icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

mosquito
22. dub 2016

@pavlapavlapavlapavla Tak rodinná firma je fajn. Můžeš mít svůj režim, tak pokud se cítíš dobře, proč ne 🙂 Mně třeba mamka už dooost týdnů nabádá ať nepracuju. Když poprvé použila výraz "vymodlené děti" ve spojení s našima klukama, myslela jsem, že jí ten telefon položím. Ano, mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, ale tenhle výraz absolutně nesnáším. Nejsem nemohoucí, je mi fajn a v práci jen sedím, když mě bolí záda, projdu se. Přejít do jiné místnosti na schůzku a do kantýny ještě zvládnu 😀 Ale vybírám si dovču a chodím už jen na pár hodin týdně. Spíš jsem chtěla mít čas sama na sebe. Začala jsem plavat, chodím všude co to jde pěšky, připravuju věci doma pro děti a užívám si tu pohodu. Ještě pár měsíců a bude jeden velký kolotoč 🙂

bobule2015
22. dub 2016

@mosquito Já byla minulý týden to jsme byla 12+4 a to řekli jedna holka 80% a druhej prcek neví, ted jdu v pondělíto budu 14+2, a pak jdu týden na to ve středu to budu 15+4 tak uvidíme, doufám, že tomu zadnímu durhýmu tam vyrostl pindík.. moc si to přejeme 🙂 jako já si zjištuju o porodu už ted, jsem hroznej nedočkavec.... 🙂 ale stejně to pak příjde a já z toho budu totálně mimo 😀

mosquito
22. dub 2016

@zluva teď jsi mi nasadila brouka do hlavy 🙂 Asi tedy koupím peřinky a polštářky a zaúkoluji babičky, kde mají koupit každá po dvou povlečeních 🙂 Však ono se to neztratí 🙂

mosquito
22. dub 2016

@bobule2015 Chodíš na kontrolu každý týden? Mě si gyndař zval po měsíci, jen ty velké utz mi na genetice dělali tři v relativně krátké době a až od 6. měsíce si mě zve každé dva týdny, ale kdybych mu nenapovídala co má dělat, tak asi jen šáhne dovnitř a jak on říká zkontroluje zda nehrozí potrat nebo předčasný porod a je hotov 🙂 Ale diabetoložka mě nabádala, ať prcky vždycky změří, tak teď měřil hlavičky, bříška a stehenní kosti a předtím alespoň bříška. Tak jsem ráda, že vím, jak jsou velcí 🙂
O tom porodu chce asi fakt trošku vědět jak to probíhá, jaké to má fáze a i se mi na kurzu líbilo, že nám ukázaly porodní sály, čekací místnosti, monitory, kde se kontrolují narozená miminka a čemu všemu je nemocnice přístupná. Bylo to moc fajn a umožňují spoustu věcí (odvoz placeny - ne, že bych po tom toužila, jsou nakloněni přirozeným porodům i KP, na porodním sále je hodně soukromí, doprovod dvou lidí je zdarma, doporučují vlastní hudbu, vůně do aromalampičky, nebo si třeba vzít i ntb s filmem na odreagování. Moc se mi to líbilo. Možná je to běžné, ale přišlo mi to hodně fajn a příjemné prostředí. A hlavně je to malá porodnice, takže i málo porodů. Doufám, že to s klukama dotáhneme tak daleko, abychom nemuseli do Českých Budějovic, kde je neonatologie.

bobule2015
22. dub 2016

@mosquito To já už koukala na stránky Hradeckýho špitálu tak jsem taky různě zjiš´tovala... 🙂 no oni ty kontroly jsou vlastně minulý týden ČB - genetický centrum, ted v pondělí budu mít vlastnáho gyndaře po třech týdnech, pak zase budějovice a pak až ve 20 týdnu budějovice a myslím že gyndař mě objedná zase tak za tři týdny.. 🙂 no jo hlídají si mě... 🙂 asi je nás tu twixek v JH málo 😀 ale taky se bojím, abych nemusela do Budějovic rodit.. i když zase si říkám, že by to bylo asi lepší než tady s těmi řezníky v JH ☹

mosquito
22. dub 2016

@bobule2015 Vím, že jedna maminka s jednovaječnými dvojčátky z JH právě na hradeckou nemocnici nedá dopustit. Krumlovská má docela dobré recenze a jezdí sem rodit i přespolní. Jsem ráda, že je to právě má "domovská" porodnice a díky cukru už jsem tam jak doma. Hned napoprvé mi ukazovali, kde budu ležet, že s dvojčaty mě dají automaticky na nadstandard, protože na normální pokoj bychom se nevešli. Není moderní, ale přístup se mi tam moc líbí.....

zluva
22. dub 2016

@mosquito tak uvidis. Je fakt, ze perinky se neztratej. Ja uz ted zase koupila jen ty perinky, pytle neriskuju :D

mosquito
22. dub 2016

@zluva budu věřit, že alespoň jeden chtít pytel bude 😀

michaelabrazdilova
22. dub 2016

@bobule2015 Taky doufám, že budeme mít holčičku a chlapečka. 🙂 Ale ještě nic teď neviděl. :( Jeden prcek byl otočený zády, druhý měl překřížené nožičky 🙂

mosquito
22. dub 2016

@michaelabrazdilova Překřížené nožičky bude určitě holčička 😀

michaelabrazdilova
22. dub 2016

@mosquito stydlivá 😀

mosquito
22. dub 2016

@michaelabrazdilova přesně tak 🙂

broucziyk
22. dub 2016

@mosquito na to bych nevsázela holky, nám se takhle neukazoval kluk 🙂

zluva
22. dub 2016

Nejlepsi je prekvapko 🙂 Sama jsem neskutecne zvedava, co se nam narodi za pohlavi ...ale chtela bych zazit to prekvapko...maminko je to..... 🙂 Jsme dokonce domluveni s manzelem, ze kdyz se narodi stejne pohlavi deti, vybere dcerka ktere se bude jak jmenovat. Jako ktere bude ktere 🙂

ivanka86
22. dub 2016

@bobule2015 kamarádka rodila před 3 týdny v ČB, v 34. tt. Pak ležely s holkama na neonatologii a nemohla si to vynachválit. Ale normální šestinedělí prý horší...

