icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

basina
27. kvě 2010

@beatrice7 A odkud jsi? Kdo ti dělal 1. screening? Pokud z Prahy, tak bych se objednala do Pronatalu do Modřan, dělá to tam dr. Břešťák a rovnou tam mají genetiku. Byla jsem tam na UTZ i ve 20. týdnu - s nimi by ses asi v pohodě domluvila na čemkoliv. Dr. mi nabízel i možnost oponentských kontrol někde jinde na pracovišti, ale nakonec jsem dala jen na jeho názor. Pokud máš strach, tak určo někam zavolej. To mi přijde neskutečný - než se trápit, tak raději si konzultaci zaplatím. Ohledně toho věku je to tak, že hranice je právě těch 35 - pokud porod ve 36, tak to řeší. Jinak asi ne. A mně ten NT screening, jak jsem psala, vyšel trochu hůř, tak možná i to byl důvod.
Ohledně kultivace bych trvala na svém, nebo změnila doktora. Mykozu jsem měla taky a docela elegantně se to nějakými globulemi vyřešilo. Navíc dr. říkal, že to je nutné řešit. K dr. na gyndu jsem chodila tak cca 1x za 3 týdny, teď mne už poslal k Apolináři, že je lepší, když od cca 28. týdne budu tam. A to ten můj dr. je docela schopný, pokaždé UTZ, co měsíc krevní testy kvůli jejich zhoršení na počátku a anémii a kvůli tomu, že jsem měla hyperstimulační syndrom po IVF.

monika03
27. kvě 2010

@beatrice7 tak já bych asi hned zašla na hematolku, nebo tam kde ti zjišťovali dřív tenhle problém a poptala se pro jistotu co a jak. Já taky žádné doporučení nedostala, jen mi dr. řekl, že bych si tam měla zajít a tam se mě ujali.

beatrice7
27. kvě 2010

@basina jsem z Prahy, na tom prvním screeningu jsem u toho břešťáka byla, nic jsem taky neplatila ale nějak jsem mu neřekla, že bych potřebovala konzultaci s genetikem. Screening mi vyšel o.k, tak jsem byla šťastná a tohle mě nenapadlo. Teď tam jsem objednaná ve 21.tt, tak se na to určitě zeptám. Díky 🙂

beatrice7
27. kvě 2010

@monika03 ten problém není u mě, ale v rodině. Já na hematologii nechodím. Snad by mě ten genetik poradil.... musím někoho najít.

basina
27. kvě 2010

@beatrice7 Tak to je fajn. Je tam dr. Šípek a dr. Gregor, oba jsou z Thomayerky. Já bych doporučovala dr. Šípka. Možná by mohlo být fajn tam zavolat předem a zkusit se sestrou domluvit termín UTZ tak, aby tam byl rovnou i ten genetik - nám to vždy navazovalo. Anebo se zkusit domluvit na dřív, abys měla klid. Měla jsem kolikrát problém se tam dovolat a pak jsem psala mail - na ten odpovídali docela rychle.... Hodně štěstí.

beatrice7
27. kvě 2010

@basina díky moc, už tam volám., objednám se i k tomu Šípkovi., aspoň budu klidnější.

Jinak jaké to bylo při registraci u Apolináře ? Já chci rodit v Podolí, a tam je to prý o život, musím tam být už v 6 hod....

basina
27. kvě 2010

@monika03 - Ona obvodacka ma asi prirodnejsi pristup - rika, ze na rymu staci slana morska voda... kdo zazil poradnou rymu, tak vi, ze to je zkratka blbost. A pry, kdyz se to nezlepsi, tak mam v patek prijit a budeme to resit. Zatim ji uklidnovalo, ze teplota jen do 37,5 a plice jsou ciste. Tantum verde nemam, ale jen septisan. Jitrocel mam, ale moc nepomaha.... A prinejhorsim nejake leky, co mam doma, nasadim sama. Preci jen bud budu mimina otrasat v zachvatech kasle, nebo neco risknu...... Jeste ze muz zustal doma, alespon mi ty caje nosi on..

