icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

lucy82
7. led 2010

Sarri no jak kdy, někdy když mají dobrou náladu tak pasou hezky, někdy si jen lehnou a cucají si ruku a nebo se vztekají. Držení hlavičky taky jak kdy ale většinou když je nosím tak už tu hlavičku udrží, to samý i z lehu do sedu, někdy jí mají zalomenou a někdy jí fakt drží tak že když je přitahujeme za ručičky tak do sedu a zpátky do lehu tak ji drží krásně. Ale musí mít náladu 😖 Jak je to u vás?

j.cien
7. led 2010

Hezky den vsem!
Holky koukam na vase fotecky a vsechny vase zlaticka jsou tak krasne!!! 😵

sarri
7. led 2010

Já když je přitahuju za ruce, tak jim to ještě moc nejde, ale pasou už krásně - teda taky podle nálady, někdy lehnou a spí, což taky není k zahození 😀

sarri
7. led 2010

Tak jsem přidala foto z paseníčka.

lucy82
7. led 2010

Jé ty jsou Sarri kouzelný 🙂 Krásně pasete 🙂 Dneska je taky musím vyfotit jak jim to jde 🙂

hanula83
7. led 2010

Sarri, děkujeme, taky krásné, jak pasou 🙂... U nás s sebou šije jen Anička, ale to celou dobu krmení. Většinou skončí na úplně jiném místě než jsem ji dala. Vrtí se a kroutí, ale Elenka je zase úplně tuhá a je jak soška, když ji krmím, tak se soustředím jen na Aničku. Ona se sama už i převrací, jak je pořád tak aktivní. Ale zatím to není tak hrozné, asi časem to bude horší a budu muset vymyslet jinou taktiku krmení... Když jí dudlík při krmení vypadne, tak chvíli počkám, až se dokroutí a pak zkusím znova dát. Většinou si ho zase vezme... když ne, tak jí ho už taky nedávám.

lucy82
7. led 2010

No u nás se zase Hani kroutí Nelinka jak pije z lahve, to jsou vždycky boje, prvně řve, takže ji musím uklidnit a čekat než se fakt zacucne a začne sát 🙂
A jaký používáte lahvičky? My teď od Aventu a jsou nejlepší co jsme měly, z otho jedinýho umí fakt super pít 🙂

hanula83
7. led 2010

Lucy, my máme lahvičky Avent od začátku a taky si je nemůžu vynachválit. Akorát jsou jen do 125 ml a nevím, jestli existují i větší, nějak jsem se po tom zatím nepídila. Ale ten dudlík na tom jim vyhovuje. Mám větší lahvičky Nuk a ty mají ten dudlík jinej. Možná by ho taky vzaly, protože normální dudlíky mají taky Nuk a mají je rády... S tím kroucení je Anička to samé, nejdřív trochu uklidnit, jinak by se nepřisála.

eirin
7. led 2010

Krásné holčičky máte hanul a lucy 😵
My po dnešním utz máme chlapečka už potřetí potvrzeného a druhé miminko je na 95% holčička 🙂

sarri
7. led 2010

Hani, Aventky jsou ještě i 260 a 330 ml. My máme 6 Avent a 4 Babynova a z těch holky pijí rychleji a níň nažbrndají. I když je to možná spíš na jejich náladě - někdy pijí krásně a jindy je to boj. Dudlíky jsme dostali Tigex a ty mají nejradši a pak Avent - oboje latexové, kaučukové nechtějí.

sarri
7. led 2010

Eirin, páreček je super. Přála sis to tak?

j.cien
7. led 2010

JEjda Erin,takze parecek-to je krasa!!!To bych moc chtela 😵

zuzka.o
7. led 2010

ERIN: moc gratuluju k párečku 😵 😵 😵

Holky, myslíte, že je lepší si lahvičky koupit už předem a očekávat, že mlíčko nebude.... nebo si je koupit až "za pochodu".

A ještě bych moc potřebovala poradit. Začínám dávat dohromady výbavičku, nemáte některá seznam? Abych nekupovala zbytečnosti.
Mooooc děkuju 🙂

kvetinka78
7. led 2010

Skúsené maminky, podelíte sa so mnou o skúsenosti?
Keď som odchádzala z nemocnice s deťmi, tak nám predpísali vitamín Cebion 2 krát denne 3 kvapky. Mária ho v pohode spapá, ale keď ho dám Jakubovi, tak ten potom vracia a je jedno, či mu dám cebion pred alebo po kŕmení. Tak mu ho budem musieť prestať dávať. Robia to aj vaše detičky?
JA teraz kŕmim deti Bebou HA 1 a to každé 3 hodiny po 70 ml ale včšinou tam nejaký ten ml nechajú a nespapajú. SKúšam ich prikladať na prsník ale myslím si, že si potiahnu maximálne iba zopár kvapočiek, ale ešte stále skúšam...
Ako ste vy postupne navyšovali dávky UM u vašich detí? A v akých intervaloch ste kŕmili?
Ja som mala počas tehotentsva veľmi opuchnuté nohy. Tesne po pôrode to zmislo ale po príchode z pôrodnice sa to znovu objavilo. Mali ste aj vy problémy s nohami a čo vám na to zabralo?

