icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

smallinka
2. bře 2016

Tak my máme dvojčátka a co se týká kojení, tak kojící polštář jsem použila tak akorát v těhotenství pod bříško. Ale je možné, že někomu tandemové kojení půjde....Mě to bohužel nešlo i kvůli nedostatku mléka pro obě holčičky. U mě hrál zřejmě roli stres, ale znám jiné maminky s dvojčátky, které kojily plně bez UM a vše šlo na jedničku. Jsem prvorodička a vůbec by mě nenapadlo jaká je kojení věda i s jedním prckem natož se dvěma. Snažila jsem se, aby měly ode mě aspoň nějaké mlíčko, takže do 5.měsíce jsem kojila obě holky částečně + měly k tomu ještě i UM. Jinak jsem rodila císařem, ale po pravdě jsem za to i ráda, protože jsem měla trochu obavy o druhé mimi, které bylo výš....aby to prostě dobře zvládlo. Přeji hlavně ať jsou Vaše miminka zdravá a ohřejí se v bříšku co nejdéle 🙂

uhz
2. bře 2016

@smallinka Samozřejmě, myslím, že všechny tady si představujeme nějaký ideální stav a budeme hlavně rády, když vůbec kojit budeme 🙂 Jinak díky, snad se děti hezky dopečou v břiše a budou hlavně zdravé! Ty jsi vydržela jak dlouho?

Jinak by mě zajímaly praktické rady maminek, co už dvojčátka mají, co se týče pořizování věcí. Jak jste třeba měly uspořádanou ložnici a obývák-na jedno dítě se vesměs pořizuje postýlka a pak nějaké převozná kolíbka/lehátko do obýváku, jak jste to měly, abyste nemusely vše kupovat 2 a přitom měly děti na očích?

smallinka
2. bře 2016

@uhz jasně no ono člověk něco čeká a ono je to pak většinou jinak. já teda nečekala takový záhul ale také jsem nečekala jak to bude dojemné a krásné s dvojčátky a že jsem konečně s dětmi začla žít 🙂 No my to vždycky přizpůsobovali situaci 🙂 Nejdříve s námi spaly v ložnici jakože obě postýlky měly s námi. Jenže jsme zjistily, že se s manželem nevyspíme ani jeden....tak jsme holky daly do vedlejšího pokoje (který je opravdu hned vedel) a to asi po 14ti dnech. Jinak když jsem kojila tak jsem jednu holčičku vždycky vzbudila první nakojila a pak druhou.....něžně jsem ji prostě vzbudila, protože když začly zaráz to se opravdu moc nic nedalo dělat. hlavně v noci, dostaly prostě lahvičku s mlíčkem do pusinky, zapřela jsem ji za peřinu a takhle se krmily. Je to bezkontaktní ano, ale bohužel nešlo to jinka. Musím teda říct, že mi manžel hodně pomohl, já dostala poslední den v porodnici zánět do prsu, tak jsem ještě doma první dny byla s horečkama ☹ Holky se nakrmily večer, někdy to vzal za mě v noci manžel, u holek byla tv a manžel se tam díval v noci je nakrmil, šel spát a já pak zase brzy ráno. Pak je tv začala budit tak jsme ji dali k nám do ložnice a holčičky tam mají klídek a musím říci, že si opravdu spolu vystačí.....podle mě kdyby byla jen jedna....asi by to takové snadné nebyl. Ráno někdy hupnou za námi do postele a díváme se o víkendech společně na tv než začne jejich rošťačení s hračkama děti jsou po ránu opravdu hodně aktivní 😀 No a takto to funguje až do teď, že holky mají postýlky ve svém pokojíčku. Já vstávám když si zabrečí. Holky jedly ze začátku po 2,5 hodinách.....pak se to prodlužovalo a od 5.měsíce mi spí celou noc 🙂 což je zlaté......No pak jsme jednu dobu si půjčili postýlku od rodiny a měly ještě jednu v ložnici...když třeba se holky budily navzájem...ale to bylo opravdu nachviličku....stejně ta jedna s námi v ložnici neusla, protože je zvyklá spávat se ségrou, takže jsme postýlku daly za pár měsíců pryč....jinak houpátka jsme neměly, koš také ne...u nás ani není potřeba, nemáme žádné dlouhé chodby a já vše doma slyším z kuchyně 🙂 Vesměs mi usnou zároveň a to od narození, je to prostě o zvyku a holky když budou mít od narození určitý systém, zvyknou si 😉 Neříkám, že je to lážo plážo ale podle mě určitě lepší než mít děti brzy po sobě....já jsem ráda, že nám to takhle krásně vyšlo 😉

