icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

hanula83
4. srp 2010

@hanula83 Ano myslela jsem Emmaljunga, já s ním sice zkušenost nemám, ale po všech referencích, co jsem slyšela, bych o něm uvažovala. No a Dorjana jsem osobně zkoušela a nadchl mě, akorát měl ty dvě korby... Rozhodně nedoporučuju ani na vteřinu uvažovat o kočáru bez otáčivých předních kol. Ony sice klasické kočáry vypadají moc pěkně, ale já kdybych ho pořídila, tak bych asi nadávala už na první vycházce... 😠

hanula83
4. srp 2010

@beatrice7 To bylo tobě, ne mě 🙂))))))))

beatrice7
4. srp 2010

@hanula83 vážně ? I když jste věděli, že to budou holky ? Nám právě několikrát řekli, že to bude páreček, už jsme si na tu představu zvykli, a teď naposledy na velkém utz nám řekl Břešťák, že to budou kluci. ten se asi nemýlí.... 😎 Jinak koukám, že asi opravdu máme podobný vkus - na páreček jsme mysleli jako na Danielka a Elenku 😉

hanula83
4. srp 2010

@beatrice7 Tak to by bylo i v případě našeho párečku .-))). Elena prvorozená, Anna druhorozená ;). Stejně tak Daniel a Michal... No já nevím, jestli to musí být, ale když sestra vyplňovala přijímací dotazník, tak to chtěla vědět a psala to tam... to bylo v porodnici v Olomouci.

beatrice7
4. srp 2010

Holky, věříte na horoskopy ? Já jsem se právě dozvěděla, že ti naši kluci budou ve Štíru, navíc je rok Tygra.... tak jestli je vůbec zvládneme 🙂) Hani, co ty tvé malé tygřice, projevuje se to nějak, ten horoskop ? 😉

hanula83
4. srp 2010

@beatrice7 Tak naše dvě tygřice jsou zatím velice hodné. Mají sem tam svoje chvilky, ale nemůžu si na ně stěžovat, troufám si říct pohodička 🙂))... ani nevím, jací štíři mají být 😉)

beatrice7
4. srp 2010

@hanula83 já už jo, a není to moc klidné a milé znamení, ale je fakt, že každý člověk je jiný, na to jaký je má vliv výchova, geny, možná trošku i ten horoskop... Můj syn je třeba podle čínského kalendáře Buvol a vůbec se to ně něj nehodí.

hanula83
4. srp 2010

@beatrice7 Tak já taky vždycky věřila na horoskopy, ale nějak jsem se tím nezabývala. Pravda je, že já jsem Ryba a manžel Panna a na nás oba to sedí stoprocentně...

basina
4. srp 2010

Ahoj všem. Vítám nově příchozí, nějak se ten rok 2011 pěkně zaplňuje 🙂 Ať se Vám v těhotenství daří a brzy si zvyknete 😉. Já abych pravdu řekla, žádný šok neměla - bylo to po IVF a ještě po hyperstimulačním syndomu s hospotalizací, kdy mi hrozili mimoděložním těhotenstvím, tak jsem byla šťastná za jakoukoliv pozitivní zprávu. A to tahle určitě byla!
@lita tak jsem včera zaběhla do Tety a docela mne zklamali - nepříjemná paní, dudlíky jen od 6 m výše... tak budu muset víc hledat (tedy pokud ještě mám vůbec čas).

basina
4. srp 2010

@beatrice7 Tak to my asi budeme mít lvíčky - nebo ve výjimečném případě panny. Na horoskopy docela věřím - tedy u mne to sedí (beran) a u muže (rybka) taky. Ale lvů moc neznám, tak jsem zvědavá, jaké povahové vlastnosti budou mít...

