icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

jaanja
5. srp 2008

Tak už je to venku, to jsem si oddychla 😉 Krása, velká gratulace k prckům! Všem třem držíme palce, ať je brzy pustí domů.

fiallinka
5. srp 2008

hurá hurá, tak myšáci jsou na světě, blahopřejeme moc! Barunka to určitě brzo dožene 🙂, Pavlík už je velký chlap, tak na ni snad bude dávat pozor 🙂

jaanja: vidím, že aspoň ti moji kluci budou mít velký výběr nevěst 🙂

skarbek: blahopřeju k přestěhování 🙂, a jinak tu fotku někdy změním, já jsem tu nechtěla nejdřív dávat žádnou, protože to tu není zamčená diskuze a díky práci mne tu zná hodně lidí 🙂, ale teď už je to pomalu jedno, když budu doma 🙂

smilers
5. srp 2008

Velka gratulace Daiq, a barunce at brzo dohoni brasku🙂

rezinka
5. srp 2008

Huraaaa, huraaaa, tak daiq oooooobrovska gratulace k Barunce a Pavlikovi 😀 😵 😅 😵 !!!!!!! Barunka to dozene, to je jasny, par dni a je to 😵 Tak ted hlavne, at je vsechno v poradku a zbytecne je v te porodnici nezdrzujou, at muzou pekne hupky supky vsichni pekne domu do svych postylek 😵 !!!

rezinka
5. srp 2008

jaanja tak taky dve princezny, no to je parada 😵 !! a mate uz vybrana jmena ?? a kolik ted miminka vazi - jen pro srovnani 🙂 ?! No a rodit bych chtela v Usti nad Labem, kdyz to nevyjde, tak bych asi musela do Litomeric ...

jaanja
5. srp 2008

rezi: jejda, na váhu jsem se zapomněla zeptat, i když jsem na to myslela, ale byly jsme tam tak dlouho, a klepala jsem se hlavně na to srdíčko, které zkoumali strašně dlouho. Na výsledcích váha napsaná není, tak až na konci srpna, až budu na kontrole u své dr. ☹ Jména máme, ale bohužel naše dávná favoritka Jůlinka má svátek někdy na začátku prosince, tak nevím, jestli jí to můžeme udělat, aby jako měla svátek, narozky a Vánoce v jednom měsíci 😉
Stále bohužel taky nevím, zda jednovaječná nebo dvojvaječná, dneska mi řekly, že se to líp pozná na začátku, teď už dost těžko.. Tak snad to dr. odhadla v tom 13. týdnu dobře, a jsou dvojvaječné. 🙂
A v čem je ústecká porodnice lepší?

murecka
5. srp 2008

Ahojky,
taky přidávám velikanááááánskou gratulaci. Barunce držíme pěstičky, aby to brzo dohnala a Pavlíkovi přejeme, aby dál krásně rostl a oba mimánci, aby dělali mamince a tatínkovi jen samou radost 🙂. A Daiq, tobě navíc přeju, abys byla v pohodě a případné nesnáze zvládala levou zadní 🙂, moooc na tebe mylím.Držte se.

z359
5. srp 2008

Petronelie: Vyřiď ode mě taky obrovskou gratulaci a držím moc palečky, aby to Barunka brzy dohnala, ale věřím, že bude vše OK

Rezi: Tebe asi moc nepotěším, já jsem byla dneska v té nemocnici na tom rizikovým a dr. říkal, že se tam většinou chodí v 30tt. A chce to mít dost trpělivosti, když tam člověk jde, protože jdeš nejdřív k sestřičce na měření a vážení a pak až od 10h je tam dr., ale dneska jeli ve dvou, tak to docela šlo, ale stejně jsme tam byli přes 2h, ale dr. byl příjemnej a hodnej
Ale jsem trošku zklamaná, utz mi dneska nedělali, protože jdu za 14 dní do Ústí na ty srdíčka a rovnou si mě objednal k němu na velkej utz 2 dny po tom Ústí, tak musíme ještě vydržet
A třeba se tam někdy potkáme 😉

z359
5. srp 2008

jaanja: My máme taky pro chlapečka připravený jméno, které je v polovině prosince, ale moc se nám líbí a tak zase přemýšlíme, že nám to snad odpustí, že ho nebudeme měnit

rezinka
5. srp 2008

z359 jako ze se do nemocnice v LTM chodi na kontroly uz od 30tt?? Ja jdu jeste pristi tyden k moji doktorce a to uz budu ve 31tt, takze do nemocnice bych se pak dostala predpokladam nejdriv ve 33tt...No jsem zvedava,co vsechno se na te pristi (a asi i posledni) kontrole u doktorky dozvim.

