icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

kathy.skal
16. únor 2012

@ostrava8 díky 🙂 no s tím smrádkem to je jednoduché... Moč od miminek nijak extra cítit není, hovínko spláchnu do wc, plenku opláchnu, takže na vypratí čeká mokrá a nesmradlavá 😉 a i na 60 jsou fakt čistý, peru to normálně v Lanze jako oblečení a pohoda.
A když pominu tu cenu, děláme to právě kvůli dětem... Jak holky říkáte, proč se vracet do časů babiček..? Možná, že v tom byla určitá moudrost,... aut nebylo tolik, plastů nebylo, vše bylo přírodní a recyklovalo se... To že je to moderní rozhodně neznamená, že je to super a bezchybné. Jen je to pohodlnější. Vždyť dnes mi svým vlastním dětem tu Zemi ničíme ☹ Vezměte si, že ze dvojčátek je první půlrok tak cca 20 plínek denně, kolik bordelu to nadělá - spálit to nejde, rozložit to nejde... jen se to bude válet na skládkách, tam to bude smrdět. My se doma snažíme dělat cokoli, aby měly naše děti na světě čisto 🙂 Tak proto taky látkujeme.

catharin
16. únor 2012

@raadule : no, mně hrozilo, že mi jedno zanikne, ale nezaniklo, ale tak uvidíš, ještě máš spoustu UZ před sebou 😉 Držíme palce..
lenny2- už to má určitě za sebou 🙂
@kathy.skal : já Ti to nepopírám, tohle vše mi říkali ostatní, co je používali a rádi se vrátili zpět k jednorázovkám... 🙂 Takže je to na každém..

Pěkný den přejem, my frčíme na vojtovku 🙂

zvalentova
16. únor 2012

@kathy.skal taky budeme látkovat. Potřebuji udělat plán pro základní sadu a počty. Dokoupit pro větší můžu kdykoliv.

catharin
16. únor 2012

@kathy.skal : něco an tom bude, jak píšeš, co dělaly naše bábiny.. Ale taky se zase na druhou stranu nebráním moderním. A jsou i ty ekologické plínky. 🙂 A my teda na začátku spotřebovali cca 10plínek denně a teď cca 8. Což není tak hrozné.. 😉 Ale látkuj, máš můj obdiv, já bych se na to mohla 😀

kathy.skal
16. únor 2012

@catharin 😀

kathy.skal
16. únor 2012

ono totiž mě k těm plínám napadá... naše bábiny neměly automatky, ta proto je na ty látkovky podle mě takovej pokřivenej pohled 😀
@zvalentova my zezačátku používali hlavně bavlněný čtvercovky a do toho jako vkládačku ručníčky z Ikei 🙂 vlastně doteď jsou to nejpoužívanější plíny na doma, jelikož to nejrychleji schne. Máme jich +- 60 😉

maruja
16. únor 2012

@kathy.skal já měla bambino mio a spokojená jsem byla s plínama, ale kalhotky jedině už na patentky, tan sucháč malou podrápal. Teď se mě líbí Haipa Daipa pastelka i svrchňáky a vkládačky jak píšeš ty z Ikea 😉

kathy.skal
16. únor 2012

@maruja my máme kromě těch čtverců nejvíce právě Haipa Daipa a BabyLucy - tahle značka u mě jednoznačně vede, co se týče poměru cena/kvalita 🙂

maruja
16. únor 2012

@kathy.skal díky za typ

ostrava8
17. únor 2012

ahojky holky, tak včerejší kontrola dopadla dobře, miminka rostou, a vše v pořádku 🙂 Jen prý klučina trochu kope do holčičky 🙂 tož už si zvykají 🙂 Jinak ve středu mě čeká ta cukrovka tak jsem zvědavá, jen se bojím, aby tam nebylo hafo důchodců co kašlou, a vydávají ještě jinačí zvuky 🙂
No vidím, že téma na plenky, se nám hezky rozjela ... a je fajn ,že pro nás laiky píšete i typy plen atd .... díky moc za ně 🙂 mějte se krásně

maruja
17. únor 2012

@ostrava8 my na cukrovku chodíme na gyndu a né mezi chrchlající důchodce 😨

zvalentova
17. únor 2012

@ostrava8 to je supr zpráva, cukrovka bude v pohodě, uvidíš.

