Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@byra jak se vede? doufám že vše v pohodě. 🙂
@kolibricek36 ahoj, daří se dobře, v pondělí mě čeká screening tak snad to dobře dopadne 😉
Holky nemáte některá zkušenost s Gyprodylem? Beru ho cca týden a mám normálně těhotenský příznaky. Pořád chodím čurat, nafouklý břicho, divnej pocit, když se břichem někde opřu normálně mě podbřišek tlačí jak když jsem byla těhotná. Na gyndě mě řekla jenom že to sice sou hormony ale otěhotnění to rozhodně nebrání a ničemu to nevadí. Dobírat ho budu v úterý a do 2 dnů bych měla dostat měsíčky tak su zvědavá...
Holky moc by me zajimalo jky mate nazor na mlade maminky 17-18-19 let??par jich znam a vim s cim se potykaji
@valin ahoj, podle mě záleží člověk od člověka a hlavně, jestli takhle mladý pár to malé opravdu chtěl... některé takhle mladé páry jsou ještě děti, zatímco jiní už mají ten dospělácký rozhled...
@pindruse16 a myslis ze je mozne aby mlada divka byla dobrá máma?
@valin proč ne, moje mamka měla sestru taky brzo,a vychovala nás všechny 😀 😀 😀
@valin proč ne? dřív to bylo uplně normální, tak nechápu ty předsudky poslední dobou... moje mamka rodila prvního potomka v 18, moje babička taky a moje prababička počala dítě už v 16! a řekla bych, že jsme všichni dobře vychovaný 🙂
@valin já nikoho takového neznam, krom mé mamky..měla mě v 19, bráchu pak za dva roky a dalšího za rok..myslim, že se o nás s taťkou postarali velice dobře...tetě bylo taky 19, když měla dvojčata a do roka třetí..další tetě bylo 18 a strejdovi taky...tehdy to nebyla žádná rarita..dneska je, protože se změnil životní styl...ale to jestli mají problémy nemusí nutně souviset s tím, že jsou mladí..někteří válčí i ve třiceti nebo čtyřiceti..
@pindruse16 budu mlada maminka a vim ze me ceka hodne narazek :( vim ze me budou i osduzovat ale nikdo neuvidi to ze pritel hraje hokej vydelava si mame zarizeny vse i domacnost +/- vse potrebne a hlavne kdyz jsem mu rekla ze je moznost ze v tom jsem byl rad. Najednu stranu chapu ty co odsuzuji v dnesni dobe jaou problemy jako penize nesnasenlivost ... Ale ja vim ze i tak brzy bych zvladla vse ... Dekuji za reakce
@maggie_
@krisatko holky jsem na tom podobně - jsem sice teprve 35DC, ale nějak to vůbec k ničemu nevypadá... na test prdím - to je moje PCO... Ale 27.9. jsem objednaná do CAR a tak řeším, jestli si mám nechat píchnout vyvolávačku, abych měla do návštěvy CAR po MS, nebo jestli si mám k doktorovi jenom dojít pro doporučení a vyrazit do CAR bez MS a to budu 55 DC. Nějaké názory??
@valin víš ty co, na tyhle řeči nedbej - já se vdávala celkem pozdě - podotýkám nemusela jsem - a od vlastní rodiny jsem schytala tolik narážek, že to zůstal rozum stát ... radši mít dítě dříve než by později nemuselo se podařit ....
@valin
@kolibricek36
@pindruse16 já jsem si jako malá holka (10 let) myslela, že ve 20 už budu dospělá a zralá na to mít rodinu..ve 20ti jsem si ale vůbec dospěle nepřipadala a stejně tak ve 25ti..děti jsem v tu dobu nechtěla..dobrovolně, ale věděla jsem, že kdyby se to nedopatřením povedlo, tak bysme se o ně s tehdejším přítelem dokázali postarat a vychovat je..už i v těch 19 jsem o tom nepochybovala..to spíš teď v jednatřiceti jsem plná pochybností jestli a jak to zvládnu 😀
@kolibricek36 pritel mi rikava radej mlada maminka nez nebyt maminkou vubec nebo byt maminka co vypada jako babička
@valin já nikdy nechtěla být mladičká maminka, nedovedla jsem si to představit, ani v 25, ani ve 30. Asi za rok jsem uslyšela biologické hodiny a světe div se - nešlo to. Nevím, zda to bylo tím, že jsem 16 let měla HA nebo čím, ale teď jsem vděčná a říkám si, že jsem mohla vysadit už v 25 a pak by se vidělo.
Ve své okolí mám taky mladé maminky - kamarádka měla dceru v 17, pomohli jí rodiče a to hlavně finančně a nikdo z našeho sídliště se na ni nedíval skrz prsty i když víme, že fetovala a živila se tělem. Spíš všichni vzdychaly nad její holčičkou, jak je hezká 🙂 a sestřenka má dceru taky v 18ti - prostě se jim s přítelem zadařilo po půlroce vztahu - na potrat by ji rodiče nepustili ani náhodou - teta předtím měla 4 potraty než ji donosila. Další holčina z vedlejšího vchodu si malou přivezla v 17ti z brigády v kempu. Byla dlouho sama a teď ve 24 je vdaná a má další 2 děti a v pohodě. Mě osobně je to jedno v kolika má kdo dítě, hlavně aby se o něj uměl postarat. Pokud je to holka do 19ti let pak si člověk řekne, že má mládí v h.jzlu, ale každého věc. Třeba právě z ní bude super máma.
@valin Když se na to cítíš, nevidím v tom problém 🙂 dřív bylo spousta mladých maminek a neřešilo se to, to až teď..já teda v 17 po miminku nevzdychala, začlo to "až" ve 22, ale musela jsem dodělat školu, v naší rodině by to byla tragédie (to myslím bohužel naprosto vážně). Budu držet palce, ať to dobře dopadne 🙂

@maggie_ dekuji moooc no snazim se delat vsechno mozne ale vzdy vecer mi to vlitne do hlavy