Váš osvědčený kočárek - přidejte vlastní zkušenost

jitulka87
18. dub 2019

Ahoj. Prosím taková malá anketa...s jakým kočárkem (nejlépe 2 nebo 3kombinace) jste po měsících užívání spokojené. Vím, že tu je kočárková poradna, ale typy, které jsem tam dostala, se mi tolik nelíbí. A recenze k nim po užívání taky nejsou top. Cena plus mínus 15tis. Díky za názory. ☺

sudylichozrout
18. dub 2019

@jitulka87 Jane Crosswalk s korbou z Jane Slalom. Jsem moc spokojena 🙂 Ale ted uz pouzivam jen sportak.
V trojce je ale kocar drazsi, cca 23 tisic.

zuzangel
18. dub 2019

Junama - odpruzeny, gelova kolecka, korba velika. Sportak taky super, je treba pocitat ze je taky robustni, na kazdodeni davani do auta to za me neni. Jsem moc spokojena.

ivis_b
18. dub 2019

Myslim, ze v tehle cenove relaci sezenes leda polske kocarky, ktere maji obecne naprd sportaky. Takze bud kup zvlast hluboky a pak sportak typu Valco, nebo kup z druhe ruky drazsi kombinaci. Ja mela Britax go next a spokojena jsem byla moc.

pe_tu_ss_ka
18. dub 2019

Já jsem hodně spokojená s kočárkem cybex priam. .. Ale tam je cena jednou taková.. Levněji se dá sehnat z druhé ruky, a zachovalý 🙂

g_m
18. dub 2019

@ivis_b Proč mají na prd sporťáky? To všude čtu a nechápu.

@jitulka87 Máme Junama Impulse Colours (cca 14tis) a jsem maximálně spokojená i u druhého dítěte. Korba je mega velká, takže člověk nemusí řešit, že mimišo ještě nesedí a zároveň se tam s fusakem nevleze. Se sporťákem jsem byla taky max. spokojená - velký, prostorný a pro dítě pohodlný. Dokoupili jsme pak jen obyč golfky na vození autem. Ale kočárek jako takový paráda - pěkně odpružený s gelovýma kolečkama.
Je ale důležité, co od kočárku člověk očekává. Bydlíme na vesnici, krásně mi projel sněhem i přes makadam.
Jedna kámoška má Cybex a druhá Britax oba stály přes 20tis a nesedl mi vůbec ani jeden. Chce si to i osahat 😉

bonavoxa
18. dub 2019

@jitulka87 Kočárky jsem hodně řešila, ale úplně ideální jsem nenašla. Pro dceru jsme vybírali narychlo, protože se narodila dřív. Měli jsme Espiro Enzo Evo, nakonec to byl fajn kočár, sporťák vydržel i v terénu. Pro syna máme Gesslein, líbí se mi přehazovací rukojeť a vložná taška. Kdybych si měla vybírat neomezeně, vybrala bych si kočárek Momon. Pokud je omezený rozpočet, uvažovala bych o nějakém bazarovém.

pipi_puncocha
18. dub 2019

Já to taky pomalinku začínám řešit, rozpočet podobný, nevím jestli je výhodnější koupit horší nový nebo lepší ale bazarový. Čekáme první mimčo a ideálně kdyby mám vydržel i na druhé někdy v budoucnu. U nás další "zádrhel" je bydlení bez výtahu, takže kočár budu nechávat ve společných prostorách a sice jsme slušný vchod, ale nějaký drahý tam taky nechci nechávat. Chtěla bych mimčo hlavně nosit, ale třeba se mu to nebude líbit.

adinka19
18. dub 2019

@jitulka87 Moon nuova city. Bydlime na vsi, ale casto jezdim i do mesta a zvladl uz i polnacku (i kdyz primarne pro ni neni urcen), je lehky a skladny. Jsem spokojena ja i manzel, PV v dvojkombinaci cca 14800Kc

dzogobela
18. dub 2019

Baby design. Mam dvojkombinaci, dotty, a jsem spokojena. Je to polsky kocar, ale ja jedine, co mu muzu vytknout, ze neni tak skladny... mala v nem jezdila do 2 let a mensi jsme kupovali jen kvuli dovolene u more. Ted v nem jezdi druhe prte a kocarek je stale jak novy a to jsme ho nesetrili 🙂 novy cca 13 tisic.

dzogobela
18. dub 2019

@g_m me prijde, ze to, ze jsou polske kocarky na prd, siri vetsinou lidi, kteri ho nikdy nemeli 🙂

ivis_b
18. dub 2019

@g_m Tak čest výjimkám, pokud je veliký, neměřila jsem samozřejmě všechny polské kočáry, ovšem ve městě jich jezdí tak 90% a ty sporťáky jsou krátké, vysoko posazené těžiště = hůř ovladatelné, než když je těžiště níž a zejména z pohledu bezpečnosti nic moc. Dítě, které se už v kočáru vrtí, něco váží, může kočár snáze překlopit. A to nemluvím o váze, co jsem kdysi koukala (když jsem sháněla kočár já), pod 15 kg snad žádný nebyl. Pak další věc je skladnost, ty obří korby a podvozky když dáš do auta, je plný kufr. Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného, jen píšu svou zkušenost. A pak je taky pravda, že dost maminek, co nakoupí polské kombinace, běží po vyhození hluboké korby kupovat normální sporťák, proč asi. Jsou tady toho plné diskuze, tak na tom asi něco bude.

