icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

sarri
23. čer 2010

@bubisek
Jestli nemáš akut problém, tak běž na rizikové po svátcích - dostaneš jich zaplacené a budeš doma 😉

salu
23. čer 2010

@bubisek ja si myslím, že je to, jak píšeš. První 3 dny stejně žádné peníze nemáš, pak tě do 14 dní platí zaměstnavatel a pak sociálka. Šla bych až po svátcích. Za ty budou určitě penízky z denního průměru.

sarri
23. čer 2010

@kaficko
Na plavání bych nechodila - jak psala Salu - výtoky - některé potvory pak způsobují předčasný porod - taky jsem při jednech stěrech nějaké ty mršky měla a to jsem se jenom sprchovala - celé těhotenství. Sice se to v průběhu těhotenství kontroluje, ale pak zavádíš hnisné bobule do pochvy a běháš s vložkama, bo to špiní - no, nic příjemného na léto. Takže bych to zbytečně neriskovala.

monika.tdm
23. čer 2010

@bubisek Ja je mela zaplacene jen kdyz jsem je pracovala, ale kdyz jsem byla doma tak jsem nedostala ani korunu!!!

sarri
23. čer 2010

@salu
Salu, jak je? Já už to měla v 35tt za sebou? Už by to chtělo nějakou vyhlídku ukončení, ne?

sarri
23. čer 2010

@monika.tdm
Moni, pokud valíš směny podle nějakého rozpisu, tak máš za svátky příplatky a když neděláš, tak teda pak nic, protože to pro Tebe není "pracovní den".

bubisek
23. čer 2010

Ja si taky prave myslim,ze jsou to statni svatky a ze jsou placene prumerem.Tak ja pujdu az po svatcich🙂
Kazda tisicovka dobra. Tedy pokud nebude zadny problem.

Ja bych taky na plavani nechodila,proste je to dalsi riziko,ze neco v tom bazenu chytis od ostatnich. Taky mi bylo doporuceno sprchovani a to ne horkou vodou. Ja se tedy koupu ve vane,ale jen tak rychle, zadne vylehavani ve vane neni. Ale myslim,ze to nebude nadlouho, za chvili bych se z te vany z lehu stejne nevyhrabala🙂

beatrice7
23. čer 2010

@sarri Mám se ptát jestli to bolelo ... ? ☹ 😅 Já si to vůbec neumím představit. Obdivuju kdo rodí dvojčátka přirozeně. Holky, asi jsem srab 😕

sarri
23. čer 2010

@bubisek
Jednou mě chytla záda - někdy kol. 30tt - to jsem si ekla, že si je ve vaně prohřeju a musel mě z ní tahat manžel, bo to fakt nešlo - ještěže jsem tam nevlezla, když byl v práci 🙂

monika.tdm
23. čer 2010

@sarri No a ty ucitele si furt stezuji, ze maji malo!!!! Jsou doma a dostanou zaplaceno!!! 😀

bubisek
23. čer 2010

@sarri Ja jsem jeste driv,nez jsem byla tehotna,tak jsem se obcas i v koupelne zamykala,kdyz jsem fakt chtela mit klidecek sama pro sebe. Ted uz se radsi nezamykam vubec nikde, co kdybych potrebovala nahodou pomoc🙂

beatrice7
23. čer 2010

@bubisek Přesně tak jak říkají holky, taky pracuju non stop v kanceláři, to znamená víkendy, svátky jsou pracovní, jedeme podle rozpisu služeb. Takže pokud na mě svátek nevychází, tak mi ho, samozřejmě, neproplatí.

sarri
23. čer 2010

@beatrice7
Bei, říkali mi, že je to jako rodit jedno - srovnat nemůžu. Pro mě bylo nejhorší vaginální vyšetení co hodinu v první době porodní a nekonečné natáčení ozev - to mě položili na záda a já měla hrozné křížové bolesti, takže jsem to nemohla uležet a kroutila se tam, jak žížala na šporheltu - ono najít ta dvě srdíčka vždycky trvalo a pak nějakou dobu to muselo vydržet. Samotný porod už byl proti tomu hrozně rychlý a asi to tak fest bolelo, že už to nešlo ani nijak objektivně vnímat.
Ale holky, nebojte, klidně bych měla další dítko, takže se to přežít dalo a brzy se na to zapomene, když člověk vidí ty svoje poklady.