smallinka
2. bře 2016

@uhz Jinak celé těhu jsem byla v pohodě, měla jsem teda mírně zvýšený tlak ale to jen u mudra (pač mi vadí to lékařské prostředí) a doma byl tlak OK. Ale v 36.týdnu mi zjistily preeklampsii tak musely holky ven akutně císařem.....sice jsem toho litovala, že to bylo brzo, ale zase na dvojčátka to je slušný týden a hlavně jsme to všechny zvládly ve zdraví 🙂 V nemocnici jsme byly 12 dní a já se tak moc těšila domůůůů 😉

uhz
2. bře 2016

@smallinka 36 t., to je krása! To bych si pískala 🙂 Tak díky za tipy, my máme zatím dvě postýlky a řeším, co pak.. nejdříve asi jednu do ložnice (když se tam vlezou zatím oba) a druhou do obýváku nebo dětského pokoje.. předpokládám, že pak mimča už může být klidně přes den i částečně třeba na koberci v obýváku, když jsou vzhůru a koukají.. Tak uvidíme, jak to půjde, taky bych ráda, aby se alespoň manžel vyspal, tak mám variantu, že bych s něma třeba i přespávala v pokojíčku..

smallinka
2. bře 2016

@uhz určitě uvidíte co vám bude vyhovovat....do jedné postýlky jsme také přemýšleli, spoustu lidí to tak má, ale nějak mi přišlo že v té tlusté zimní zavinovačce by si tam prostě zavazely, a taky by se možná budily, i z porodnice byly zvyklé každá na svoje....ale někdo to tak má a dobrý, záleží opravdu jak se to bude vyvjíjet. Hlavně že ty postýlky máte 2 pro případ 😉

uhz
2. bře 2016

@smallinka jj, to máme určitě, navíc to budou letňáci v červenci, takže si právě myslím, že vzhledem k nezimnímu oděvu bychom je tam mohli dát 🙂) No uvidíme..

mosquito
2. bře 2016

tady se toho událo, co jsem tu nebyla..... Zkusím to všechno dočíst 🙂

mosquito
2. bře 2016

@honeysun my taky čekáme bi-bi kluky (ježíš, to zní strašně 😀) Jsem ve 22tt 🙂

mosquito
2. bře 2016

@zluva já se taky chystám pořídit ten best friend pro dvojčata. Hodně si ho chválí a moc bych si přála je naučit na stejný režim. Je možné, že mi kojit nepůjde, nebo to najednou nezvládneme, ale moje představa je zatím oba kluky utišit kojením najednou 🙂

mosquito
2. bře 2016

@uhz máme to hodně podobné. Taky plánuji na začátek jednu postýlku do ložnice s oběma klukama. Dvě postýlky se nám bohužel nevejdou. Pokojík máme hned vedle, později by šli oba tam. Máte monitor dechu? Slyšela jsem o monitoru dechu za plínku, ten jediný by byl vhodný pro oba v jedné postýlce, ale všude jsem viděla jen ty s dečkou. Jinak druhou postýlku bych chtěla nechat v pokojíku a do obýváku buď lehátka anebo je nechat na hrací dece. No, jsem zvědavá, jak to bude ve skutečnosti 🙂

nafrnenaaa
2. bře 2016

Zdravim, mate nejaky zaruceny recept jak na dvojcata???

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa dobrý nick 🙂 Recept bohužel ne, u nás to bylo velké překvapení. Jediné co mě napadá je umělé oplodnění, ale i tam se může přihodit cokoliv a hlavně se provádí pouze ze zdravotních důvodů. Ráda bys dvojčátka? 🙂

zdenka35
2. bře 2016

@mosquito Ano jak pises,my máme dvojcata z ivf,oba s manželem zdravy,nevysvetlitelna sterilita☺několikrát vložena 2 embrya,na počtvrté též vložena 2 a chytla se obe😊pry sance ze se chytnou obe 5%😊

mosquito
2. bře 2016

@zdenka35 fakt jen 5% šance na uchycení obou? Tak to sem tedy překvapená. To je strašně málo. Tak to máte štěstí 🙂

nafrnenaaa
2. bře 2016

@mosquito jo rada bych dvojcatka, ale nevim jak na ne, samo bez IVF..

nafrnenaaa
2. bře 2016

@mosquito a ty cekas co? a jaky jsi mela ty recept nebo IVF? a mas uz doma nejake ditko? 🙂

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa nejsem odborník, ale na to asi žádná rada není....