basina
27. kvě 2010

@beatrice7 To uz mas registraci za par, ne? Registrace u Ap. byla v pohode, psala to i Monika.tdm. Zkratka prijit jen o cca pul hodky driv a obrnit se, ze tam nemaji zadny system zapisu prichozich, nebo cislicek, nebo tak... . Dlouho jsem vahala, radeji bych taky Podoli, protoze tam bydlim. Ale rika se, ze pokud se neco nevede, tak matku musi prevazet na Karlak a miminka nechaji v porodnici. Tak to mi to rozhodlo. Po registraci jsem byla moc spokojena, sestricka se mnou hezky mluvila, hned rikala, ze s dvojcatkama mam prijit driv... takovy docela mily pristup. A v Podoli je akt treba byt o hodne driv. Jo a taky se pry muzes k tomu nechat zastoupit - trebas tvuj muz muze jit na zaklade plne moci. Ve finale je to stejnak jedno, rozhodovat bude obsazenost porodnice - myslim, ze Lita to tak mela - registrace u Apolinare a pak ji dali na vyber Bulovka, nebo Thomayerka. Takze asi neni nutne si s tim delat velkou hlavu.

basina
27. kvě 2010

@beatrice7 Jen dodatek, ja se registrovala 13+6, počítáno dle UTZ, ne dle posledni men. Takze tam fakt asi jdes kazdym dnem, ne?

monika.tdm
27. kvě 2010

Gratulace k prirustkum!!!
Holky dnes mam dobry den po hodinovych telefonatech jsme sehnali pediatra!!! Hurááá!!! Sice 8km odtud ale je!!! 🙂

monika.tdm
27. kvě 2010

@beatrice7 Ano s registraci u Apo. to bylo v pohode!!!! No ale muze to byt narazovka!!! Takze ta pul az 3/4 hodka predem je akorat, ja jsem si tam slusne pokecala s budou maminkama!!! 😉

beatrice7
27. kvě 2010

@basina jo, za 3 dny ... a co si myslíš o Motole ?

beatrice7
27. kvě 2010

@monika.tdm , takže ty taky u Apolináře ? Proč ne v Podolí ? 😉

monika.tdm
27. kvě 2010

@beatrice7 Protoze kdyz si to mam dali, tak at to i vyndaj!!! 🙂 A taky jsem slysela ze Apo ma lepsi preference ohledne dvojcat!!! A v podoli se mi nelibi, ja jsem uchyl na hrady a zamky!!!!! A jeste ke vsemu jsem personal Bulovky, takze bych mela nadstandart zadara, ale tam ne!!!!

beatrice7
27. kvě 2010

@monika.tdm aha, no to jsou věci 🙂 Já Bulovku taky nechci. Ty reference u Apolináře jsou lepší kvůli přirozeným porodům dvojčat ? Toho se právě bojím... 😉 Co si myslíš o Motolu ?

beatrice7
27. kvě 2010

@basina Tak už jsem se k tomu Šípkovi objednala, ve stejný den kdy tam budu na utz 🙂 Dík.

hanula83
27. kvě 2010

Beatrice, ty tripple testy jsou ale fakt na nic u dvojčat, co jsem slyšela... a jak jsem psala - můj gynekolog mě na ně ani neposlal, a to je moderní doktor s praxí a přitom ne úplně starej.

Ohledně antibiotik, já jsem onemocněla ve 12 tt a doktorka mi raděj napsala neškodná antibiotika - penicilinová. Říkala, že je tohle rozhodně lepší, než kdyby se infekce dostala k dětem.

hanula83
27. kvě 2010

No a pak jsem poslední měsíc před porodem taky chytla rýmu a bolelo mě v krku, ale to už jsem docházela do porodnice a tam mi řekli, že stačí Vincentka ve spreji a pokud by byla teplota, tak Paralen, jinak to je dobrý... Ale až do porodu jsem se toho v podstatě nezbavila, jen to už bylo lepší, ale rýmu jsem měla pořád. Pak s tou jizvou smrkat, to bylo taky něco 😒

basina
27. kvě 2010

@beatrice7 O Motolu toho moc nevím, je na mne daleko. Takže nebyl zahrnut do výběru - říkala jsem si, kdybych si musela jít lehnout dřív, tak aby to bylo dostupné i pro návštěvy 😉 Ale kámoška tam měla komplikovaný porod a děsně si chválila právě to, že když ona byla na JIPu, tak že jí miminko nosili na kojení přes nemocnici. To se jí moc líbilo. A synovci od muže, dvojčata, se tam narodili před 7 lety asi o 2 měsíce dřív a ta píče prý byla super.

