icon

1. NT screening, jak probíhá?

kazzyy
12. lis 2015

Ahoj holky prosím mohla by jste mi říct jak screening vyšetření probíhá? Musím přijít na lačno?

alboo
12. lis 2015

Vys.spocica v odberu krve (to se vetsinou odebiraj vsechny první tehu odbery, na ktery je dobry jit nalacno) a pak v UZ, na ktery opra du neni duvod byt nalacno. Lekar na to musi mit specialni program, kam se zadavaji hodnoty z krve a z UZ a mel by mit certifikat. Na to pozor, je hodne doktoru, ktery to nabizej, ale nemaj k tomu opravneni.

kazzyy
autor
12. lis 2015

To ja jedu na fakultku do olomouce a na doporučení lékaře.

danchacha
29. lis 2015

@kazzyy ahojky, už jsi tam byla? Mě čeká 7.12. první návštěva (odběry) a pak se domluvime na druhou (Utz). Měla jsi to taky tak? Trochu me překvapilo, že to rozdělili do dvou návštěv, když krev mi brali i u mého gynekologa. Ale asi budou oba odběry zaměřené na něco jiného, že?

bajana
29. lis 2015

@danchacha prvý odber u obyčajného gynekológa nie je zameraný na odhalenie genetických vad...práve preto sa chodi do špeciálnych prenatálnych centier, kde kombinujú výsledky rozboru krvi a ultrazvuku

kazzyy
autor
29. lis 2015

@danchacha Ahojky ano už jsem tam byla. Vzaly mi krev, udělala ultrazvuk a po 4 hodinách mi měřily tlak a dělaly nový ultrazvuk. Drobek se ale špatně otáčel tak musím 11.12. znova.

kazzyy
autor
14. pro 2015

@danchacha Ahojky tak jsem byla po druhé a 5.1. jedu znova to proto aby dětský kardilog vyšetřil srdíčko miminka 😆