Pleny zvažuji kombinaci ČČ, Itti Bitti a Pop In.

ostrava8
17. únor 2012

@maruja a ty už jí máš? že tam chodiš jak pišeš.... 😀 my jdeme na ten test, tak snad to bude ok,ale nas poslala na polikliniku....

kathy.skal
17. únor 2012

@ostrava8 Já jsem taky na testech byla na poliklinice tenkrát. Lidí tam bylo hafo, jelikož to byla normální odběrová laborka na krev. Tak snad nenarazíš na nějaké bacily 😖

maruja
17. únor 2012

@ostrava8 nemám cukrovku, ale jsemtěhu podruhý tak u nás se chodi do nemocnice na gyndu 😉

karina1
17. únor 2012

ahoj holky, chcela by som poprosit maminy dvojcat o radu:
1. osvedcili sa vam viac bodicka, ktore a) sa pretahuju cez hlavu (sice to mozno tomu miminku nie je pohodlne, ale je to asi rychlejsie), alebo b) bodicka na zapinanie/nity - ak tieto, tak je rozdiel medzi zavinovacimi, tymi kt. sa rozopinaju pod krkom a tymi kt. sa rozopinaju vedla krku? (u tychto na zapinanie - je to asi pohodlnejsie pre mimi, ale jednak to asi zaberie viac casu a jednak nemavaju deti z tych nitov-kovu alergie?).
2. pri kupani dvojcat sa vam osvedcila viac vanicka, al. kyblik na kupanie? ak vanicka - osvedcili sa vam tie tvarovane (napr. ONDA EVOLUTION al. tvarovana mini vanicka do 4mes.)? budem kupat dvojcata asi v loznici, tak by mi mozno prave vyhovovalo nieco mensie (kyblik), ale neviem ci je to pohodlne - pre mni aj pre babo?

darenn
17. únor 2012

Ahoj,
pro holky mám bodýčka se zapínáním na levém ramínku a měla jsem zavinovací trička na šňůrky (zavazovalo se na levé straně) a potom halenečky na knoflíky vepředu 🙂 . Žádné alergie holky neměly.. Jinak od začátku koupu v kyblíku, sice se mi tam už skoro nevlezou, ale jsou tam hoodně spokojené, takže ještě pokračujem 🙂 Jinak kyblík nám hodně pomáhal do toho třetího měsíce když je fakt hodně trápily prdíky, když už nic nezabíralo 🙂 i v noci jsem ho napouštěla 🙂
A připadá mi to oproti vaničce rychlejší.

maruja
17. únor 2012

@karina1 my jsme teda i na jedno dítě měli zavinovací, do 3 měsíce naprosto super, pak už je to jedno 😉 teď jich chci ještě pár dokoupit na dvojky.
ad vana, my měli normální dětskou vaničku a dávali ji na linku kde jsem napustila a vypustila vodu a vanu nikam nenosila plnou vody. Ten kyblík mě láká kůli prdům, malá na ně dost trpěla a prý jak tam dřepjej tak to dost pomáhá, tak ho možná dokoupíme. I když bych chtěla vidět jak se tam to dítě drží 😀

j.cien
17. únor 2012

@karina1 Ahojky,tak za sebe doporucuji pro nejmensi ty bodynka "zavinovaci",mne se ty malinke deti snadneji otacely trochu na bocek nez pretahovat obleceni pres hlavicku 😒 ale to jen z pocatku,nej ziskas cvik ..navic nektera ta bodynka pres hlavu mivaly hodne velky ten vystrih potom,coz mi vadilo,jak mely holky pak hola raminka skoro 😖
Uplne nejhorsi byly ty klasicke stare dupacky,co se musely zapinat na ramenou a sundavat cele 😝 tech jsem se bleskove zbavila 😀 Overalky a polodupacky,ci dupacky s rozepinanim na plinku byly prima 🙂
Ad kyblik ci vanicka...ja mela oboje,ale Tea byla v kyblicku nevykoupatelna ☹ takze jsme nakonec koupali obe ve vanicce na tom lehatku 😉 Mia v kybliku v pohode,i kdyz musim rict,ze takto maji jednu ruku obsazenou ditetem a jen tou jednou tam neco smydlis 😒 a pocit lepe umyteho zadecku,za usickama,vlasky atp,to jsme mela rozhodne z te vanicky!navic mala Tea byla takova hypotonicka-jak hadrova panenka a propinala se mi do luku a dostat ji do kybliku bylo neprijemne jak pro mne ,tak i pro ni...Navic vanicku vyuzijes mnohem dele,pokud tedy nekoupis nejakou pidi..my holky koupaly ve vanicce skoro do roku a pul!
Ale to je jen moje osobni zkusenost 😉

