2-3tt, jak se to počítá?

calette
10. únor 2017

Ahoj,

mám prosbu, v úterý mi mudr potvrdila těhotenství, řekla mi že je to tak 2-3 tt ale že to potvrdí až krevní testy. vychází mi to na týdny od oplodnění, ne od poslední menstruace. Mám to tedy brát jako již 4-5 tt?? Moc děkuji. Jo a když jsem volala na výsledky krve tak mi sestřička řekla jen že jsou pozitivní, hodnota 40 a za dva týdny se mám přijít ukázat.. nic víc. Jo a že mám jíst kys. listovou, ale v lékárně mi doporučili pregnafolin, máte s ním někdo prosím zkušennost? Díky moc.

sirka1
10. únor 2017

Spíš to vydím na 2 - 3 týden těhotenství, čili cca týden od oplodnění. I ty hodnoty hcg si myslím odpovídají. Já měla 14 dní po zavedení embrya hcg 550, čili 4. týden. Ono se to vždy počítá od menstruace. Tu jsi měla kdy?

sirka1
10. únor 2017

Teď to po sobě čtu a co nevidím - že vydím 😅

calette
autor
10. únor 2017

No tu právě na začátku ledna, přesně nevím ale cca do toho 10.1. Děkuji moc

calette
autor
10. únor 2017

Jo a ještě mi řekla že to co vidí na ultrazvuku má cca 2mm... což nevím jestli by velikostí odpovídalo tomu 2-3tt. Díky za rady 🙂

j.a.n.i
10. únor 2017

@sirka1 2 týden teprve dochází k ovulaci a 3 týden se teprve začíná zahnizďovat... hcg v moči je tak nejdříve nějakých 10 dní po ovulaci, takže to od MS nebude...

lenusaak
10. únor 2017

@calette pri hodnote hcg 40 na ultrazvuku jeste gestaci vacek videt nejde. Ten jde videt az pri hodnote nad1000j nevim co mudr viděla nebo co tím myslela. Jinak hodnota tveho hcg neodpovida na 5tt, to bude určo min. Nejspis byla ovulace dyl, tak to bude mladši těhu. Uvidiš na dalši kontrole. Držim palce

veeeraf
10. únor 2017

2-3tt ovulace - nejedná se ještě o těhotenství
4-5tt poznáš jestli se zadařilo nebo ne

calette
autor
10. únor 2017

Chodím ke skvělé gynekoložce a říkala že normální ultrazvuk by to neviděl ale ona je specialistka na genetiku tak má asi lepší stroj 🙂 Tu malou tečku jsem tam viděla i já, tak počkám a uvidím jestli se udrží nebo ne. Děkuji moc za rady 🙂

lenusaak
10. únor 2017

@calette ja chodila do IVF centra ktery je na to primo specializovany a vybaveni maji na vysoke urovni, sami mi rekli, ze gestacni vacek nelze videt pokud hodnota hcg neni vyssi jako 1000j pri. Kdybys mela 600 mozna bych sklapla, ale pri 40j opravdu tehotenstvi videt mudr nemohla.

medulinek
10. únor 2017

Souhlasim s holkama u hodnoty 40 rozhodne nemohla videt GS i kdyby mela UZ sebespickovejsi,muze tam byt hematom nebo polyp.

astyna
10. únor 2017

Vlastně ještě těhotná nejsi, čekáš na menstruaci. Radím ti tam jít až tak v 6.-8.týdnu od poslední menstruace, ať zbytečně neplašíš. Obrovské procento těhotenství zaniká s menstruační krví.

medulinek
10. únor 2017

@astyna pokud je hcg v krvi,tak tehotna je

lenusaak
10. únor 2017

Těhulka už je, jen je jeste na začátku. Brzo uz prcina pujde na ultrazvuku videt, ted je ale hcg na to jeste nizky.

bethys
10. únor 2017

mrkni na těnotenskou kalkulačku. tahle řekne všechno možné včetně týdnu těh. http://www.maminkam.cz/vypocet-terminu-porodu

calette
autor
11. únor 2017

Holky děkuju vám moc, podle těh kalkulačky bych měla být ten 5tt.. Tak uvidím jak dopadne kontrola za těch 10 dní. Včera mi to nedalo a ještě jsem si udělala test a byla tak druhá čárka jak dálnice tak uvidíme. 🙂

lenusaak
11. únor 2017

@calette tak to je krásny😊 to už si tamprďola hezky lebedí 😊 tak přeju hezké těhulkování😊

calette
autor
11. únor 2017

Děkuji, snad nám to dobře dopadne, zatím se snažím na to úplně nemyslet ale nejde mi to moc. Zatím o tom ani nikdo neví, chci počkat až do kontroly toho 21 🙂

astyna
11. únor 2017

@calette

Tak jestli 5.tt, tak už máš po termínu ms 🙂 já jsem to myslela tak, že pokud neproběhla ještě ms, není nic jisté. Doktorka tam asi jen viděla sliznici, oni v tomhle stádiu nic pořádně vidět nepůjde...vyčkej si.

astyna
11. únor 2017

@medulinek

HCG má v krvi i netěhotná, nebo i ta, kde proběhlo jen biochemické těhotenství. Pokud ještě nebyla ms (což napsala, že už byla, když je v 5.tt), může to odejít a je zbytečné tak brzo někam i chodit.

dapele
11. únor 2017

@calette Ahoj, ono se totiž pojmem týden těhotenství označují často dva různé lékařské údaje a to gestační stáří těhotenství (tedy od prvního dne poslední menstruace) a fetální stáří (tedy od oplodnění vajíčka). Tady je to celkem hezky vysvětleno https://www.modrykonik.cz/gestacni-vek/.

Doktorka zřejmě myslela fetální stáří 2.-3. týdny, ale běžněji se všude udává gestační stáří, což bude v Tvém případě cca 5. týden.

Jinak kyselinou listovou v jakékoli podobě určitě nic nezkazíš (já zobala Mamavit) a za dva týdny už by mělo být vidět srdíčko.

lenusaak
11. únor 2017

@calette já to znám😊 to nejdena to nemyslet, ale jak bude další a dalši ultrazvuk, člověk bude klidnější a klidnější. Všechno bude dobrý, kdypak že jdeš na další kontrolu??

calette
autor
11. únor 2017

21.2. tak snad bude všchno ok. Děkuju moc holky, podpora je fajn. Těším se jestli uvidím srdíčko 🙂

calette
autor
12. únor 2017

Ahoj holky, tak jsem ještě koukala na netu a objevila tuto fotku co je v příloze, něco téměř stejného jsem měla na tom UTZ i já. Takže to co tam mudr mohla vidět byl asi teda gestační váček a já si můžu domyslet že je to teda ten 4tt 🙂 Trošku mě to uklidnilo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru