Kočárky - kolébkové sezení

journals
7. srp 2018

Pomaličku začínáme koukat na kočárky, ale všechny, které se mi líbí mají tzv. kolébkové sezení ve sporťáku. Většinou tento typ sedačky dělají dražší značky kočárků. Prosím o osobní zkušenosti s tímto typem sedaček. Od kdy v něm děti jezdily? Pokukuji po Bugaboo, možná i po Joolz, ale zatím moc nevím co si o tomto typu sezení mám myslet. Děkuju za vaše zkušenosti. Prosím hlavně o ty osobní 🙂

vendelinka08
7. srp 2018

@journals svagrova mela joolz...mela ale drobnou dcerku..kocarek jsem osobne vozila.ale uprimne bych si ho neporidila..jelikoz jsem mela velke kluky..a normalne by se mi tam nevlezli..byli by porad skrceni...jinak kocarek budu take resit..budu rada za dalsi zkusenosti maminek...

journals
autor
7. srp 2018

@vendelinka08 Já počítám spíš s menším miminkem/dítětem. Ale děkuju za zkušenost 🙂 spíš to u nás zatím vyhrává Bugaboo kvůli podvozku. A nepořídila bys ho kvůli té velikosti, nebo měl víc much?

dominika963852
7. srp 2018

Mě vyhovoval quinny buzz sporťák má vložku pro menší a pak větší díte.

jarmarca
7. srp 2018

@journals Ja teda chtela sportak do lehu a pritom lehky skladny atd, tak mam nakonec mamas and papas sola...ma teda trosku mensi korbu, ale stejne v tom ted odjezdim od zari zimu a na jaro uz bude ve sportaku a ten je super velikej a jde do lehu...a pritom lehky maly kocar do mesta/auta🙂 treba bugaboo na nas byl moc veliky celkove,mame vsichni kolem 170 cm a pripadala jsem si strasne mala a kocar obri a tezky...ale to jen muj pocit🙂

fandysek_1
7. srp 2018

@journals mám britax nejdřív krabička a teď sportak b motion 4, není to úplně top, ale sportak jde úplně do lehu a to se mi vyplatilo, když chtěl malý z korby v pátek měsíci, aby viděl. Mohl ležet, viděl a byl spokojený. Do města britax úplně ok do terénu trochu pokulhává, ale zase je hodně lehký. Teď v něm syn dojezdi do zimy a budeme pořizovat sourozenecky nejspíš easy walker, na ten jsou taky dobré recenze. Taky jsou holky spokojené s joie.

terezs2716
7. srp 2018

Mám taky Britax, b motion 4 plus a nemůžu si ho vynachválit. Teda sporťák,hluboká korba byla za trest. Teď je to parádní,jde do úplného lehu a na úplný sed si maminky přidělávají nějaký pásek navíc,ten my nějak nepotřebujeme. Do terénu jsme koupili terénní kola a jsem maximálně spokojená a to i kvůli perfektní stříšce,která schová téměř celé dítě před sluníčkem. Je asi trochu těžší,ale každý den dávám a do auta z auta a zvykla jsem si.Sporťák nechám i pro druhé mimčo,jen hluboký kočárek koupím jiný.

marcelina14
7. srp 2018

Já měla na malou Bugaboo Buffalo a jednoznačně top kočárek 🙂 Jestli půjdeme do druhého prcka, tak jedině Bugaboo, tentokrát teda Foxík 🙂

prejeta_zaba
7. srp 2018

Já nevím jak se na to tváří odborníci, ale co potkávám, tak mi přijde, že v tom kolébkovém sedo-lehu jsou děti v takové křeči, podobně jako ve vajíčku (autosedačce), což se doporučuje jen na nezbytně nutnou dobu, ne na celé dny jako kočárek. Možná se to liší velikostmi, ale jednak už roční dítě v tom vypadá nepatřičně, kde co mu trčí, kolébkový sed mu evidentně nesedí a to může chtít jezdit klidně do dvou let a druhak, třeba otočit se na bok/na břicho, případně dítko přebalit, se mi zná jako nemožné, neříkám, že je to potřeba denně, ale asi se to občas hodí, ne? Jo a podle čeho usuzuješ, že budeš mít drobné dítě?