kittyy17
18. dub 2019

Jané slalom a TFK Joggster twist

fandysek_1
18. dub 2019

@jitulka87 první jsem měla britax a docela to šlo,.ale ted mám easywalker a to je jiná liga. Lehký, krásne jezdí a snadno slozitelny.

dzejn002
18. dub 2019

@jitulka87 Hluboký houpací kočárek Roan Marita v perfektním stavu z druhé ruky za 3500 Kč. A po něm od 13 měsíců Valco SNAP 4 Sport s nafukovacími koly s lepší látkou Tailor Made za 8500 Kč. Oba bez jediného problému, hluboký používaný našimi dvěma dětmi čeká na další přírůstek. Sporťák Valco teď stále používáme pro druhého skřítka. Za nás skvělý kompaktní kočár, který vejde do kufru Felicie a byl s námi i v sedle pod Sněžkou. ;)

marryfrank
18. dub 2019

Já mám Jané Epic - koupila jsem si nový sporťák a k tomu korbu z druhé ruky a jsem víc než spokojená. Super ovladatelný, lehký, skladný, po i proti směru jízdy...

hannasweet
18. dub 2019

Ja teda sla do pouziteho stokke a nemuzu si vynachvalit 🙂 mam normalni ale i X train je za me skvela alternativa 🙂

kettkav
18. dub 2019

Já nedám dopustit na naše Mutsy Evo 😉

monaluza
18. dub 2019

Uz druhe dite babydesign lupo comfort (dvojkombinace).

zelenaesmolda
18. dub 2019

Ja jsem spokojena s peg perego book S

jancaand
18. dub 2019

Camarelo Granada trojkombinace, velká spokojenost, pro větší mimco, do města i do terénu, pořizovací cena 13500 Kč.

cinam
18. dub 2019

Mám bugaboo cameleon, zatím ozkousena jen korba, ale jsem fakt moc spokojená. Lehký, skladný, výborně ovladatelný, spoustu vychytávek, korba prostorná. Kupovala jsem jetý po 3 dětech od kamarádky a je jako nový. Koukala jsem tady na bazar, že se dá koupit už od 10tis

asojakova
18. dub 2019

Baby design lupo. Mě přišel i celkem skladný. Po2 dětech stále ve fajn stavu. Větší výhrady k němu nemám, příště bych do něj šla zas.

hanulkaha
19. dub 2019

Adamex Barletta 👍 sice pro nekoho "tezky polsky kram s naprd sportakem", ale s tim si dovolim nesouhlasit! S kocarkem jsme maximalne spokojeni, odjezdil jedno ditko na dedine, takze ruzne druhy cest vcetne polnacek, makadam, snih a projel vse a vsude 😉
Ted ceka na druhe ditko, neni rozhrkany, nevrze... Jako ano, je to sice tezsi neskladny kocar, proto mam na cesty MHD do mesta sporťák od Britax Agile, ale nedokazu si predstavit s nim jezdit denne. Do auta super, na cestování taky, je lehky a nezabere misto, ale ten jizdni komfort malych kolecek napr.po kostkach nebo prejeti koleji je nekde uplne jinde oproti kocaru s velkyma nafukovacima kolama a dvojim odpruzenim 😉 korba hluboká, siroka, dlouha, striska velka...nemam co vytknout.
A co se tyce u polaku te sportovni nadstavby, neni pravda ze by byla naprd! Sportacek je treba konkretne u toho Adamexu krasne prostorny a dostatecne dlouhy a nemyslim si, ze kvuli vyssimu tezisti by se mi s kocarkem spatne manipulovalo 🤔
Tot asi nase zkusenost s polskym kocarkem 😉 chce to si poradne promyslet, kde budete s kocarkem nejvic jezdit, jak moc budete cestovat autem a na prodejne si ruzne typy poradne osahat a vyzkouset 👍
Hodne stesti pri vyberu! 🍀😊
Na fotce jen pro predstavu a srovnani, stejne staré, roční deti. Nase mládě v šedém Adamexu a sestrino v modrem, to je Junama Impulse, tam mi ten sportacek prijde malinko tesnejsi a je posazeny vys, ale jinak jsou kocarky defakto srovnatelne 😉

vendes
19. dub 2019

Mám polský Dorjan Danny Primo z druhé ruky dvojkombinaci ještě v záruce asi za 5000,-. S korbou jsem byla spokojená, dcera se tam vešla do 10 měsíců, pak si začala sedat a stoupat. Chtěla jsem kočár, u kterého mi bylo jedno, že přijde k úhoně, když jedeme s mužem na vykopávky. Sporťák je bohužel úzký, navíc mi nevyhovovalo, když bylo dítě po směru. Hodně kočárků z dvojkombinace má úzké sporťáky, je to asi tím, že jsou na stejném podvozku jako korba. Takže v 16 měsících dostala lehký sporťák od Moonu Jet-R, ale do terénu chodí pořád v Dorjanu. Teď bych si vybrala asi Baby Design Husky, měl by mít prostornější sporťák.

