icon

Bramborový salát s majonézou. Je bezpečné jej jíst v těhotenství?

23. pro 2025

Ahojte, můžu v těhotenství normálně zítra bramborový salát s majonézou a osmaženou třesku filé? Udělala jsem hodně salátů, nějak jsem to neodhadla, dnes jsem už trochu chutnala.. Bude ješte bezmasita kapustnice... Jsem téměř u koncu deváteho měsíce.. Nějak jsem to neřešila, až teď večer mě napadlo, zda to bude takhle v pořádku 🙈

hennrietta
23. pro 2025

Mě spíš zajímá, jak jsi došla k tomu, že bys nemohla? 😃
Maximálně tě může pálit žáha nebo tě to prohnat. Ale vyloženě negativní vliv na dítě, mě nenapadá. 🙂

andelka
23. pro 2025

Bude. Před pár lety jsem byla o Vánocích měsíc před porodem. Když se nepřejíš tak, že ti bude blbě, nebo nesplacas pate přes deváté, tak proč by mely byt svátky něčím rizikové?

palja
23. pro 2025

@anonym_autor ano, můžeš 🙂

anonym_d7ef1b
23. pro 2025

Budu za chvilku taky rodit a na klasickou vánoční večeři se fakt mega těším a s chutí si dám 😁

petulkadodo
23. pro 2025

@anonym_autor A proč konkrétně se bojíš večeře? Na smažené rybě a kupované majonéze není nic závadného.

izz76
24. pro 2025

@anonym_autor A proc ne? Moje dcera je těhotná a vubec ji nenapadlo,ze by si nemohla dat řízek a salat.

reeeza
24. pro 2025

Asi takhle...My jsme letos oslavili Vánoce o týden dřív, protože jsem věděla, že pár dní před Štědrým dnem nastupuju do nemocnice, kde budu dva týdny..

Udělala jsem klasiku...hromadu bramborovýho tak pro 10 lidí, i když jsme jen dva 😅, čili byli jsme nuceni to jíst tři dny...hele tak mě z toho pálila žáha, že to byla teda hrůza 🤣, a to jsem měla bezmajonézový, obyč, vlastně lehký zeleninový salát. Letos jsem si k tomu dala lososa v páře, ale to jen kvůli pálení žáhy.

Záleží fakt jak se cítíš a jaké máš zažívání...Majonéza ani smažená ryba jednou za čas fakt neuškodí 🙂 Užij si to 😊🥰🙏

alice180
24. pro 2025

Bude vše v pořádku. Dej si 🙂

vendulis
24. pro 2025

@anonym_autor😁 Pokud jsi striktní zastánce zdravé stravy v těhotenství, tak podle mě to poslední měsíce nemá vliv, už je dítě "udělané". Strava víc ovlivní tebe, kolik přibereš, tolik pak budeš zhazovat, jinak jíst můžeš vše.