icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

gilotek
13. říj 2010

@darma hihi, no já taky doufám, že se mi z té jedné holčičky nevyklube kluk a budu doma sama samotinká ženská 🙂

darma
13. říj 2010

@sovicka_ hodně dvojčecích tam asi nemají, ale psala jsem tam...odepsali, že vždycky nějaké na skladě mají a že jsou připraveni všechno podrobně vysvětlit, typy se jim střídají - ale prý mají zkušenost s většinou kočárků na trhu....

@gilotek tak jen kvůli focení bych je nepořizovala...ale jak píše sarri, na to spaní jsou fajnový, lepší než rychlíci.

gilotek
13. říj 2010

@darma no asi do nich půjdu..... Já jsem měla na Martina 2 rychlozavinovací a ani jedna mu prostě neseděla.... Připadali mi na něj velký, a to nebyl žádný malý miminko, tady se mi líbí to, že se dají krásně uvázat a uthnout jak potřebuješ. I když jsem koukala, že dělají rychlozávinky a ještě je k tomu ta mašle na úvaz 😝

sarri
13. říj 2010

@gilotek - jj, jako v povlečení, na knoflíčky. Foto té obyčejnější, co v ní spávaly jsem nenašla, ale na křest měly holky "parádní" 😉

eshta
13. říj 2010

@darma 3 kluci budou hukot 😀 😀 😀 a naši budou necelý 2 roky od sebe 😀 se nechci vidět, jak v jejich pubertě budu stát u plotny a vařit a vařit... 😀
můj muž chtěl holčičku, ale teď je nadšenej - 3kluky nemá zase každej 🙂
já jsem po těch mejch peripetiích ze začátku šťastná, že jsou míma ok a držej se a kluků se nemůžu dočkat..
a takhle budu mít ještě možnost za pár let manžela spracovat na ještě jeden pokus o tu holčičku 🙂
kdyby tam byla teď, tak si už neškrtnu 😀

gilotek
13. říj 2010

@sarri jééé ta je krásná, jak závinka tak miminko 😉 😉 děkuju, já ted slídím na Mimibazaru 🙂

sarri
13. říj 2010

@gilotek
Ono se tomu říkala rychlozavinovačka - na 3 mašle, které tam jsou našité - pokud chcete děti stáhnout, což doporučuji - ti, co zavinovali s rukama, tak děcka lépe spali, ale musí se od počátku. V těch nových se děcko nestáhne, odstává to a sucháč houby drží.

eshta
13. říj 2010

@gilotek Já mám slíbenýho psa - fenku - tak jediná ženská nebudu 😀
tak jí ušiju růžovej pelíšek a nakoupím růžový oboječky a bude 😀

sarri
13. říj 2010

@gilotek Tahle je parádní, krajka je ručně dírovaně vyšívaná a je naškrobená a nakulmovaná, u nás se tak děti dávaly do kočárku - kdybych měla jedno, tak bych s tím jezdila v kočáře, protože mi to nechala ušít moje babička pro moje dítko a babička už nežije a i když máme zavinky 2, tak do dvojčecího kočáru smůla, takže je holky měly jenom na křtiny.

majka07
13. říj 2010

@gilotek do některých co vím dávají např na zimu něco jako vatelín, dá se tam dát aj deka, někdo prodávají rovnou s výplní.

Beti drž se ať to jde jak po másle:o 🙂

majka07
13. říj 2010

@gilotek já zrovna minulý týden objednala jednu na MMB aj s výplní, jednu mám po sobě tak jsem chtěla ještě jednu, u M. jsem ju nevyužila teď bych ráda činanila:o)))

eshta
13. říj 2010

@sarri Moc krásná zavinka ! Že bych jí klukům ke křtu taky pořídila? je fakt pěkná..

gilotek
13. říj 2010

Holky díky, už jsem narazila i na některé rovnou s tou výplní. A je fakt, že ty sucháče mi nedržely a bylo to celý naprd 😖

Jo a ještě mi poraďte jakou délku, některý jsou i přes 100 cm .....

sarri
13. říj 2010

Holky, pokud nemáte nebo Vám ji někdo nepujčí, tak se to pro dvojky fakt nevyplatí. Kdyby byl někdo z Hodonínska nebo Kroměřížska, tak mu je na křtiny klidně pujčím - ta krajka se musí při praní odpárat a pak zase přišít a máme je ještě nachystané čisté.

sarri
13. říj 2010

@gilotek
100 cm se mi zdá moc - já mám takový čtverec, který má v jednom rohu ty kadle, ale kolik na kolik, tož to teď netuším.

