icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

twininky
8. únor 2012

@lenny2 a @zvalentova moc vám děkuji....ano, já vím, snažím se myslet pozitivně.... a vám přeju ať vám dělají ty vaše mimča jen radost,

@zvalentova ...no u Tebe už je to za pár...to je krásný, budeš mít krásné jaro 😉 😉 přeju a taky trochu závidím 😅 😅

zvalentova
8. únor 2012

Zpráva pro pražandy a nejen pro ně, třeba se Vám to hodí:

JARNÍ BURZA - 31.3.2012 na Smíchově !!!
Srdečně vás zveme na jarní burzu; více informací na: http://www.dvojcata.cz/poradane_akce
!!! POZOR: změna adresy - sejdeme se na Praze 5 - Smíchov, Štefánikova 235/11 !!!
Místo si dopředu rezervovat nemusíte.

kathy.skal
8. únor 2012

@zvalentova Viď že 🙂 mě moje ségra říká, že mám dvojčata za trest... a já to fakt nechápu... já mám pocit, že mám jedno nejhodnější dítě na světě a druhé takové akurátní, normální 😀
Mimochodem... teď jsme měli jednu dítku v nemocnici na pár dní a tak jsem zjistila, že to není až takový rozdíl, starat se o jedno nebo o dvě ... vařit se stejně musí, přebalovat taky... tak co? 🙂
A dívat se, jak se ty dvě mají rády, jak se na sebe po vyspání teší a řehtají se spolu... na jednu stranu mamky jedináčků lituju, že tohle nezažijí. My prostě máme něco navíc 😵

brisalek
8. únor 2012

@kathy.skal krasne🙂. Ja jsem z dvojcat a uplne s tebou souhlasim, ja jsem si dvojcatka hrozne prale, ale bohuzel se nam to nepovedlo🙂. Moje mamina si to taky jen chvali a rika, ze prvni mesice byly trochu hrozne ale tak od pul roku a paak okolo roku uz parada. Jedno tehu, jedno vstavani, podbny rezim, stejne vareni, stejna skola ....

Jsou tady nejaka dvojcatka "porizena prirozene" maminkou , ktera je take z dvojcat??

kathy.skal
8. únor 2012

@brisalek já bych si jen hrozně přála, aby holkám to kamarádství a soudržnost vydržela, protože je to fakt hezké. Mají nejlepší kamarádku už od malinka 🙂

My jsme tedy počali přirozeně, dokonce napoprvé... ale jinak u nás v rodině jaktěživ dvojčata nikdo neviděl 😀

ostrava8
8. únor 2012

@zvalentova tak tím jsi m pobavila ... to mi ještě nikdo neřekl ... jako když už né ty,tak kdo jiný by měl zvládnout ty dvě prdelky 🙂 fakt super, máš 100 bodů u mě 🙂)))))

brisalek
8. únor 2012

@kathy.skal nam to vydrzelo porad a zase je to presne tak jak pises. Od briska mas porad vedle sebe tu nejlepsi kamaradku🙂.

catharin
8. únor 2012

@brisalek : já mám babičku z dvojčat od matky, otce - jeho bráchové dvojčata, takže i já na poprvé se nám povedly dvojčátka 🙂 Přirozeně.. A jsem zato moc ráda, jsem vždy říkala, že na to doplatím, i manželovi, budeme mít dvojčata a buch 😀 Nemohli jsme tomu uvěřit 😀 Ale jsme šťastní, vše na jednou, přesně jak říkáš, vstávání , přebalování, koupání, celkově vše jedním vrzem.. 🙂 Jde si zvyknout a pak budeme mít na delší dobu klídek.. A nemusím jít znovu na mateřskou brzy.. 😉

ostrava8
9. únor 2012

ahojte maminy, tak jaké máte počasí vás ? U nás od rána jemně sněží a teplota kolem mínus 10. Vždy když se musím vydat do světa, tak je kalamita 🙂 Dak držte palce, at někde neuklouznu 🙂

zvalentova
9. únor 2012

@ostrava8 tak u nás od rána krásně chumelí, ale bude to mokré. Hrozně ráda bych šla ven 😒

ostrava8
9. únor 2012

@zvalentova JO tak my máme k chumelenici hooooodně daleko takže závidím a pokud to jsou ty obrovské vločky, tak závidím dvojnásob ) A ty máš stále ještě rizikové že nemůžeš chodit ven ?

zvalentova
9. únor 2012

@ostrava8 rizikové mám od srpna 😀, ale ven max. k lékaři, těžce klidový - ležící - režim ☹

veronika.m
9. únor 2012

Ahoj holky, my máme sněhu kopice tak se těším že odpo půjdu s malou na boby. Konečně... 😀

veronika.m
9. únor 2012

@zvalentova Zuzi jen pěkně lež nic ti neuteče, já kdybych mohla tak jenom taky ležím a nic nedělám. Pěkně si užívej.. Já byla u doktora v úterý a fakt mě potěšil teda... U mě to vypadá že mi ty děti budou muset ještě vyndat násilím, prý sem stvořená k těhu a k rození 😀 Ale oba kluci jsou příčně tak s tím přirozeným porodem nevím nevím. Budu se asi ode dneška modlit... 😀