@hanula83 No právě, já bych snad už taky byla ráda. Když se to v noci nezlepší, tak tam znovu zajdu. Ale ATB nepomáhají proti virům, což zřejmě mám já, ale jen proti bakteriím. Tak aby ATB nebyly nadarmo - to by mi dr. musela předem vzít krev a nevím, nevím, zda toho v pátek bude schopna.

fiallinka
27. kvě 2010

Beatrice: jestli máš strach a pochybnosti, běž k hematologovi sama, doporučení v podstatě nepotřebuješ, je dobré se s doktorem domluvit dopředu - já jsem si takhle hematologa našla na doporučení jiných a domluvila jsem se po mailu... nicméně otázka je, jestli to onemocnění může dělat v těhu problém tobě nebo mimčům - ale to víš ty sama asi nejlíp, jak to je...

Basino, myslím, že je to k těm triplům rozumný přístup - já jsem teda zaplatila teď prachy i za NT+, ale spíš proto, že je to vynikající pracoviště, mají zkušené doktory a dobré ultrazvuky, spíš kvůli tomu.

fiallinka
27. kvě 2010

S těma porodama - lepší je rodit tam, kde mají novor. jipku, ještě úplně nejlépe neonatologické centrum, těch je jen málo, nevím, které je to v Praze. Ale tohle všechno je důležité hlavně v případě, že se děti narodí hodně brzo, jinak nebývá problém téměř kdykoliv... a kdyby se fakt děcka narodily hodně brzo, stejně vás převezou tam, kde to bude nutné...

hanula83
27. kvě 2010

Basi, mně brala taky tenkrát krev - z prstu. Dala to hned do jakéhosi přístroje a tam se zjistilo, že je tam něčeho 29 a to je prý už dost, takže mi dala antibiotika. Vždycky mi perfektně pomohla, tak jí věřím a udělala jsem určitě dobře.. Navíc ten Penicilin je opravdu neškodný v těhotenství. Než jsem je začala brát, tak jsem volala svému gynekologovi a ten potvrdil, že to v poho můžu, a ještě jsem to zjišťovala u magistry v lékárně - to samé.

fiallinka
27. kvě 2010

@hanula83 jj, ono je fakt lepší do sebe nacpat prášky než aby ta nemoc vyvolala předčasný porod...

monika.tdm
27. kvě 2010

@beatrice7 Motol vubec neznam!!!

basina
27. kvě 2010

@hanula83 Takovy pristup dr. se mi libi!!!! nojo, ale moje doktorka takovy zazemi asi nema. Pokud bude treba, tak zitra overim. .. ale segra dela v nemocnici, tak mi rikala, at si k ni zitra dojedu (jenomze na to asi nemam silu).

monika.tdm
27. kvě 2010

@hanula83 To urcite bylo CRP, to jsou zanetlive parametry!!!

basina
27. kvě 2010

@monika.tdm Moni a co děláš? Pracuješ na Bulovce, rozumíš CRP .....

monika.tdm
27. kvě 2010

@basina sestra na infekci

basina
27. kvě 2010

@monika.tdm tak to jo, to pak je primo tvoje domena 😉
A gratuluji k pediatrovi. Ja ho zatim neshanela, doufam, ze jim bude moje byvala sousedka (jen ma cely srpen dovolenou ☹ ). Bylo to slozity? Mluvila jsi s nim prvni osobne, nebo vse jen pres telefony a doporuceni?

monika.tdm
27. kvě 2010

@basina jen jsem telefonovala, ale tady je tolik deti, ze maji vsude plno!!!