kathy.skal
17. únor 2012

@karina1 ahojky, tak my měli bodýnka normální a taky jsme přežili ... zavinovací jsme měli jedno, od někoho jsme ho dostali a to bylo tak komplikované zapínání, že jsem to nepobrala 😀 Ale jak už jsem někde psala, my ze začátku nejvíce využili overálky.
Kyblík jsme zkoušeli, když bylo dětem tak 4 měsíce, ale nějak zvlášť mi to nevyhovovalo. Holky se pořád snažily upíjet, takže jim sjížděla hlava pod vodu, bylo to takové chaotické. Když byly úplně malinké, dosyta jsme si vystačili s koupelí v umyvadle, pak jsme přešli do vany na látkové lehátko 😉

ostrava8
18. únor 2012

ahojte holky, mám na vás dotaz, nepamatujete si jak dlouhý jste měli čípek ve 27 tt ?

chrobacek
18. únor 2012

ahoj prodávám věci pro páreček pokud má někdo zájem napiště do IP díky

miradka
18. únor 2012

Ahoj holky 🙂
@chrobacek si to ty??????????????? 🙂))))))))))) Neni možné, už máš ročné dvojčátka, téda. Naozaj sa každý raz dočká 🙂
@reddwarf díky že si sa mi ozvala 🙂 Musím sa tu občas ukázať, ale toho času mám stráááášne málo. Detičky mi dávajú zabrať a pomaly aj Julinka...už to nie je taký špáč ako novorodenec 🙂 A do toho ešte moje vylomeniny na fleru 😀

@j.cien čo nového u vás? ako sa máš? teraz sa dívam, že ste dokojili? Tak to fakt obdivujem, ja som bola rada, že sme skončili asi po 8 mesiacoch. s tým kýblikom mám rovnakú skúsenosť. Vobec som ho u dvojčátkach nevyužila a ani u Julči. Ja už naletela na plno vecí - noviniek - ktoré mi boli úplne k ničomu a teraz mi akurát zavadzajú a uberajú z úložného miesta.

chrobacek
18. únor 2012

ahoj Miradko 😀, no jo a jak si to užívám !!

zvalentova
18. únor 2012

@ostrava8 mám UTZ z 28 tt a čípek byl 4cm. 😉

ostrava8
18. únor 2012

@zvalentova ahojík, jé děkuji za info 🙂 no tak to jsem v normě, mě naměřil 4,5 cm, tak to je OK 🙂 Jak se daří ? Odpočíváš ? kdy máš kontrolu ?

catharin
18. únor 2012

@karina1 : já měla bodýčka obojí a v pohodě.. 😉 Vaničku ještě používám, kýblík mi bylo řečeno, že z toho brzy vyroste 🙂 Taky jsem ze začátku v ložnici, ale teď již v koupelně ve vaně 🙂 A kamarádky si chváli tu tvarovací vaničku.. 🙂 A ty bodýčka na zapínání, tak tam je látka, nesetkala jsem se, že by se kov dotýkal kůže 😨

Pěkný víkend, holky !!!

miradka
18. únor 2012

@chrobacek tak to ti verím, už si ani nepamätám, aké to bolo bez detí 😀 Plánujete ešte ďalšie mimčo?

j.cien
18. únor 2012

@miradka Miri ahojky,mame se krasne,uzivame si holek 😵 vsak to sama znas,jen to strasne letiiiiiiiii ☹ a deti rychle rostou...koukala jsem na tve vytvory na Fleru-krasa! 😵 Kdy to prosim te stihas?? 😕 😀

miradka
18. únor 2012

@j.cien práve som sa dívala na tvoj album, holky sú úžasné, krásne 😵 veru, letí ten čas...
Díky 🙂 Väčšinou robím keď deti spia, zrovna sa chystám, že budem kresliť a vyrezávať lepenku a niekedy robím 2 veci naraz akože si dám Julinku na stol a decká lietajú...ale to málokedy, len keď nestíham 🙂 Veľmi ma to baví a strašne sa mi páčia tie americké látky...úplne sa rozplývam, možem premýšľať konečne aj nad inými vecami ako je prebalovanie a kojenie 😀 Je to taký relax..