zluva
23. dub 2016

@ivanka86 Co myslis tim normalni sestinedeli horsi ? At se muzu obrnit 🙂

ivanka86
23. dub 2016

@zluva na šestinedělí je to prý takový ten "starý" systém. Prý tam dávali nesmyslné rady (jako že se holčičkám nemají čistit stydké pysky, že se děti nemají chovat a pod.).

bobule2015
24. dub 2016

@ivanka86 nesmeji deti chovat? Co to je za blbost? Vsak to dite musi mit kontakt s matkou nee... No to me poser s prominutim...

bobule2015
24. dub 2016

@michaelabrazdilova u nas videli jednu holcicku a u toho druhyho si nejsou jisty pry snad taky holka ale nevi.. Uvidime za tyden a pul 🙂

michaelabrazdilova
24. dub 2016

@bobule2015 jee tak pak dej určitě vedet.. ja jdu az 10.5., tak uvidíme

bobule2015
24. dub 2016

@michaelabrazdilova ja jdu ted v pondeli tak se schvalne doktora zeptam ale pak jdu 4. kvetna zas na veliky UTZ do Budejovic a tam to uvidi asi vic.... 🙂 furt si rikam ze tam ten jeden pindik musi bejt 😀

bobule2015
24. dub 2016

@mosquito ja si taky zaplatim nadstandart jelikoz tady jsou pokoje po dvou a ja s dvema detma no nevim nevim. 🙂

mosquito
24. dub 2016

@bobule2015 v krumlove je nadstandard jen za 350 a pristylka pro tatinka za 170. U porodu dve osoby zdarma. To je fajn. 🙂 snad kluci vydrzi. Radeji bych rodila v krumlově. ..

michaelabrazdilova
24. dub 2016

@bobule2015 tak zítra dej vědět, jsem zvědavá 🙂

michaelabrazdilova
24. dub 2016

@bobule2015 a už kupujes nějakou výbavu?? A co kočár, jaký plánuješ?

bobule2015
25. dub 2016

@mosquito Tady je sice nadstandart za 500 a když bych chtěla ještě i tatku tam mít tak 100 za něj... ale to snad nebude třeba... 🙂 na tom nadstandartu je i veliký dvoulůžko jakoby pro případného otce 😀 a my máme jednu osobu u porodu také zdarma.. 🙂 takže tatínek je jistej 🙂
@michaelabrazdilova určtě dám vědět, jdu tam až odpolko ☹ .. jinak výbavu už máme tak polovinu si troufnu říct... 🙂 oblečení, zavinovačky, fusaky, a takovýhle ty potřeby... dál ubrousky a plenky kupuju průběžně když jsou někde v akci 🙂 postýlky, peřinky, povlečení, prostěradla a takový máme taky.. 🙂 mantinely do postýlek též... 🙂 vlastně nám chybí jen vanička, přebalovací pult a kočárek s vajíčky.. 🙂 Jinka kočárek plánujeme minimálně dovjkombinaci, dobře skladný, a s nafukovacími kolečky, aby byl do terénu 🙂 no a každopádně koukáme spíš po bazarech tak do těch 9ti tisíc... bohatě to stačí 🙂

michaelabrazdilova
25. dub 2016

@bobule2015 fuuuu tak to koukám... ja nemám ještě nic, jen si odkladam peníze... a sepisuji, kde co koupim... budu kupovat az tak v srpnu... jelikož se budeme asi stěhovat do nového, tak ať to nemusím vše presouvat tam a zpet :D ja se taky koukam po bazarcich na kocarek... a hlavne potrebuji nejaky s prenosnymi vaky a ne primo se dvema korbickami, protoze to nedame do auta... mame opel insignii a jak jr tam zklopena ta zadni cast moc, tak jsem tam tak tak dala segrin kocar.. :D

bobule2015
26. dub 2016

@michaelabrazdilova no tak já strašně moc věcí dědím.... taky byhc chtěla s těmi vaky přenosnými, my máme octavii, ale ne combi, klasiku.. kufr to má obrovský, ale tak zase proč neušetřit místo 🙂 my se budem stěhovat od půlky května, zařizovat a všechno, ale ted jsme u našich, a to je dvoupatrový barák, a jedna místnost slouží jakoby půda, na sušení prádla atd tak tam se to zatím všechno shromažďuji na hromadě 😀 včera mi máma třeba dala ooooobr balík 😀 troje plínky, celkem 180 kusů pro děti od 2-5 kilo a za 400 😀 a luxus... 🙂

odvarkova
26. dub 2016

@bobule2015 tý jo super. Kde se ty plínky dají sehnat?

bobule2015
26. dub 2016

@odvarkova mamka je objednávala přes internet, i s balným cca 460 korun, poštovný neplatila, nechala si je poslat na výdejní místo... Jinak jsou to plínky Panda... 🙂
a ted je na ně právě akce...