icon

Těhotná ve 43 letech: Nečekané těhotenství a hledání podpory

fay7730
6. kvě 2023

Ahoj holky, hľadám spriaznenú dušu na pokecanie, ukľudnenie,..... 🙂
Som Slovenska, dlhšie žijúca v Čechách, tak snáď nebude vadiť, že píšem slovensky, čeština mi nejde...
Vyzerá to, že som pomerne neplánovane tehotná - nemám to ešte potvrdené, ale podľa príznakov je to ono. Strašne ma to zaskočilo, mám už dve odrastené deti, toto som nečakala. Nájde sa tu niekto v podobnom veku na začiatku tehotenstva?

merope
6. kvě 2023

Mně je 47 a mám 4 leté dítě 🙂 a teda tím, že to bylo "vymodlené", první a po mnoha pokusech IVF, tak jsem teda taky umírala strachy 🙂.

laloogrey
6. kvě 2023

Já jsem nyní těhotná, 15. 5. mám termín a je mi 41 😉

fay7730
autor
6. kvě 2023

@merope tak to je skvele, gratulujem 🙂 Ja mam hlavne strach z toho, ako to zvladneme....dost ma to zaskocilo. Uz sme dieta neplanovali.

eviicka
6. kvě 2023

Rodila jsem 36 a 40. Zvládnete to stejně, jako kdyby vám bylo méně😉 ve 43 člověk tak starý není.
Ale chápu tě, mně teď bude 43 a z případného neplánovaného těhotenství mám také strach, hlavně kvůli zdraví - svého i miminka. Tady na koníku a i v reálném životě znám maminky, které mají zdravé a spokojené děti i hodně po 40 🙂.

marianarem
6. kvě 2023

@fay7730 Ja som rodila v 41 a v porodnici som mala na izbe 43rocnu spolubyvajucu. Ta uz mala tiez dceru v skole a otehotnela uplne necakane. Je sestricka na onkologii, a tak si prve mesiace myslela, ze asi nejaky nador 🙂 Ale obidve to zatial zvladame, deti maju uz 3.5 roka.
Moja stara mama tiez takto necakane otehotnela v 40ke, dcery mali uz 17 a 13 rokov. Ale to tretie dieta - moj otec - jej vyslo perfektne. Povedala by som, ze mal taky najspokojnejsi zivot z tych troch deti.

fay7730
autor
7. kvě 2023

@eviicka dakujem pekne za podporu 🙂

fay7730
autor
7. kvě 2023

@marianarem ja som si tiez najprv myslela, ze mam urcite nejaku chorobu alebo pokazeny zaludok.....dakujem pekne za podporu 🙂

fay7730
autor
7. kvě 2023

@laloogrey tak to uz je za chvilicku, drzim pesti 🙂

merope
7. kvě 2023

@fay7730 Jediný problém je fakt extrémní únava, první 3 měsíce jsem používala něco jako dětské hodiny pro vyznačení, kdy jsem ho naposledy kojila, protože jsem to fakt netušila - a měla jsem úkol ho budit, protože jednu chvíli nepřibíral a nebudil se klidně ani po 3 hodinách přes den. A já fakt netušila, zda jsem kojila před půl hodinou nebo třema. Pak se to trošku srovnalo, je to náročné právě stran té únavy, ale mám pocit, že možná i díky tomu mám "na háku" mnohem více věcí než mladší holky. Ale ony i dříve ženy rodily běžně v tomto věku (dívala jsem se do statistik) - nebyla antikoncepce, takže prostě dokud byla žena plodná a pokud nezemřela při porodu, mívala děti (ono bylo dost žen a mužů, co byli zcela neplodní, vysoká dětská úmrtnost, tak se to vyrovnávalo). A když to zvládly ženské někdy v 17. století, tak to zvládne i novodobá žena 🙂

fay7730
autor
7. kvě 2023

@merope no uvidíme 😀

somalicats
7. kvě 2023

@merope I ta únava je dost individuální. Já rodila čtvrtou dceru ve 41 letech a pátou ve 42 letech, a nemůžu říct, že jsem byla víc unavená, spíš naopak, pokud to srovnám zejména s třetí dcerou, která byla hodně náročné miminko. Fungovala jsem normálně a fakt jsem nezapomínala, kdy jsem krmila naposled 🙂

merope
8. kvě 2023

@somalicats Já měla nedonošence, odsávala jsem a pak krmila z flašky, protože se neuměl přisát - to taky mohlo mít vliv. Ale super slyšet, že to bylo spíše mnou a dítětem než že to tak musí mít každý.

klpoiu
Autor odpověď smazal
somalicats
8. kvě 2023

@merope Tak jasně, čím náročnější péče, tím je to únavnější. Já sice neměla nedonošence ani v jednom případě, ale dráždivé neodložitelné miminko taky úplně stačí, to byla třetí. To jsem padala na hubu. Se čtvrtou to bylo s prstem v nose.

gransgirl
8. kvě 2023

Me je teda teprve 36 ale stejne umiram strachy. Po nejakych 12 letech snazeni a IVF jsem otehotnela prirozene a akorat se stresuju ze uz jsem starsi a ze je tam spousta rizik atd. Ale znam spoutu lidi kteri meli dite takhle pozde a vsechno bylo v poradku ale stejne cervicek hloda. Taky jsem myslela ze mam neco se zaludkem a ze muzu mit nejakou cystu kdyz jsem nedostala ms ani podruhe. Sla jsem k doktorce uplne vynervovana a tak na me vykouklo mimco byla jsem uz 10tt to bylo prekvapko. Uz jsem se smirila s tim ze deti mit nikdy nebudu. Zitra jdu na 1. Screening a strach mam teda poradnej.

fay7730
autor
8. kvě 2023

@gransgirl určite všetko dopadne výborne. Držím palce 🙂

marea2000
Odpověď byla odstraněná
helen_h
20. kvě 2023

@fay7730 Tak jak to dopadlo, potvrdilo se těhotenství?

marselina
20. kvě 2023

@fay7730 také jsem rodila ve 41letech.Mam dvě velke deti (17,14) vše bylo v pořádku, cele tehu, porod.
Drzim pesticky.
Mame u nás i paní co rodila ve 46letech (6te dite)

pavkova28
20. kvě 2023

@fay7730 známá měla císařský řez mimiky rok, bylo jí 49. Vše dopadlo dobře 🙂

landylu
14. čer 2023

Ahoj, jsem tu po 11ti letech 🙂
Překvapivé těhotenství-v září mi bude 43.....člověk míní život mění 🙂
Jak to vypadá s fay7730 , všecko v pořádku?