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa my čekáme dva kluky. Předtím jsem dvakrát potratila, Poprvé v 9tt, pak v 7tt a do třetice to vyšlo a hned dvojmo. Žádnou léčbu jsem nepodstoupila. Nemyslím, že jsem dělala něco jinak, prostě se uvolnila dvě vajíčka. V příbuzenstvu však máme z mamčiny strany několik dvojčat. Možná i to hraje roli. Ale je mi nad 35 a tam je šance přirozeného početí dvojčat vyšší.

nafrnenaaa
2. bře 2016

@mosquito to mi je lito ;((( tak za to to mas plne vynahrazene!!! my v pribuzenstvu taky dvojcata mame, mama i babicka 🙂 i neco z manzelovi strany 🙂 ty jo moc ti kloucky preju a moc drzim palce!!! je to uzasny!!! ps. diky, nick vzdy o necem vypovida 🙂))

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa teď už jsem spokojená, věřím, že nejdéle začátkem července už kluci budou s námi. Četla jsem, že pokud jsou dvojčata ze strany ženy, tak to vliv může mít. Od mužů ne. Tak to máš dobře našlápnuto, jestli už dvě generace před tebou měly dvojčata 🙂 Tak jestli nick o něčem vypovídá, tak to jsem tedy otravná jako komár. No potěš 😀

nafrnenaaa
2. bře 2016

@mosquito jo pockej, oni uz jsou na svete??? :-O ja myslela ze teprve cekas, ze jsi tehu 🙂 ja bych dvojcata brala pac mi prijdou neskutecne roztomily, ale manzel by se picnul 🙂)) hledam na netu "zaruceny" recepty 🙂)) ale krome IVF mi to neprijde moc realny... ok pry 5% prirozene... tzn. mas neuveritelny stesti!!!! no jasne ze odpovida, podivej na me 🙂)) ps.kde jsi rodila smim-li vedet?

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa nejsou na světě - až začátkem července budou 🙂 Manžel by to zvládnul 🙂 Přítel byl taky chvíli v šoku. I já. A rodit kde ještě nevím, to záleží, jak všechno bude probíhat.

nafrnenaaa
2. bře 2016

@mosquito jo takhle, promin blbe jsem to pochopila 🙂 noo, myslim, ze manzel by to nedal, mame uz dve 🙂)) a odkud jsi?

mosquito
2. bře 2016

@nafrnenaaa tak uvidíte, co se zadaří 🙂 Jsem z ČK a ty?

zluva
2. bře 2016

@mosquito jj presne za pokus to stoji. S dcerkou jsem s kojenim problem nemela, ale pry co dite to jiny charakter, tak uvidim. Hlavne jak pisou holky, chce to klid 🙂 Nestresovat se.

zluva
2. bře 2016

@mosquito ja asi taky zatim budu davat do loznice jen jednu postylku. Uvidim, kdy se narodej, jak budou velka atp. Nechci vylozene vsechno planovat. To jsem planovala u prvniho a beztak bylo vsechno uplne jinak 🙂

zluva
2. bře 2016

@nafrnenaaa :D Zarucene sena vsechno vykaslat. My se smirili s tim, ze sourozenec nebude a ejhle....budou dva! A hlavne mame dvojcata v rodine. Take rikaji, ze po vysazeni antikoncepce a naslednem poceti je pravdwpodobnost dvojcat vyssi - uvolnuji se dve vsjicka najednou.

mosquito
2. bře 2016

@zluva asi tak. Vím co chci, ale když to nepůjde, tak holt to půjde jinak 🙂 Ale třeba postýlky chci hned dvě, určitě mít i ten kojící polštář pro dvojčata. 🙂

zluva
2. bře 2016

@smallinka take si myslim ze 36tyden je super u dvojcat...pani u ktere jsem kupovala nektere veci na mimi rodila v 29tt 😯