eirin
7. led 2010

Ano sarri, moc jsem si přála páreček... tak snad se holčičce nakonec ještě něco mezi nohama neobjeví 😀

Když to zuzka nakousla, taky bych prosím uvítala seznam... už pomalu začínám přemýšlet co a jak.

j.cien
7. led 2010

holky nasla jsem toto,i kdyz zkusenosti primo od dvojcecich maminek budou jiste lepsi 😉 :http://www.webroucek.cz/aktualita.php?id=4909

zuzka.o
7. led 2010

J.CIEN... bezva....moc děkuju za odkaz.... a asi jsem blbá, ty vyjmenované kusy oblečení jsou na 1dítě. 😅

zuzka.o
7. led 2010

....hm a to jsem si myslela, jak mám už hodně oblečení nakoupeno.... když to vynásobím..... 😅

zuzka72
7. led 2010

Hanula83 děkuji za podporu-ty holčičky jsou super.

zuzka72
7. led 2010

Hanula83-a taky máme stejny autosedačky. 😀

petranela
7. led 2010

Ahoj holky, hlásím se po kontrole, dopadli jsme na jedničku, genetický utz v pořádku! 😉 A máme taky potvrzený páreček! Doktor říkal, že holčička to bude určitě, no tak se snad nemýlí a kluk byl jasný i minule a dnes už podruhé jsme viděli pindíka.
Páreček jsme si přáli, takže jsme spokojení. 🙂

Eirin, taky Ti moc gratuluju k párečku!!! 😉

Dnes jsem viděla ve městě červený dvojčecí Bumbleride ve sporťáku a byl mooc krásný! Asi si taky objednáme tu červenou 😉

eirin
7. led 2010

Petranel, i já ti moc gratuluji 🙂
Na genetický utz jdu až za dva týdny, tak jsem moc zvědavá, zda se dnes moje dr. nespletla.

zuzka.o
7. led 2010

PETRANELA: moc gratuluju k úspěšnému UTZ a hlavně k párečku 😵 😵 😵
Jů... Bumble.... já jsem se pro něj nakonec taky rozhodla a chci ten s hlubokou korbou a nejspíš černošedý (jestli tedy nevyjdou nějaké naprosto úžasné barvičky). Po 10.1. se mám ozvat jedné paní z netu, že snad už kolem 15.1.bude mít novou kolekci na obr. Tak se hned s váma podělím ... a objednáme. 🙂

petranela
7. led 2010

Holky děkuju moc 😉

Na novou kolekci jsem zvědavá, doufám, že bude co nejdřív a jestli by měla být kolem 15. 1., tak to je za chvillku no a pak hned objednáme, už se těším.
Určitě nás Zuzko informuj, díky!!!

lea77
7. led 2010

Peti, taky moc gratuluji k párečku🙂 a dobře, že ti testy dopadly skvěle...

petranela
7. led 2010

Leo, moc díky, máme doma radost 😉 manžel si vyhraje s chlapečkem a já budu holčičku parádit do růžova, už se na to těším 😉
Dnes z Obilňáku vyjížděli rodiče a vezli si asi čerstvě narozený dvojčátka, podle barev taky páreček, hrozně mně to dojalo a oko mi nezůstalo suché 😔

zuzka72
7. led 2010

Tak posílám odkaz z jiné diskuze. Píše tam manžel od Irminky a jsou tam i fotečky-tak mrkněte. 🙂

sarri
7. led 2010

http://www.novinky.cz/ekonomika/188616-americky...

něco málo k počtení ČOI by pustila bobek z toho, v čem vozily maminy nás...

lucy82
7. led 2010

Holky jestli k té výbavičce můžu něco, tak si pořiďte víc bodýček s dlouhým rukávem, fakt se to hodí a my na doma nenosíme nic jiného, máme asi tak pro každou 10ks a nemusím to denně prát a i když se poblindí tak jim mám co dát, pak máme velkou spotřebu bryndáčků 🙂 A odsávačka do nosu na vysavač je nejlepší. My měly balonkovou a holky v 7 týdnech dostaly rýmu a hned jsem běžela koupit na ten vysavač a je fakt super. Pak my teda dupačky nepoužíváme, nějak jsem jim nepřišla na chuť, takže na doma máme bodýčka s dlouhým a tepláčky. NA noc dávám body s krátkým a overálek. Velikosti bodýček s cherokee 50 nám je ještě teď ale už je budu dávat pryč už to mají moc narvaný, a to máme kolem 59cm. Takže teď máme 56 a 62 🙂