icon

Kdy a jaké byly vaše první příznaky těhotenství?

barbara93jsemja
10. led 2025

Zdravím všechny ve spolek. Témat je samozřejmě mnoho a mě zajímá, jak brzy a jaké příznaky se u vás začali projevovat dříve, než jste přišli na těhotenství. Pokud máte zvířata, tak jestli se změnilo nějakým způsobem chování.

angelinie
10. led 2025

@barbara93jsemja Ahoj, je to fakt různé. V prvním těhotenství jsem příznaky neměla žádné, až nějak kolem 6. týdne mi začala hrozně vadit vůně jakéhokoliv koření. U druhého těhotenství taky skoro nic, až na to, že už v 5. týdnu jsem měla občas nafouklé břicho jak v 5. měsíci 😅 ve třetím těhotenství jsem ještě před pozitivním testem měla strašně citlivá a bolestivá prsa a čtvrté těhotenství tak týden po početí se projevilo velkou únavou, ale hlavně abnormálně velkou potřebou jídla. Takové ty obvykle příznaky jako nevolnosti jsem měla vždy až koncem druhého měsíce.

me_druhe_ja
10. led 2025

Já jsem hodně běhala. A ze dne na den se mi najednou začalo běhat strašně těžko, strašně jsem zpomalila a nešlo to. Jako bych byla nemocná. 🙂 to bylo cca 10 dní před TT. Chtěla jsem běhat i v těhotenství, ale tělo nechtělo, tak jsem dělala jiný sporty. 🙂
Druhý těhotenství jsem poznala až s vynechanou MS a že jsem zase začala mít chuť na džus, který normálně skoro nepiju :-,D

hennrietta
10. led 2025

U obou těhotenství (druhé přes IVF) jen vynechání menstruace a pozitivní test.

ajdy01
10. led 2025

@barbara93jsemja obě těhotenství mi v době kdy jsem očekávala ms prozradila bolestivá prsa 🙂

urtica
10. led 2025

Zimnice - ale pořádná. Venku bylo 30 st., doma jsem chodila ve svetru.

lenerka1
10. led 2025

Já už asi týden po úspěšné akci byla nafouklá, že mě tlačila i guma od tepláků, a měla jsem nezvyklý hlad i v noci (myslela jsem si, že si to jen vsugerovávám, ale stalo se mi to 3x a 3x jsem byla těhotná), později zhruba v době očekávané ms se přidala i citlivost a svědění prsou, ještě později nevolnost z hladu a pachuti v puse.

leslieth
11. led 2025

Tak u mě... První těhu... Jeli jsme s chlapem na kola. Běžný terén a já jsem vůbec nemohla, ale vůbec. Dokonce si pamatuju, že mě předběhl i běžec 🤣🤣 furt jsem jenom pila. A myslela jsem si, že odpadnu. Pak mi chlap řekl, ať si radši udělám test, že to není možný. Samozřejmě jsem mu říkala, že je to nesmysl a nemá to cenu. No na testu jsem měla dvě dálnice 🤣 Druhé těhotenství jsem nic nepociťovala, jen jednu šílenou migrénu v období nidace bych řekla. A u třetího miminka... Cca 5 dní po ovulaci jsem po styku hrozně krvácela. Normálně jsem si myslela, že mám ms, ale najednou nic. Cca o týden později jsme jeli s manželem na výlet... A já měla chuť na čokoládový pohár se škvarkama 🤣🤣 no, dala jsem si jen čokoládový pohár a udělalo se mi hrozně zle. Další den jsem chystala děti do školky a hrozně se mi motala hlava. Tak jsem si udělala test a na něm byla slabá čárka. 😊

mellari
13. led 2025

Tím, že jsme se s manželem snažili půl roku, tak jsem každý měsíc pozorovala příznaky pomalu od ovulace do menstruace, kolem 9dpo se testovala a každý škrunknutí v břichu prisuzovala těhotenství. A ono to spíš bylo pms :D

Teď, kdy jsem opravdu těhotná, jsem vůbec žádné příznaky neměla. Až dva týdny po pozitivním testu (6. tyden) mi začalo být blbě, píchá mě v břichu, trpím nespavostí, vadi mi nektere pachy atd. Mame doma dva psy a dvě kočky a chování nezměněno :D

anonym055
13. led 2025

@barbara93jsemja Ahoj těhotná jsem byla 5x z toho 3x ZT 1x máme dcerku a 1x teď čekáme chlapečka.. příznaky jsem pokaždé začala pociťovat až po 9 tt (jako časté močení, citlivá prsa, nevolnosti), ale to jsem vždy už o těhotenství věděla 😁 takže první příznak vynecháni ms a následně pozitivní test někdy kolem 4-5 tt jinak nic..

1729
3. únor 2025

@barbara93jsemja u obou těhotenství v den MS nafouklé břicho ale to mám i tak, zvířat máme doma hodně ( nyní jsme 11tt a chovají se ke mně pořád stejně ) první příznaky jsem měla cca od 5tt nevolnosti , hrozně mi vadí maso - kolem 8tt se to trochu zlepšilo a začala se zvětšovat prsa , každý den je jiný někdy si myslím že si vyzvracím žaludek 🤢 a druhý se necítím těhotná jinak mě od začátku těhotenství provází různé rýmy , nachlazení atd - nikdy předtím jsem tak nemocná nebyla a to pracuji ve školství 🥴..