hanula83
4. srp 2010

@basina Basi, no ty už to máš vážně za pár, toto uteklo, co!! 🙂))... Já mám dvě kamarádky - lvice a jsou úplně fajn, super 🙂... Víš pro mě to taky byla pozitivní zpráva, ale když to nečekáš, tak to prostě šok je, ať chceš nebo ne... 😉

basina
4. srp 2010

@hanula83 Tomu věřím, v tvém případě bych byla pěkně překvapená - netušit těhotenství a rovnou ho mít dvojité!!!! ale super, že muž měl radost!! a hlavně je vidět, že jste všichni pohodáři (moc se mi líbily Tvoje fotky při pečení bublaniny - holky jsou dokonalé!!). Jojo, já myslím, že lvíčci zrovna k beranovi docela pasují. Jen jich moc neznám. A s tím termínem porodu - nějak se to blíží a já pořád mám pocit, že ještě nechci - možná to jsou obavy, možná snaha to doma nějak dodělat - taky jsme se na dočasnou dobu stěhovali a z většího do menšího, tak je to všechno trochu na "těsno". Ale v pátek mi říkali, že se začínám otvírat a že termín císaře bude mezi 14-21.8. Takže fakt za pár...., tedy pokud se vůbec toho 14 dočkám 🙂

hanula83
4. srp 2010

@basina A kdyby přišel porod dřív, tak ti udělají císaře nebo tě nechají přirozeně? Mně právě vůbec žádnej termín nedali a já už se modlila, aby mě to chytlo samotnou a tím pádem by císař už museli udělat. No ale nechytlo mě to, tak jsem čekala, až mi dají termín. To udělali nakonec dva dny dopředu a taky vzali v úvahu, že jsem jim tam skuhrala jako žebrák a asi jsem vypadala dost nešťastně 😅 ... ale ona to byla docela pravda, vzpomínám si, že se mi dost těžko už dýchalo hlavně ten poslední týden.

hanula83
4. srp 2010

@basina Jo a děkujem za pochvalu 🙂))

basina
4. srp 2010

@hanula83 S ohledem na polohu miminek - příčka a hlavička dolů říkali, že bude císař a že kdyby mne to chytlo dřív, tak mám jet a já z toho pochopila, že mne říznou... Teď v pátek znovu o tom budeme hovořit, sand i s anesteziologem, už mne taky poslali na předoperační. A ten termín - říkali v 39 tt, což je právě toho 14 - 21. Ale nic bližšího - v pátek to prozkoumám. Prý se začínám otevírat - teď na 1,5 cm. Vůbec nevím, jak dlouho mohu vydržet.... A máš pravdu, možná dojdu k tomu, že budu ráda, když mi termín dají - přeci jenom už si nejsem tak jistá jak dřív. A za pochvalu netřeba děkovat - zdá se, že Vám vaření fakt docela jde!!! 😉

hanula83
4. srp 2010

@basina Právě mám strach, aby se jim to pečení tak nezalíbilo, aby to po mě pak stále nevyžadovaly 😅 .... To je asi různé, některé ženské vydrží se otvírat dlouho a jiné to mají během pár hodin... každopádně už to brzo nějaké bude 😉 ... My valíme ven, sice jsou teď holky do něčeho velice zadumané, ale dokud je hezky, tak prcháme...

atreides
4. srp 2010

@basina toho Bočka by měli prodávat i v lékárnách 😉

kathy.skal
4. srp 2010

@basina no já to vůbec nečekala. Antikoncepci jsem přestala brát už v prosinci. Snažit jsme se začali na konci května a hned první měsíc se zadařilo. Ale dvojčátka jsem nečekala. 😅
Však taky manželovi včera pěkně stouplo seběvědomí - si myslí, že je bůh ví co 😀

lenca78
4. srp 2010

Ahoj holky, moc dekuju za informace o kocarcich. Budu hledat dale a pojedu se asi na ne podivat nekam nazivo, to je stejne nejlepsi. Takhle pres ten internet to je naprd. Mejte se hezky.

sarik1
4. srp 2010

@matteka no tam rozměry rukojeti nepíšou, ale zítra ho uvidím naživo, tak sem zvědava 🙂

basina
4. srp 2010

@hanula83 díky díky za povídání, já pro změnu usnula...