monny3
7. srp 2018

@prejeta_zaba také nemám osobní zkušenost a vnímám to úplně stejně. Možná je to o zvyku, ale můj malý je ve sporťáku od 5 měsíců, když korbu totálně bojkotoval a chtěl se jen nosit, tak sporťák vzal nakonec na milost, protože tam může ležet na břiše nebo na boku, může si lehnout jak je mu to zrovna pohodlné. V té kolébkové pozici mi také připadají jako v autosedačce, už jsem nad tím přemýšlela, čím to výrobci obhajují (ale nehledala jsem si to), když autosedačka je jen na nezbytně nutnou dobu. Jo a přebalit v klasickém rovném kočáru není problém, což se často hodí 😉

sviva
7. srp 2018

Úplně chápu, designově se mi líbí stejné kočárky a třeba Bugaboo znám od kamarádek a má i skvělé jízdní vlastnosti, podvozek je držák...pro nás outdoorové typy. Ale právě kolébkové sezení mě odradilo. Sezení na jednu polohu mi přijde omezující a kolébky prostorově né úplně vstřícné. V pozdějším věku jsem byla ráda za standardní polohovatelný. Nevypadá tak in, ale dcera v něm pak trávila hlavně odpolední spánky a byla jsem ráda, že se tam může převalovat na bok a břicho. Později jsem pro snadnou manipulaci pořídily do města golfky a tam právě spánek doplácel na omezení pohybu.

leneee
7. srp 2018

@journals Hezky den,mam Joolz a nemenila bych. Odvozil mi obe deti-oba jsou vetsi a dcera se ve sportaku obcas sveze i ted ve 4,5 letech kdyz naopak mladsi chce tapat a ona treba ne. Takze co do velikosti bych se toho nebala. Kocarek muzu srovnat i s jinymi typy, i s temi co korytko nemaji (jeden mame na chate) a musim rict,ze mi prijde,ze deti v nem sedi spokojene a dokonce v nem vydrzi i sedet delsi dobu nez s natazenyma nozickama. On je ten Joolz sedackou dost vysoko,tak se jim asi libi i ze dobre vidi ven. Kdyz v tom usnou,nemaji s tim problem. Za mne ma tento kocarek prevazujici same klady-je lehoucky,da se ovladat jednoduse jednou rukou a nekdy i jen dvema tremi prsty kdyz zrovna drzim vybavu starsi dcery (plysaky,panenky,atd 🙂, jezdi skvele ve meste i terenu a dokonce i rozbredly hluboky snih nam projel na horach (s terennimi koly), je designove super a ma spoustu vychytavek,ktere usnadni komfort mamince. Za mne ma i pohodlne madlo-rukojet,jeste jsem nenasla pohodlnejsi. Jinak prebalovat ve sportaku se taky da i kdyz ma korytko,ale jelikoz v nem jezdi starsi deti nez miminko,tak to prebalovani tam stejne moc praktikovat nebudete 🙂 Proste pro mne top kocar. Ale kazdemu sedi neco jineho-idealni vyzkouset vic typu kocarku na jedne prodejne,projit se treba i s kamaradkami,ktere je maji a vyzkouset pri bezne jizde a uvidite.

alemari
7. srp 2018

To je dobrá otázka pro nějakého fyzioterapeuta🙂. Já spím raději na posteli než v křesle i přesto, že by ho se mnou někdo naklonil😉. Moje děti spí navíc na boku, na zádech, na břiše.... vyspala by jsi se tam ty?