ostrava8
9. únor 2012

@zvalentova hm to chapu, me se tak cca 3 mes. Zpet udelal hematom,tak jsem taky pres mesic jen lezela,ale utikalo to rychle.i kdyz mi to nekdy lezlo krkem. Ted se snazim doma sem tam neco udelat, ale fakt jednoduche prace, a jit tak na 15 min se psem.citim se pak lip a nesleduji,kde me co pichne. Ale jasne,lekar by se mel poslouchat.a ty je mas moc dole? Nebo proc tak prisny rezim,jestli se mohu zeptat

ostrava8
9. únor 2012

@veronika.m je veru koukla jsem do tveho profilku a mala bude mit zitra 3 roky,moc moc gratuluji a preji at moc nezlobi.
🙂

zvalentova
9. únor 2012

@veronika.m tak ležím, to ne že ne, ve spoaní po obědě začínám být dost dobrá 😀
Já mám obě děti hlavou dolů, tak mě MUDra nahlodala jestli nerodit normálně, ne sekci.

catharin
9. únor 2012

Ahoj, holky..
Tady je zima, cca kolem -9°C, ale jinak fajn, nafoukaný snih, ale malinko. Holky už se mi budí, tak jdeme dělat blbosti a příjde mi návštěva, tak se tu dneska mějte! Jinak taky půjdeme ven 🙂 Trocha vzduchu neuškodí..
@zvalentova : Já si myslím, že rodit klasicky je lepší, máš méně následků, než císařem. 😉 Já chtěla normálně a taky jsem rodila a jsem moc ráda.. 🙂

jarkalada
9. únor 2012

@catharin a jak máš starý /mladý 😀 / holčičky?

veronika.m
9. únor 2012

@ostrava8 Lili už měla tři roky v září 😀 ale děkuju ona je fakt mega hodná až tomu nikdo nechce věřit..

@zvalentova tak to ti závidím tu polohu těch dětí, já rozhodně chci rodit přirozeně, když to nepůjde tak se nic neděje to je jasný ale už jednou sem rodila a fakt po porodu sem byla hned fit. I zašitá 😀

maruja
9. únor 2012

holky konečně pořádně prohlídli naše mimina a jsou obě v pořádku pan Dr. se u toho pěkně zapotil, když už měl v záběru co chtěl tak se mimino pohlo
já chci taky rodit přirozeně, tak uvidíme co na to prckové

catharin
9. únor 2012

@veronika.m ,@maruja : tak ať se Vám to, holky, splní a rodíte klasicky! 🙂
@jarkalada : mám půlroční slečinky 😀

jarkalada
9. únor 2012

@catharin vím, že to sem nepatří. Jen se rychle nenápadně zeptám 😎 - nemáš zkušenost s těma anatomickýma lehátkama do vany pro děti? Na netu píšou, že jsou cca do 6-8měsíců. Tak jestli to má vůbec smysl. V malé vaničce se mi ale už dost pronesou, tak přemýšlím, jak s nima, když ještě sami ale nesedí

ostrava8
10. únor 2012

@veronika.m Tak to máš potom špatně napsané v profilu, i ty jedna 🙂 Malá má velice pěkné a zajímavé jméno, už máte vybrané , víš možá by jsi nás mohla inspirovat 🙂

ostrava8
10. únor 2012

Ahojte holky, přeji všem krásné ránko páteční ) Chtěla jsem se Vás zeptat, nevíte, zda-li se dá koupit přebalovací pult, jen ta deska samostatně, jak se nasazuje na komodu ? včera jsme si koupili krásnou komodu, tak bych to ráda dala na to, ale zatím jsem na netu nic nenašla :(

zvalentova
10. únor 2012

Krásné ráno všem 🙂

zvalentova
10. únor 2012

@ostrava8 nedá, všechny jsou takové divné. Nejrychlejší a nejlepší varianta je truhlář. Bude tě to stát pár peněz a sedne přesně na tvou komodu.

ostrava8
10. únor 2012

@zvalentova Ok, tož se mě moc nepotěšila, ale myslela jsem si to. Sice chlopek slibuje, ž to vyrobí sám, ale už 2 roky mi slibuje budku pro ptáčky na balkon, tak to raději objednám u toho truhláře 🙂 Díky moc za radu 🙂 Jak se dneska máš ? Ležíš ??? 🙂

zvalentova
10. únor 2012

@ostrava8 tak skoro, účtuji a odpoledne si musím spíchnout nové nehty, ještě bych měla žehlit, ale to fakt počká 😎

mishulka1987
10. únor 2012

Ahojky všem.Holky,včera jsem byla na prohlídce u doktorky,kde jsem se dozvěděla,že jsem v očekávání.Máme s manželem holčičku-3 a půl roku,chlapečka-6měsíců a nyní jsem v 7.týdnu těhotenství.Na jednu stránku jsem mooooc šťastná,ale na druhou stránku mám taky trošičku strach z toho,jestli to vůbec zvládneme.Chtěla jsem se Vás zeptat,jestli máte nějaká zkušenost s tím,že máte dítka od sebe tak málo věkově rozdílní.Mám na mysli to,že jakmile se nám narodí miminko,tak synovi bude jen malilinkato přes rok a mám obavy z toho,abych to vše zvládala.