Těhotenství a partnerův boj s alkoholem. Jak to zvládnout?
Dobrý den,sem v 5 týdnů těhotenství s přítelem se na mimo moc těšíme,ale to velké Ale.Problem je v tom že přítel měl občas problém s pitím už se léčil nějakou dobu vydržel když jsme se poznali pil málo nemyslela sem si že je to pro něj nebezpečné ale pak začal pít celkem často i když ho to štvalo a vždy se snažil nějak to omezit nastal víkend a bylo to,říkala sem si že je to ze se doma nudí že potřebuje práci zaměstnat přijď na jiné myšlenky tak začal přítel teď rozjíždět menší podnikání takové malé bistro,i když je to spousta práce tak i přesto se my svěřil že potřebuje léčbu že to nutkání a psychiku prostě nemá dobrou.Volal už na léčení nástup dubnu ale může se stat že i dříve.A co teď bistro podle smlouvy musí otevřít v březnu a já se bojím že to zastání ten rojez nezvládnu do toho domácnost děti škola a teď tohle..vůbec nevím co mám dělat mám hrozny strach že budu na vše sama a nezvládnu to .
Ahoj, me prijde super, že si přiznal problém a resi to 🙏🏻👌🏻 to mu fakt tleskám a smekám 👏🏻
Bistro... muze Ti pomoc někdo z rodiny, z pratel, co jeho rodina? Můžeš zkrátit otevírací dobu? Našla bych si výpomoc... nějakou studentku/studenta na odpoledne. Když si člověk rika "jsem na všechno sama, jak to zvladnu" tak si sám vlastne utahuje opratku. Zmen přístup, myslenky... ze vse jde hladce a mas veskerou podporu, kterou momentalne potrebujes. Já bych si na Tvém místě zajistila docasne pomocníky a přesně si určila čas pro rodinu a cas pro bistro a to striktně dodržovala. A plus čas pro odpočinek samozřejmě. Neříkám, ze to bude lehké, ale když to zvládneš, budeš na sebe pyšná. Léčba není celé těhotenství a myslím, že Tvému muži myšlenka, že ho čeká rutina v bistru, Ty a miminko na cestě, muze pomoci v tom, to nevzdat a mít pevnou vůli.
Je dobře, že chápe, že nutkání nezvládá, pít nesmí vůbec, nikdy, ani maličko. Bistro, no pokud tam bude k prodeji i alkohol, není to ideální, chce to spíš se vyhýbat všem nástrahám (třeba i pokladny v obchodě bez alkoholu, nebrat do ruky flašku ani k nalití kamarádovi s takové maličkosti).
Je alkoholik, tak se prostě nesmí alkoholu ani dotknout, to je prostě zásada léčby alkoholika. U alkoholismu jsou jedny z nejčastějších recidiv. Takže než dojde úplného vyléčení, může se to třeba ještě několikrát zopakovat.
Super je, že má přítel nadhled a chce se sám léčit. Takže určitě pokud je možnost léčby, neodkládat. Pokusit se sehnat někoho, koho záskocia při odchodu do léčebnyto začne rozjíždět bez něj s tvojí supervizí.
@alubif děkuji moc
@felis Určitě v tohle máš pravdu nastavit si jiné myšlenky a nějak to zkusit zvládnout děkuji moc
@dmrazova06 Víš co je supr? že on to chápe a má zájem s tím něco dělat. Spolu to dáte, hlavně komunikujte a buďte si navzájem oporou a chápejte jeden druhého ❤
@kopmina no komunikace moc není teď ale dneska máme sezení v poradně pro závislé tak uvidíme co tam nám řeknou ale určitě si budeme muset víc snažit komunikovat
Tak ti bude muset pomáhat někdo z rodiny, rodiče, sourozenci nebo kamarádka/kamarádky. Budeš muset zaúkolovat babičky, dědečky, abys na to nebyla sama. Pokud má přítel dostat čas na léčení, tak to budeš muset chvíli vydržet...
@dmrazova06 já tě úplně chápu, je to obzvlášť těžké komunikovat o těchto věcech..zažila jsem si něco podobného, no v mém případě partner nebyl až takhle ochotný spolupracovat..

A nemohl by ti někdo pomoct s tím rozjezdem, nějaký jeho kamarád?? Nebo tvoje kamarádka? A určitě to řekni příteli, že z toho máš strach, jak to všechno zvládneš, určitě najdete řešení, jen se v tom neutápěj sama a promluvte si spolu.