deniiiskad
7. srp 2018

Ahoj všem měla bych dotaz nemá tu někdo zkušenost s kočárkem Moon Nuova city 2018 ?? 🙂

journals
autor
7. srp 2018

Děkuju všem, které mi odpověděly a týkalo se to mého dotazu.
@jarmarca Díky, já z něj mám naopak pocit, že není tak robusní a obrovský jako některé jiné. Dost by mi vyhovovala i jeho výška.
@dominika963852 Děkuju za tip, na ten jsem koukala, ale nelíbí se mi jeho podvozek...
@fandysek_1 @terezs2716 Holky, děkuju, Britax se mi úplně nelíbí a když čtu vaše negativa, tak mu moc šancí nedávám. Chci jeden podvozek a kombinaci, nechci po půlroce řešit jiný kočár (ať už z důvodu velikosti, terénu, nebo jiných vlastností

journals
autor
7. srp 2018

@deniiiskad Možná bude lepší, když dotaz hodíš někam, kde se o něm bude diskutovat a kde to bude k uvedenému tématu, tam holky určitě pomohou víc 🙂

journals
autor
7. srp 2018

@alemari @monny3 @prejeta_zaba Děkuji i za vaše příspěvky, víc bych ale ocenila spíš osobní zkušenost, než domněnky jaký kočárek asi je - to je také důvod, proč jsem diskuzi založila.
Já chápu, že sporťák má jak fanoušky, tak odpůrce, chápu argumenty, ale na druhou stranu si říkám, že kdyby to bylo tak špatné, jak odpůrci těchto kočárků píší, tak si ho nejen nikdo nekoupí, ale třeba ani koupi nezopakuje.
Holky, beru vaše argumenty, ale co si všímám tak je to tak, že kdo ho nemá, ten ho odsuzuje, protože "to bude asi blbý (...ale osobní zkušenost nemám)" a kdo ho má, ten si ho chválí, děti v něm jsou spokojené a koupil by ho znovu. U mě zatím vyhrává logicky osobní zkušenost nad domněnkou jak se s ním asi jezdí a jaký asi tak bude... Proto jsem příspěvek založila, ráda bych osobní zkušenost, kterou bych ocenila víc, než příspěvek typu "myslím si"...

journals
autor
7. srp 2018

@prejeta_zaba Podle čeho usuzuji že budu mít drobné dítě? Podle genetiky a podle předpovědi lékařů 😀

journals
autor
7. srp 2018

@marcelina14 Děkuju, Fox je náš velký favorit. Zatím splňuje vše, co si u ideálního kočárku představuji
@leneee Díky za tvou zkušenost. Vidíš, přebalování v kočáře mě nenapadlo dopředu řešit... to asi nevidím jako problém, klidně přebalím na zemi 😀 Joolz se mi líbí, ale mám strach z toho podvozku, ten Fox mi přijde přeci jen stabilnější :-/

kac_kac
7. srp 2018

Kolébková sedačky se mi nikdy nelíbila, měla jsem proti mnoho argumentů už tady nademnou zmiňovaných. Absolutně zásadně mi to přišlo značně nevhodné třeba pro pravidelný spánek.
Jenže krátce po našem třetím potomkovi očekáváme čtvrťátko a námi vybraný dvojkočárek má kromě spousty plusů jediné mínus v podobě kolébkové sedačky. Už s ním cca tři měsíce denně jezdím, denně v něm syn dvakrát spí, a kupodivu div se světe, ono to dítě konečně spí. Ač je velice akční jedinec tak tenhle kočárek miluje jezdí v něm rád, a spí v něm daleko líp než v kočárku s klasickou sedačkou položenou úplně narovno. A já jsem i u třetího dítěte opět překvapená jak jsem se několik let mýlila.
Jediné mínus kolébkové sedačky je to přebalování, v kolébce to fakt nejde. Nemám problém třeba v parku odložit dítko na lavičku nebo klidně i na zem, ale tohle ideální počásko brzy přejde, a jak já budu přebalovat dva plínkáče v listopadu to fakt netuším.
Pro přehled, máme Baby Jogger City Select, pro dvojky nebo sourozence mi to přijde jako geniální vozítko. Pro jednoho pasažéra za srovnatelné peníze seženu i lepší kočár.

alemari
7. srp 2018

@journals ok, jezdila jsem s bb, dítě je opravdu hodně limitované v pohybu😉. Spánek dost neklidný, stříška uplně nad hlavou, takže v létě je to efekt " stanu"

journals
autor
7. srp 2018

@alemari takže jsi kočárek měla a nebyla s ním spokojená?

