je x let po porodu, jiná žena otěhotní po půl roce a s jizvou problémy nemá. Já mám za sebou třeba porod po 2 císařským řezech, tenkrát mi doktor řekl, že jestli se o to pokusím, umřu já i miminko. Přesto jsem do toho šla a nelituji. Děti blízko k sobě považuji za velkou výhodu, děti s větším rozestupem bych nechtěla, jsou si skvělý parťáci. ❤️
@cherie24 moc děkuju, tak snad to bude v pořádku, věkový rozdíl jsem taky chtěla malý akorát manžel to viděl jinak, ale osud to vyřešil☺️
rok po císaři není ideální kvůli jizvě, ale záleží i jak jste zhojená, doporučuje se opět císaři, aby jizva při tlaku z porodu nepraskla, jedna moje známá po rozhovoru se známou šla opět na císaře (známé právě jizva praskla - dopadloto dobře), ale znám i případy, kdy také asi 1-1,5 roku po sísaři rodili přirozeně a vše bylo OK.
Stav jizvy bych určitě konzultovala s lékařem a ať je vše bez problému.
Kamarádka rodila rok a 7 měsíců po císaři, miminko bylo plánované, rodila přirozeně. Názory na to se mezi doktory různí, někteří stále straší, že rozestup má být 3 roky, jiný řekne, že jizva se hojí rok a pak už nikdy silnější nebude.
Držím palce, ať je vše v pořádku, hlavně se nestresovat. Nejsi první, ani poslední. 🙂
Otěhotněla jsem taky rok po císaři a vše bylo ok.
Doktor mi doporučil počkat rok po císaři s dalším otěhotněním. Teď jsem rok po a pomalu plánujeme další 🙂

@anonym_autor není to ideální, ale vím i o několika ženách, které otěhotněly ještě dříve a rodily přirozeně, vše bylo v pořádku. Stav jizvy je velmi individuální, někomu praskne, i když je x let po porodu, jiná žena otěhotní po půl roce a s jizvou problémy nemá. Já mám za sebou třeba porod po 2 císařským řezech, tenkrát mi doktor řekl, že jestli se o to pokusím, umřu já i miminko. Přesto jsem do toho šla a nelituji. Děti blízko k sobě považuji za velkou výhodu, děti s větším rozestupem bych nechtěla, jsou si skvělý parťáci. ❤️