salu
23. čer 2010

@sarri no držíme se. příští patek poradna 36+2 a třeba se už něco hne 😝

sarri
23. čer 2010

@monika.tdm
Moni, to je sice pravda, ale prázdniny jsou asi tak jediná výhoda učitelského povolání. Jinak platy jsou celkem mizerné - pokud nemáš sto let praxe, tak se z toho rodina živit nedá. Pravda je, že 20 dní dovolené je hrozně málo a chtělo by to alespoň 25 - každý by měl mít nárok na adekvátní odpočinek - hlavně dělnické profese.

salu
23. čer 2010

@beatrice7 netrap se teď porodem. máš ještě čas. Řešila bych to, až po tom 30tt. ven nějak musí 😝
Dělej si radost z nakupování, poslouchání miminek ..... už jsi vzala taťku na ten UTZ?

beatrice7
23. čer 2010

@sarri Hlavně že už to máš za sebou a dvě krásný miminka u sebe 🙂 Fakt tě obdivuju.
Holky, zajímalo by mě kdy jste začaly cítit první pohyby ? Je to u dvojek jiné než u jednoho ? Jsou cítit dřív protože mají málo místa ? Já teda jenom občas po ránu mám takovou bouličku v břiše, jinak pohyby ve dne necítím....

sarri
23. čer 2010

No, tak ještě pracovní doba je výhodou, ale spoustu času se tomu musí věnovat i mimo ni a ono by se dnes ani víc hodin s dětičkama vydržet nedalo - škola za nás a dnes se nedá srovnávat, děti znají pouze svá práva a nikoliv povinnosti a to, co si dovolí je na hranici zákona a někdy i za ní.

monika.tdm
23. čer 2010

@sarri No ja jsem te jen trosicku popichla 🙂 Sranda musi byt!!! neboj ja to znam tchan je ucitel, sice na zakladce ale ma osmaky a devataky a ten kdyz zacne vypravet tak je to hruza, doufam ze my ty deti vychovame lepe!!!!

sarri
23. čer 2010

@beatrice7
Já jsem začala cítil pohyby v 17tt a po 20tt se mi hýbalo celé břicho, ale většinou až po tom 20tt se cítí pohyby.

monika.tdm
23. čer 2010

@salu Nestras!!!! Slovo porod me jeste ani nenapadlo!!! 😉

monika.tdm
23. čer 2010

@beatrice7 19tt

beatrice7
23. čer 2010

@salu Ne, ten máme až za 14 dnů, já se snad nedočkám 😉 Jo a ta nakupovací mánie mě asi mine, pořád si říkám že mám moře času na všechno. jinak mám připravené nouzové řešení kdyby se mi do těch nákupů nikdy nechtělo - napíšu seznam věcí ( zkopíruju to na Netu) a pošlu holkám do práce. Ty mi to koupí a pak po porodu přivezou 😉 😀 😀

sarri
23. čer 2010

@monika.tdm
Jo, jo, každé povolání má svoje.

salu
23. čer 2010

@beatrice7 já je cítila od 17tt, ale spíš večer, v klidu natažená v posteli. neboj, dočkáš se a bude to hodně zábavné 😀 chvíli boule na jedný straně, pak na druhý.

kaficko
23. čer 2010

Diky holky za rady,tak ja to plavani radeji nebudu zbytecne riskovat.

monika.tdm
23. čer 2010

@salu Ja chci taky boule, ja zadne nemam!!! ☹

eirin
23. čer 2010

@sarri To je zajímavé, četla jsem, cos psala o svém porodu. Mně druhého prcka nikdo nedržel, aby se neotočil, ale já tlačila dvě hodiny prvního, nebyl dorotovaný a vůbec to nešlo. Zuzka pak byla venku za dvacet minut a to mi museli hupnout dvě na břicho, protože nebyla ještě sestoupená a nevěděla kudy vylézt.

monika.tdm
23. čer 2010

@eirin Jezis holky nestraste!!!!

monika.tdm
23. čer 2010

@eirin A kde jsi rodila????