@kathy.skal a máte dvojčata v rodině? Bych si myslela, že je to spíš tvoje zásluha 🙂, ale proč to manželovi brát, že 😀
@atreides Díky, já i v lékárnách byla, ale mám pocit, že tady jsou samé "nobl", kde jsou jen drahé věci... tak uvidím, třebas se zadaří.

atreides
4. srp 2010

k tomu manželovi, u nás to stejný 😀 prý jak je plodnej, tak mu říkám, že to já vypustila dvě vajíčka 😀 chlap no 😅

@basina ty jo bych neřekla, že to bude takový problém. U nás teda i v té Tetě mají spíš jen toho BOčka. Ale NIny ho třeba vůbec nechtěla a vzala jen Nuk a pak Avent, páč u Nuku mě v noci štvalo, že jsem musela hledat jakým směrem jí to do té pusiny dát.

basina
4. srp 2010

@atreides Asi to moc řeším. Nechám to osudu, stejnak už nejsem schopna obíhat obchody a hledat Bočka. Nějaký první už mám koupený a když nebude vyhovovat, tak holt po narození budeme hledat dál.... (anebo budou bez dudlíka - synovec ho na začátku odmítl a nikdy se k němu nevrátil a ani palec místo něj do pusy nedal).

atreides
4. srp 2010

@basina jj přesně, hodně věcí ukáže až čas a praxe, člověk si může ledacos plánovat a ono to může být nakonec k ničemu. Každý dítě je jiný a každýmu vyhovuje něco jiného 😉

matteka
4. srp 2010

@sarik1 jedna korbička je široká 40cm, takže celková šíře bude asi přes 80, ale aspoň tam budou mít víc místa 🙂) Ale je fakt krásnej, tak pak dej vědět, jak vypadá v reálu 😉

sarik1
4. srp 2010

@matteka To asi jo no.... ale víš jak, zase se mě nechce dávat 40.000 za kočárek, kterej bude mít o 4 cm méně, já vím, že je výhoda dostat se do 80 cm dveří, ale s dvojčatama stejně nebude čas trajdat po krámech, alespon si to myslím... 😀

jitakl
4. srp 2010

Ahojka holky tak jsem vás pracně dočetla a musím uznat že jste se tady činili....... 😀 Vítám nové čekatelky a opravdu nechápu jak je možné že už některé víte co čekáte já jsem v 18tt a na kontrole jsem byla v 16tt+3 a doktor mi řekl že je ještě moc brzy ☹ docela mě to zklamalo už se moc těším až budu vědět co čekáme i když ono na tom nesejde hlavně at jsou zdraví drobečci moji. Otázka kočárku mě také velice trápí už jsem skoro zoufalá také hledám spíše něco v cenové dostupnosti představa, že koupíme kočárek za 30tis. a vyjedu v únoru nebo lednu kdy tady je min. 3metry sněhu tak to mě opravdu děsí 😖. Myslím si že půjdeme do toho Dorjana a taky se mi líbí Tako. Ale ještě uvidíme asi se pojedeme podívat do polska kámošky odtamtud mají kočárky a jsou spokojeni.......

frodo78
4. srp 2010

@bubisek
@atreides Děkuji moc za držení palců 🙂 . Tak UTZ dneska dopadl vcelku dobře. Plod 2 má sice stále vice plodovky, ale jinak jsou obě miminka v pořádku a snad je vše, jak má být. Dnes jsme 28+6 a váha miminek: plod 1 váží 1707g a plod 2 váží 1704g ( takže docela cvalíčci). No další kontrolu máme zase za 3 týdny. Jinak prosím Vás nevíte jestli je normální, že mám jednou placentu na zadní stěně a podruhé zase na přední? Plod 1 je stále ve stejné poloze (podélně hlavičkou), zato dvojka se stále točí, jak vrtulka 😀 . Minule byla napříč, teď je KP. Myslím, že dvojka by měla být ta holčinka - je to tedy neposeda 😅

atreides
4. srp 2010

@jitakl popravdě i já jsem koukala, že nám řekl pohlaví, ale pan doktor je vyhlášený, tak mě to nepřekvapuje

@frodo78 super, že jsou v pořádku. S tou plodovkou je to velký problém? Vůbec netuším 😒 a s placentou taky bohužel neporadím. Vím, že moje kamoška má prý otočenou dělohu, ale nic víc o tom nevím

matteka
4. srp 2010

@jitakl já už se taky nemůžu dočkat až budu vědět pohlaví. Chtěla bych pomalu plánovat výmalbu a zařízení pokojíčku. Chtěla bych ho vyzdobit medvídky "me to you" - budu malovat i na zeď. Jediné, co jsem zatím udělala je, že jsem vyšila čtyři obrázky - fota mám v albu. Budu šít i povlečení, atd. tak už se nemůžu dočkat, jak si stím vyhraju 🙂)
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/matteka/albu...