atreides
13. říj 2010

@eshta jééé super fotečky 😵 a ta nožička je tam boží a čučím jak puk, že ji tam má, když jsou dvojvaječný 😅

jsem úúúúplně zapoměla pogratulovat frodo já ostuda, samozřejmě, že jsem zaregistrovala, takže moc moc moc gratulujji!!!!! 😵 😵 😵

já Niny zavinovala s rukama do plíny, jakoby do kukly a pak dala do rychlozavinovačky 😉

a zítra mooooooc myslím na beti!!!!!!!!§ 😉

sarri
13. říj 2010

Do pleny a deky jsem je dávala do fusaku do kočáru - do té plenky se taky dají stáhnout ručičky a pak dát do zavinky, ale větší dítě se z toho pak vyprostí, když ta zavinovačka netěsní.

gilotek
13. říj 2010

Mě se třeba líbí i tahle:

gilotek
13. říj 2010
atreides
13. říj 2010

@gilotek ta je hezká 🙂

sarri
13. říj 2010

@gilotek
Hmmm. Je to nějaký jiný systém než ty čtvercovky.

eshta
13. říj 2010

@atreides Ta fotečka s nožičkou je supr, vtipná😀 Kluci byli úplně napříč, tak si fakt kopali do hlaviček..doufám, že to na nich nezanechá ňáký následky 😕 😕 chtěla bych je aspoň trochu chytrý 😅 😅 no, ale zase si říkám, že jsou aspoň pěkní, tak aspoň něco 😀
v těhu s Karímkem jsem taky jedla rybí tuk na kila, aby něco v mozečku měl a řeknu ti, no nevim nevim 😕 😕 na puzzle je to můj Mr.trubkič ☹ ☹

atreides
13. říj 2010

@eshta 😀 😀 😀 jsi mě teď rozesmála ... hele každý dítko je šikovný v něčem, mu nejdou puzzle, tak mu půjdou balit holky třeba 😀

eshta
13. říj 2010

@atreides já zavinovala stejně jako ty a paráda 🙂 do 3měsíců na noc a pak jsme přešli na spací pytle..Spací pytle jsou zákon !!!!!! Úžasná věc 🙂 Karimovi jsou skoro 2 roky, je to raubíř neuvěřitelnej a možnost ho někam zavřít je super 😀 😀 😀 Z pytle mi nevyleze, postýlku nepřeleze, no holky je to jedna z nejlepších věcí 🙂

gilotek
13. říj 2010

@eshta tak já nevím mě Martin nechtěl bejt ani v závince ani ve spacím pytli 😀 😀 😀 😀 😀 Nejlepší byla deka, kterou si moh sám odkopat a zase se přikrýt 🙂

atreides
13. říj 2010

@eshta ty jo to bych tak uvítala, ale když byla Niny malá, tak pytel nevyhovoval mě skrz to věčný vyndávání a dneska by v tom Niny už nevydržela a samozřejmě je věčně odkopaná, v noci přebíhá k nám, ale to mi nevadí, miluju to, když spí s námi, ale jinak my jsme odrazující případ co se týče spaní a uspávání vůbec 😅

eshta
13. říj 2010

@atreides Jo, jo, my umíme zase dobře kopat do balonu 😅 😅 😅
No snad se jich pak někdy v budoucnu zbavim a předám dál ňákejm ženskejm 😀 na balení holek v Egyptě na pláži moc v hlavě mít nepotřebujou 😀 😀

atreides
13. říj 2010

@eshta se ti teď dívám na poslední fotečku a jsi tam kouzelná, úplně z tebe vyzařuje štěstí 😵 😵 😵 moc ti to sluší

sarri
13. říj 2010

@eshta
Souhlasím s tím o spacáčku - po zavinovkách spacákujeme - holky spí ve svém pokoji, tak mám jistotu, že mi nespí na duchýnkách a že jsou hezky v teple. Navíc jim na noc netopíme, tak mají studený odchov.

eshta
13. říj 2010

@gilotek Musíš bejt neústupná..já tam prostě Karima zapnula a bylo..ať se staví na hlavu třeba.. jak už je teď větší, tak při procesu dávání do pytle taky někdy vříská a vzpouzí se, ale jak je zaplej, tak ví, že se jde hajinkat a hned se sklidní..je na to navyklej..ale většinu večerů ani při zapínání neprotestuje..
A to mám dítko opravdu se svojí hlavinkou..
A když mimča zvykáš od začátku, tak si PROSTĚ ZVYKNOU, nic jinýho jim nezbude..
My máme spací rituál úžasnej, všichni nám to záviděj a hlavně v Egyptě, páč tam se moc chytře uspávají děti houpáním na rameni a ŠŠŠŠŠáním do ouška..no to bych se z toho zbláznila