holky, nenechte se odradit svatkama, vzdyt kdyz budou deti mensi, tak jim muzete prehodit svatek treba na leto a kdyz pak uz budou vetsi, tak jim to bude jedno. Prece se kvuli tomu nevzdate svych vysnenych jmen ??! To byste toho pak urcite litovali !! Moje segra ma Ondru - ma svatek na konci listopadu a narodil se v prosinci a moje svagrova ma Adamka - narozeny je 26.12., takze ma svatek a vanoce v jednom a narozky 2 dny po Vanocich. Ale to jmeno se ji proste tak libilo, ze ho dala a udela to prave tak - svatek mu asi hodi nekdy na leto a az bude starsi, tak uz zase podle kalendare... vzdyt je to fuk. Vybrat jmeno je docela fuška, natoz pak jeste koumat a kombinovat, kdy ma svatek ... 🙂

simonac
5. srp 2008

jééééééééééé, taky gratulujeme, přeje hodně štěstíčka a zdravíčka 😉

z359
5. srp 2008

Rezi: No právě, že vybrat jméno, které by se líbilo oběma rodičům je dost náročný, proto si ho chceme nechat.
Já jsem byla u dr. minulý týden a už tenhle jsem šla do tý nemocnice. Jj, to říkal, od 30tt, ale asi se to zase až tak přesně nedodržuje, když nejsou problémy a taky záleží na tvé doktorce

skarbek
5. srp 2008

jééééééééééééééééééé,tak už jsou mrňata venku,to je krása! 😀 Obrovská gratulace pro maminku a přání hodně zdravíčka pro mimiňáky!Barunka jistě bude brzo šikulka jako velký pan bratr,tak žádné strachy 😉 To je úplně neuvěřitelné... a to nás postupně čeká všechny... 😵

fial: díky,je to změna jako blázen...k lepšímu!Proč jsi nechtěla,aby se vědělo,že sem chodíš? 😕 ...vždyť napíšeš jen,co chceš,aby ostatní věděli... A ty jsi právnička?...nebo to je rezi... trošku chaos 😅

jaanja: stěhovali jsme se minulou sobotu a mě připadalo,že jdu ze skladiště na skladiště 😒 na sterém bytě balila pomalu dopředu všecko,co se dalo a pak se to naskládalo v novém... ale pomalu zabydlujem,během příštího týdne by to snad mohlo být hotovson!Kéžby!!!! 😅 Proběhlo to celkem hladce,pomohli kámoši,já už toho moc nezvládnu,ale snažím se pomáhat,co nejvíc!To víš nedá mi to... 😉

rezi: představy stran pokojíku jakž takž,kluky po narození budeme mít stejně v ložnici a pak zas provedeme nějakou rošádu,až to bude třeba 😀

daiquiri
5. srp 2008

Ahoj holky,vsem moc dekuju za gratulace.Mela jsem celkovou narkozu,vlastne se me ani nikdo neptal:-/Vcera jsem prospala na JIPce,tam se nesmi pouzivat mobil.Dneska rano me prevezli na muj pokoj a az pred hodinou jsem zvladla prvni sprchu,doted se mi motala hlava.Miminka jsem jeste nevidela,doufam,ze uz zitra.Jo a je asi lepsi nespolehat se ultrazvuky,prestoze tady maji nejaky uplne novy,tak ty miry se ve skutecnosti dost lisily.

dvojmama
5. srp 2008

daig: oooobrovská gratulace k mimískům 😵 Držíme palečky, ať to Barunka brzy dožene a jste brzy doma 😉

simonac
5. srp 2008

dai....................ještě jednou gratuluju, a ohledně těch ultrazvuků s tebou musím souhlasit, já ležela v nemocnici 40 dnů a po každém ultrazvuku jsem se ptala jak jsou mimi velká, ani jednou mi to nebylo řečeno, prý je to zavadějící a dost to klame, já byla tehda dost nasraná, že mi to nechcou říct, tak jsem byla překvapena jak ti řekli ty míry, držíme pěstičky at jste co nejdřív doma 😉 bude to sice záhul, ale doma je doma 🙂

marrha
5. srp 2008

Daiq..te´d už bude jen líp...Barunka to určo brzo dožene,a půjdete domů všichni tři 😵 😉

Simon..já to tu už psala...mě taky říkali váhy...ale i na netu je všud psané,že tam je odchylka až půl kila...a u mě se to taky potvrdilo...akorát že naopak..Krista byla skoro o půl kila těžší..než mi říkali den před porodem..
a mám hodně kamarádek,které doktoři strašili,že už mají velké dítě a že bude mít přs 4 kg,hlky s ebály porodu a dětičky měli kolem 3,5kg...

fiallinka
5. srp 2008

skarbek: no, jsem z relativně malého města, dost lidí mne tu zná i kvůli práci (jj, právnička), navíc přezdívka vychází z mého příjmení, a tady přece jen probíráme dost soukromé věci a třeba o ivf to každému neříkáme, jen pár známých to ví (resp. pokud to ví ostatní, tak ne od nás)...

juliet: jak to vypadá u vás, kdy půjdete domů už víš?