zahodila
19. dub 2019

Mám Teutonia BeYou s měkkou vložnou taškou. Vždycky podle mě záleží, jaké jsou konkrétní potřeby - bydleli jsme dřív v bytovce, kočárek jsme nechávali v kočárkárně a tu vložnou tašku jsem chtěla proto, abych ji vzala i se spícím miminem a to dospalo doma. Bydleli jsme v půli kopce, takže jsem chtěla i ruční brzdu. Zároveň mě pálila velikost po složení, protože jsem měla auto s malinkým kufrem. Po přestěhování do RD na úplné rovině nic z toho nepotřebuju.

aedoss
19. dub 2019

Měla jsem polský Camarelo malaga. Hluboká korba super, velká prostorná. Hezky všude projel, dobře se ovládal a nebyl až tak těžký, jak jiné trojkombinace. Sporťák mě zklamal. Dost neskladný do auta, těžký (např. cestování autobusem nebo vlakem), menší dítě moc nedosáhlo na madlo, aby se tam za jízdy dobře drželo (dvě děti, obě stejný problém) a nedal se dát do úplného sedu - dítě tam tak nějak pololeželo. Pokud bych ještě někdy měla kupovat kočárek, tak hluboký z druhé ruky (stejně ho děti měli na chvíli) a investovala bych do pořádného sporťáku.

ivis_b
19. dub 2019

@hanulkaha tak a představ si tam dvouleté dítě s fusakem. Pro roční dítě je na knop, má nožky až do konce, ve dvou letech mu půjdou přes tu hranu. Tohle já považuju za malý sporťák. Ano, některé děti už třeba od roku a půl kočárek totálně odmítají, ale to jsou spíš výjimky, myslím, že většina dětí ještě ve dvou letech alespoň občas kočárek normálně používá.
Nicméně pro zakladatelku - žádný kočár nebude mít asi 100% toho, co bys chtěla. Váha je většinou na úkor terénního využití kočáru atd. Takže si dej priority a hlavně si představ, jak budeš kočár využívat. Víc ve městě, nebo na poli? Máte u vás kopce, nebo budeš jezdit spíš po rovinách? Bydlíš v patře bez výtahu? Budeš ho často skládat do auta? Budeš ho tahat do MHD? Jste s mužem vysocí, nebo spíš menší postavy? Já třeba nechtěla těžký kočár, takže jsem trošku oželela to, že to není vyložené teréňák (i když jsme ho měli v Rakousku v Alpách a jezdil i po šutrech a zvládl to), ale byl lehčí, krásně se ovládal, měl obří koš (to jsem nepovažovala za důležité a naopak je to fakt potřeba!), pohodlné madlo, nepromokavou látku, takže jsem nepoužívala pláštěnku, prodloužené stříšky u hluboké korby i u sporťáku, takže jsem nikdy nemusela na kočár věšet žádné plíny atd. Ale ty s ním budeš jezdit, ty musíš vědět, co oceníš především.
A hlavně - nekupuj podle obrázků na internetu, obejdi obchody a vyzkoušej.

ev.ka
19. dub 2019

Měla jsem teutonia cosmo. Kvalitní německý kočárek.... Odpružení, otáčení i sportovní části. Spoustu vychytávek. Prodloužen sportovní části - je z toho obří korba. Výměnná osa s terenima kolečkama, Prakticky kšilt na boudě, síťka v boudě... Kupovala jsem ho i na třetí dítko. Po dvou dětech jsme ho dali pryč a pak když jsme čekali třetí, tak ani za ty další roky jsem nenašla kočárek, který by vyhovoval naším požadavkům lépe a šli do něj zase. Mám ho v inzerátech, už i třetí dítko kočárek skoro nevyužívá...

ivis_b
19. dub 2019

Jo a obecně - pokud chceš kombinaci, tak vybírej spíš podle sporťáku, ten ti vydrží dýl. A pak taky zvaž, jestli chceš korýtkové sezení - neumožňují leh na rovné podložce, takže to já bych třeba nechtěla (a syn tu skrčenou polohu jako ve vajíčku stejně nenáviděl).

apoquel
19. dub 2019

@jitulka87 já jsem moc spokojená s Dorjan butterfly, je krásný a po dvou dětech pořád funkční ikdyz je to polak, v roce 2014 stala dvojkombinace 10500, šla bych do něj znova 😁