leneee
7. srp 2018

@journals neni zac. Presne jak pisete-kdo nema zkusenost,odsuzuje.A je to skoda,muze tak zbytecne odradit nekoho,komu by ve finale dobre slouzil. Jinak prebalovani se vzdy da nejak poresit i mimo kocar - aledo korytka pokud mohu mit tip,tak za mne se osvedcily natahovaci plenkovky kalhotky (dela je pampers nebo ff), ale ve sportaku jezdi uz vetsi ditko,tak tam uz to prebalovani clovek tolik neresi jako u miminek. Podvozek je vicemene stabilni,pokud nemate na madle poveseny prilis tezky naklad,ale jinak vydrzi i kdyz mi syn v kocare vstava a naklani se vsemozne ven (syn ma nyni 13kg v roce a ctvrt).

journals
autor
7. srp 2018

@kac_kac Děkuju! Dost to potvrzuje to, co si myslím a co tu dlouhodobě čtu. Kdo pořídil a dlouhodobě používá, je spokojený a nemá námitky.

alemari
7. srp 2018

@journals pro svoje děti ne, jako Au Pair jsem vozila bb, mala v něm byla v létě příšerně uvařená. Ta střecha je fakt blbě vyřešená! Podvozek super, celkově jízda super, ale přebalit, nakrmit, obléci dítě je prostě scifi! Mají dobré potahy, to jo🙂. Tyalevybíraš jinou značku ne?

misisska
7. srp 2018

Mám zkušenost s oběma typy sedaček. Za mě jedině korýtko. Měli jsme Joolz, Bugaboo a teď Valco. Z pohledu fyzioterapeuta je korýtko fajn, protože si odpočinou plotýnky-dítě je víc do klubíčka. Ve Valcu je syn všelijak zkroucený, v korýtku seděl vždy pěkně rovně. I v něm lépe spával. Teď už to neřeším, ale kdyby byl syn menší, vrátila bych se ke korýtku

monny3
7. srp 2018

@leneee no a nakolik je pozice dítěte jiná než v autosedačce? To nemyslím nijak rýpavě, fakt mě to zajímá. Jak jsem psala, náš malý korbu nesnesl od 4.měsíce,teď bude mít 8 měsíců a ještě nesedí, takže ve sporťáku musí být vleže. Takže v takovém kočáru by už asi musel nuceně sedět v kolébce, aby měl lepší výhled?

journals
autor
7. srp 2018

@leneee Jo, toho si tu všímám poslední dobou docela často. Nevím proč. Taky si říkám, že kdyby to bylo tak špatné jak tu některé maminky uvádí, dávno je to zakázané a hlavně - tyto dražší značky cpou neskutečné peníze do dalšího vývoje a inovací. Kdyby to bylo tak škodlivé, děti v tom byly neklidné a bylo to proti úplně ve všem, opravdu by tyto společnosti byly proti sobě a tvořily produkty pro úzkou skupinu zákazníků - nadšenců? Opravdu by vynakládaly peníze do inovací které by neustále přinášely to samé - tzn. že se musí něco udělat jinak? Asi by to tak nebylo... ne? Logicky...?

monny3
7. srp 2018

@misisska ty jsi fyzioterapeut nebo ti to nějaký řekl? Mně není jasný rozdíl mezi korýtkem a autosedačkou u dítěte, které samo nesedí.

fandysek_1
7. srp 2018

@journals britax má jen jeden podvozek, je to dvojkombinace.

journals
autor
7. srp 2018

@alemari nad jakým kočárkem uvažujeme je uvedeno v úvodním příspěvku... Střecha přeci jde stáhnout, případně se dají dokoupit letní stříšky, to zrovna asi teď zatím nevidím jako neřešitelný problém. Nakrmit dítě v kolébkové sedačce nejde? Proč? Převlékání a přebalování asi taky není teď tak stěžejní - něco půjde, něco ne. Nehledám kočár ve kterém půjde vše, co si vymyslím, logicky má vše své limity, jestli mě chápeš. Dítě v autosedačce taky nepřevlečeš (i když...) a nepřebalíš...