Bolesti kolen ke konci těhotenství. Je to normální?
Ahojte, za pár dnů mám termín a strašně mě bolí kolena. Bolí mě i kyčle a pánev, když se mám postavit ze sedu, nebo lehu, tak to chvíli trvá, bolí to a proto chvíli i kulhám.. Poslední dny kolena bolí dost výrazně. Nevím, zda je to normální, zda je to vedlejší efekt "rozvolňování" a připravování pánve má porod, nebo je to něco jiného? Před trhu jsem takové potíže neměla..
Za me to bude tehotenstvim,telo se rozvolnuje +vaha vyssi,teziste jinde...
Počkej po porodu, to mě bolelo snad ještě více 😀
Hormon relaxin rozvolňuje pánevní vazy atp. Určitě to bude tím, může ovlivňovat i kolenní vazy..Já mám stejné bolesti pánve, už ani nemůžu chodit 😝 přeju hodně sil, už je to chce jen chvíli vydržet💪🙂
Pokud tě bolí v pohybu, je to v normě: rozvolnene vazy, jiné držení těla což vede k jiné zátěži kolen... prostě bolí. Vydrž, máš pár dní do termínu a pak tomu dej aspoň šestinedělí na zklidnění. Pokud se to nezlepší do té doby, pak k fyzioterapeutovi (těhotenství fakt mění pánevní dno a tím celý způsob, jak stojíme).
Pokud by tě to třeba budilo v noci, je asi na čase to doktorům zmínit, ale je otázka, jestli ti zvládnou něco rozumného poradit.
Ještě jedna věc: mě bylo v těhotenství furt vedro a chodila jsem u v mraze v temouckejch letních kalhotech a ty kolena prostě nastydly. Doporucuju se zamyslet, jestli by nepomohlo přímé teplo na klouby a jestli ho máš jak zajistit, aniž by ses prehrala celá.