tindra
6. srp 2008

Diag,taky se přidávám ke gratulacím a snad se brzo uvidíme ve dvojčátkách 😀 Můj Luky měl 1600g(tvrdili,že má přes 2kg) a pak se ohříval v inkubátoru,ale teď by to do něj nikdo neřekl,je větší než Máťa,taky líp papká a všechno mu jde rychleji.Takže držím palečky,ať Barunka rychle přibírá a vy jste co nejrychleji doma a ty ať se z toho rychle dostaneš,první dva dny jsou nejhorší,ale pak už je krásně,když vidíš miminka 🙂 Hodně štěstí

jaanja
6. srp 2008

Daiq, to je teda pěkně nefér, že se Tě nezeptali na tu anestezii, to motání hlavy musí být blbé 😒 A jak se chystáš na kojení? A taky doufám, že Ti miminka hnedka dneska ukáží, to přeci nejde, Ti je takhle dlouho neukazovat! 😕 A co manžel? 😵

daiquiri
6. srp 2008

Tindra:dekuju!Sama nevim jak muze trvat dlouho nez nas pusti,snad Barunka pribere rychle.Verim tomu,ona byla hodne cila i v brisku,pry i ted se porad krouti🙂
jaanja:To vis,ze mi to stve,ale uz je to za mnou a nic s tim neudelam.Dneska se na ne konecne pujdu podivat,uz se strasne tesim🙂Manzel za nima chodi kazdy den,musel koupit plenky,pry jich maji nedostatek.

z359
6. srp 2008

daiq: to to s tebou ani neprobírali jestli chceš celkovou narkozu nebo ne? To je docela zvláštní,ale hlavně, že jste všichni v pořádku, víc bych asi moc neřešila, teď už je stejně pozdě 😒

jaanja
6. srp 2008

Dauq, a jak se vlastně cítíš Ty? Je to úleva pro tělo nebo Tě ještě všechno bolí?.. asi blbej dotaz, viď 😅

S tou narkózou je to pak asi v praxi spíš na doktorech, mě jen právě na kurzu pro rodiče dvojčat zaujalo, jaké výhody má při císaři epidurál: děti se nemusí vytáhnout tak rychle, maminka je hned může vidět, mohou se přiložit ihned k prsu (ale to už určitě musí mít správnou váhu) a není po tom zvracení a motání hlavy. Neměla jsem nikdy ani celkovou narkózu ani epidurál, takže ani nevím, co se mnou jedno nebo druhé udělá, tak asi prostě musí člověk věřit doktorům. 😖
U nás v Liberci teď odchází po půl roce primář gynekologie, tak vůbec nevím, co se tam děje a bude dít. 😕

z359
6. srp 2008

Mám na vás jeden dotaz, chodíte ještě někdo do poradny pro rizikově těhotné, nebo jsem zatím jediná?
Smilers ty chodíš taky k normálnímu gynekologovi?

jaanja
6. srp 2008

z359: zatím stále chodím ke své dr., o poradně pro rizikově těhotné nemluvila, ale nemáme ani žádné specifické potíže, tak doufám, že budu chodit stále k ní.

simonac
6. srp 2008

z359 ...já vzhledem k tomu, že mám svého doktora přímo v ordinaci pro rizikovky, tak jsem k němu chodila od začátku, on je u nás v nemocnici v UH, ale protože jsem se rozhodla rodit ve Zlínbě tak od 30. tt jsem musela jezdit do rizikovky tam
a na počátku těhu mi bylo řečeno, že s dvojčátky jsi automaticky rizikovka 😉

daiquiri
6. srp 2008

Jaanja:Me to jeste boli jak cert,ale chodit muzu,ale ne dlouho,pak se mi mota hlava a bojim se abych sebou nekde nesekla.Na zvraceni mi nebylo,na to jsem pred zakrokem dostala nejaky prasky.Ale uz se strasne tesim na prcky,odpocitavam kazdou minutu.

rezinka
6. srp 2008

daiq a jak to, ze ti jeste neprinesli ani Pavlika? u barunky chapu, ze musi byt v inkubatoru, ale Pavlik mel prece uplne ukazkovou vahu, tak toho ti neprinesli spis kvuli tvemu stavu ??
ty jo, to uz musis byt uplne siiiilene nedockava a natesena, az je uvidis, to si vubec nedovedu predstavit, ze bych porodila a videla mimca az za 2 dny 😝 , fakt uplne nepredstavitelny ! Ale uz se dockas, tak pak urcite poreferuj, az to vyjde, to musi byt naprosto nezapomenutelny zazitek videt poprve svoje miminka 😅 !!!

fiallinka
6. srp 2008

dai: to fakt nechápu, že ti je ještě neukázali, to by mne ve snu nenapadlo...

z359: já ani nevím, jestli u nás ve městě něco jako riziková poradna je, já chodím přímo k primáři i normálně, takže tam vlastně možná jsem 🙂, ale žádné "rizikové" zacházení nemám, ultrazvuk minimálně, na kontrolu 1x za měsíc...

septim
6. srp 2008

Ahoj Dai. moc gratuluji a zavidim ze to mate za sebou. Ja uz lezim tyden v nemocnici a az ted jsem zjistila ze tu je pristup na net. Tak jeste jednou velka gratulace. 🙂