icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

majka07
18. říj 2010

@petra7788 Vítám Tě, jinak co se týče prvního UZT ve většině případů dělají jen UTZ, UTZ s krví nedělají všade, jen určitá pracoviště a to se objednává každý sám, většina doktorů se o tom s těhulema nebaví a nenabízí, je to zpoplatněné.
Je to buď jen NT samotné nebo NT+ které stojí většinou okolo 1400.

Rozdíly dle jednoho pana doktora

NT (hradí pojišťovna)
Vyšetření nuchálního projasnění ( nuchální translucence ) se provádí v 11.-13. týdnu těhotenství. Pomocí ultrazvuku je změřeno nahromadění tekutiny v podkoží v oblasti krku plodu. Tato tekutina se na ultrazvuku zobrazuje jako projasnění. Přítomnost většího množství tekutiny v tomto prostoru je často spojeno s přítomností chromozomální aberace, např. s Downovým syndromem. Vyšetření je většinou možné provést přes stěnu břišní.

NT + biochemický screening (hradí nastávající mamina)

Tento test kombinuje ultrazvukové vyšetření tloušťky nuchálního projasnění (NT = nuchal translucency) s vyšetřením krve matky. Vyšetření se provádí v 11. - 13. týdnu těhotenství. Kombinace těchto dvou metod umožňuje detekci 75-80% dětí s Downovým syndromem. Tradiční screening prováděný v 16. týdnu - tzv. trojitý test dokáže zachytit jen 50-60% dětí s tímto syndromem.

monika.tdm
18. říj 2010

@valmark Monika 03 ma postylky!!! A my je budeme kupovat taky!!! 😀

monika.tdm
18. říj 2010

@petra7788 Mně brali i krev!!!!

monika.tdm
18. říj 2010

@petra7788 Jo a neplatila jsem ani korunu!!!

japeni
18. říj 2010

Ahojky holky.Tak jsem byla dnes na velkém utz.A čekáme dvě holčičky.423g a 382g.
Přítel prohlásil,že je to na provaz 😀 mít doma 4 ženský.(samozřejmě že si dělal srandu)Nikolka je ale
nadšená.Hrozně si sestřičky přála.Když budete chtít,tak mrkněte na fotky

japeni
18. říj 2010

@valmark moc gratuluju ke klučíkům,je super,že je vše v pořádku.

japeni
18. říj 2010

@petra7788 Ahoj Péťo,taky Tě tu vítám.Mě na 1.screening brali nejdřív krev a s výsledkama jsem šla na
ultrazvuk.A nic jsem neplatila.
Každopádně hodně štěstí přeju.

atreides
18. říj 2010

@valmark jééé super gratulka ke klučíkům 😵 😵 😵

@petra7788 vítám a ve středu budu držet palečky! 🙂

holky já se z těch foteček tady tak dojímám 😵 😵 😵

atreides
18. říj 2010

@japeni jééé a tady jsou nevěsty 🙂 to je hezkýýýý 😵

japeni
18. říj 2010

@atreides 😅 😵

majka07
18. říj 2010

@japeni gratuluji k holčičkám

eshta
18. říj 2010

@japeni
@atreides Ne, ne, já se o nevěsty hlásím jako první, prosím!!! 😀 😀

eshta
18. říj 2010

Sice jsem si nevěsty už rezervovala i u majky, ale my nejsme žádný troškaři, tak ať maj klucí pořádnej výběr 😀 😀

japeni
18. říj 2010

@majka07 moc děkuju,já Tobě taky
jsme na tom stejně,viď?jednovaječná miminka,snad i holčičky a jednu velkou cácorku doma
nepletu se?

japeni
18. říj 2010

@eshta 😀 😀 díky

majka07
18. říj 2010

@japeni nene nepleteš. Manžel je nadšenej, chtěl holky, tak snad to vyjde, držím se ještě přizemi 😀 A máme podobný TP porodu 😀

atreides
18. říj 2010

@eshta Karimkovi zařizuješ pomalu harém co? 😀

eshta
18. říj 2010

@atreides 😀 😀 Musím se o ně pořádně postarat, třeba to budou trumberové, tak aby mi ve finále nezůstali všichni na krku.. 😀

majka07
18. říj 2010

eshta se musí pojistit na více frontách, to schvaluju 😀

japeni
18. říj 2010

@majka07 no jo,to jsem nepostřehla 😀 😀

eshta
18. říj 2010

@atreides No já blbá..Tohle jsem ti asi spíš měla napsat do interní pošty, takhle mi ty rezervace ještě holky zrušej!!! 😀

atreides
18. říj 2010

@eshta ještě budeš ráda 😀

atreides
18. říj 2010

@eshta 😀 😀 😀 ba ne, do Egypta se každý pohrne jako do budoucího letního sídla 😅

eshta
18. říj 2010

@majka07
@japeni Hele holky, zase ti mí klucí v sobě maj horkou arabskou krev, tak úplně k zahození taky nebudou !!! 😀

monika.tdm
18. říj 2010

jééé, tady už se řeší svatebni kolačky???? 😉

eshta
18. říj 2010

@monika.tdm Musím se trošku pojistit dopředu, nechci jim celej život vyvařovat sama 😀 no koukám, že ty jsi taky dobrej adept na jednu z nejlepších kamarádek s těma tvýma 2 cácorkama 😀 😀

majka07
18. říj 2010

@eshta hele, to věřím, ale žádný harém, jen jeden manžel 😀 😀 😀

majka07
18. říj 2010

@monika.tdm nic ve zlém, ale svatební koláčky bych si dala...kurňa mám na ně fakt velikou chuť, kdo se bude vdávat???? Nechcete si zopakovat svatbu a poslat koláčky 😀

majka07
18. říj 2010

@eshta no ale ve finále, pokud budou holky po mě, tak kluci mají smůlu 😀 😀 😀 já su na mladší a pokud se pomamí tak ženiši jsou teprve někde na houbách 😀 😀 😀

eshta
18. říj 2010

@majka07 😀 😀 😀