Rozbitý teploměr+těhotenství. Jsem jediná, komu se to podařilo?

kackabis
22. bře 2023

Holky, prosím vás, že nejsem jediná, komu se podařil rozbít rtuťový teploměr v těhotenství? (Ano, je to ten starý rtuťový, děděný generace)
Mně se to podařilo dnes ráno, jsem ve 28tt. Chlap v práci a starší dítě doma. Sebrala jsem to papírem v rukavicích, s respirátorem. Myslím ale, že minimálně dvě hodiny jsem nad tím seděla a honila to malým štětcem a izolepou ve spárech podlahy atd.
Teď všude čtu jak jsou ty výpary nebezpečné, jak musí děti a těhotné ihned opustit místnost, že 1g rtuti zamoří 6000m3. Nemůžu se 100% jistotou říct, že se mi všechny ty mimiatury podařilo zlikvidovat. A schvátila mě klasická těhotenská panika.

galatea_a
22. bře 2023

Neboj se, kdyžtak zavolej na TIS, aby tě uklidnili.
Tady se o tom píše:
https://www.novinky.cz/clanek/zena-zdravi-z-roz...

marianarem
22. bře 2023

@kackabis No moj manzel je chemik a ked sme raz rozbili ortutovy teplomer, tak cele postihnute miesto zasypal sirou (postrekom, co pouzivame vo vinohrade) a prikryl to foliou a zalepil. Ta sira to vraj vie nejako zneskodnit. Nejaky cas sme to mali takto zapecatene. Presne preto, ze si nebol isty, ci sme vychytali vsetko.

hojda
22. bře 2023

@marianarem jj stalo se nám to v ložnici, když se narodil syn, posypali jsem to sírou a pak museli rozebrat celou plovoučku, v místnosti jsme ale stejně několik měsíců nespali.

ivivi
22. bře 2023

Ja jako dite rozkousla asi 3 teplomery. A normalne ziju😁

kackabis
autor
23. bře 2023

@marianarem mně to právě spadlo mezi špajzem a kuchyní, kterou máme spojenou s obývákem a chodbou, takže to zapečetit nebo zasmradit sírou a nechodit tam prostě není možné. Vinyl je lepený, takže ten nerozeberu. Větráme od včerejška celý den i noc, zkusim to tam dneska preventivně znova vytřít, ale mám spíš strach, jestli ta včerejší likvidace ač v respirátoru nemohla nějak ublížit malému v břiše. Na netu jsou hrozné scénáře, co se může následkem výparů stát 🙈

marianarem
23. bře 2023

@kackabis Ta sira vobec nesmrdela, bolo to pod tou foliou poriadne zalepene. Nam sa to rozbilo na parketach a su medzi nimi spary, takze tam bolo velke nebezpecenstvo, ze v tych sparach nieco ostalo. Ja som v tej miestnosti normalne vedla toho aj spala. Len hovorim, manzel je chemik a pedant, takze to spravil uplne nepriestrelne.

ariel86
11. dub 2023

Nejsi jedina, me se to povedlo ted v 32.tydnu. Kulicky po cely kuchyni, přítel v praci a jeho mobil zapomenutej jako naschval doma... Nejvetsi cast jsem v rychlosti nalepila na izolepu a vynesla ven, otevrela okno a sla hodit vanu. Ted cekam na mamku, az dorazi s hadrem 😳 Ach jo.... Zjistila jsi pak jeste nejake info o skodlivosti v tehotenstvi?

kackabis
autor
11. dub 2023

@ariel86 nezjistila jsem víc, než co bylo na netu. Mně se to naštěstí podařilo když bylo relativně hezky, takže jsme týden opravdu hodně důkladně větrali, já jsem to nejdřív pochytala na papír, pak jsem místo celé oblepila izolepou a pocyhtala co šlo, potom tenkým štětcem vymetla ze spárů ty miniatury a na izolepě zase pobrala. Všechno v gumových rukavicích s respirátorem. Všechno jsem to pak hodila do plastové krabičky i s tím štětcem a se vším a zabalila asi do 4 sáčků a vyvezla na sběrný dvůr, oblečení co jsem měla na sobě jsem vyprala a asi milionkrát za den jsem si ještě mydlila ruce. Je fakt že teda v té špajze pořád dveře nezaviram, ale myslím, že jsem z tama dostala fakt maximum a doufám, že bude všechno v pohodě 🙏

hanka_12345
11. dub 2023

Tak ten už dokoloval😀

ariel86
11. dub 2023

@kackabis Díky 🙂 Mě naštěstí spadl na plovoučku v rohu místnosti, takže uklízení bylo poměrně jednoduchý, ale i tak má člověk strach....hlavně možná o to větší, když začne číst na netu 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru