icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

maruja
14. dub 2012

@jana321969 pohlaví nám řekli myslím někdy v 17tt a potvrdili na velkým UTZ ve 20tt
kočárek máme taky vedle sebe a ze stejných důvodů jako @jarkalada a pak až budou ve sporťáku tak se nekopou a taky je můžeš krmit na procházce v kočáře 😀

kway
14. dub 2012

Mám kočarek vedle sebe a jsem velice spokojena 🙂 ,vyhled je na oba a je to super za sebou bych nechtela,mela ho kamaradka a prodala ho že s ním neni spokojena ☹ a nevidi na oba broučky 😖

kway
14. dub 2012

holky jakej mate sportak na dvojčatka

stanpetr
14. dub 2012

@veronika.m souhlasim s tebou, ze ten cisar neni vubec strasnej, pro me bylo asi nejhorsi to, jak se po zakroku muselo jen lezet, druhy den, jak uz muze chodit tak je hej 🙂

stanpetr
14. dub 2012

@jana321969 k tomu urceni pohlavi, my byli na spesl vysetreni ve 12 tt nam nam pohlavi urcili na 80% pak nekdy v 16tt muj gyndar, a ve 20 tt zase na spesl vysetreni...vsechny 3 se shodovaly, tak snad tomu muzem verit 🙂

stanpetr
14. dub 2012

@jana321969
@kway
@maruja k tomu kocarku, taky mi prijde praktictejsi kocarek, ktery ma dve korbicky vedle sebe, jednak to ze se na mimca vidi, a pak si treba nedokazu predstavit, zda se ten, ktery ma korbicky za sebou vleze do auta... 😕

ostrava8
15. dub 2012

Ahojte holky, my máme také koupený kočárek , kde jsou korbičky vedle sebe příjde mi to pro maminu více praktičtější s tím ,že máš oba prcky pod dohledem .... ale víš jak, ono jak máš vědět, co ti vyhovuje, když jsi těhu s dvojčátky poprvé ... je to risk, pak se může stát, jak tady někdo píše, že ho prodali a koupili jiný ... já se třeba i koukala na možnosti jaké máme tady v paneláku, tzn. výjezd do schodů, umístění kočárku v kočárkárně atd. Já si nedokážu třeba ten kočárek za sebou představit, tak s ním vvyjíždím schody ...

@kway sporták na dvojky máme zn. TFK twin duo, mám fotku v profilu tak jukni, je to sice s korbičkama, ale ty se dají sundat a pak se na to nasadí sporták ...

luciferka29
15. dub 2012

@veronika.m velká gratulace, hlavně moc zdravíčka 🙂

kway
15. dub 2012

@ostrava8 Taky jsem na nej koukala je moc hezkej děkuji za Tip 🙂 ,jelikož ho budeme za chvíli potřebovat tak se už taky musim konečne rozhodnout 😉 ,do korbiček se vejdeme tak možna ješte měsic a pak budeme muset měnit 🙂

rychetkami
15. dub 2012

@jana321969 já se první odhad pohlaví dověděla až v 21tt, pak se mi ještě doktoři dívali, zda odhad sedí...ale možná u mě to zjišťovali tak pozdě, protože jsem po tom nijak extra nepátrala a neptala jsem se

rychetkami
15. dub 2012

@jana321969 @ostrava8
@stanpetr
my máme domluvený odkup rok a půl jetého Easy walkera duo, za týden si pro něj zajedeme, takže nákup jsme vyřídili už takhle brzy🙂 jsem sice prvorodička, ale určitě bych pro dvojčátka chtěla korbičky vedle sebe, aby každe bylo ode mě stejně daleko..ty za sebe bych spíš použila pro děti s malým věkovým rozdílem...

lennik
15. dub 2012

@jana321969 já mám kočárek za sebou a spokojenost největší! na obě vidím, není to tak, že na toho druhého není vůbec vidět 😉 , prostě se jen musím trochu víc naklonit 🙂 místa mají obě stejně. Hlavně všude projedu, to je hrozná výhoda, navíc můžu kočár použít i jako mono kočár, když musím např. jen s jednou k dr. 🙂

jana321969
15. dub 2012

ahojte holky díky za vaše názory, většinou je to asi individuální a nebo tady přesahuje spíš kočár asi vedle sebe, chtela jsem se zeptat máte doma koupený nekdo tento typ kočáru a jak jste s ním spokojeny : Easy walkera duo? vychází nejak 18.900 Kč, ale nevim zda navíc se musí koupit hlub. korbičky nebo je to už v ceně.

ostrava8
15. dub 2012

@kway ahoj máš moc krásné dětičky ..... ta fotka jak malí leží a slečna sedí na posteli je perfektní ) Takže říkáš korbičky max do 8 měsíců ju ? no to jsi mě moc nepotěšila ... já myslela, že děti vydrží v korbičkách tak do toho příštího jaro - leté 🙂 Ale je fakt ,že ty korbičky jsou moc malé .... v kterém týdnu jsi kluky porodila jestli to není tajné ?

kway
15. dub 2012

@ostrava8 Děkuji moc 🙂 .Ja rodila v 37 tt,no naši kluci jsou poměrne velci aspon mi to řika doktorka je pravda že mi tam mame ješte fusak a myslím si že máme korbičky poměrne dost velké,aspon při vyběru mi to bylo doporučeno že to jsou jedny z nejprostornejších korbiček ale myslím si že nám by určite už v létě nestačily ☹

ostrava8
15. dub 2012

@kway jj ale známí mají 8 měsíční a taky už se sotva vejdou do korbiček, vždy je tam musí i tak trochu "zatlačit" 🙂) ale koukala jsem na tvůj fotoblog a máš tam i tu deku s tou opičkou .. moc se mi to líbí, ale slyšela jsem na to docela kritiku .. co ty ? jsi spokojená ?

kway
15. dub 2012

@ostrava8 To není deka ale podložka do kočarku ale ja zase na tuhle značku slyšela samou chválu tak nevím 🙂 .Ono to je asi jak kdo.Tak už se ti terminek pěkně blíži co jak se citíš ja byla uplně vyřizená 😉 ale porod byl šilene rychlej takže super 🙂

agnes88
15. dub 2012

ahoj holky, můžu se přidat?
@jana321969 ahoj Jani, já budu rozhodně kupovat kočárek vedle sebe,ale bazarovej, je to jen na jednu zimu a pak asi koupime s sedačkama za sebou novej, baby jogger. Mám na něj tip od kamošky-dvojmamky co vyzkoušela vedle sebe i za sebou.

ostrava8
15. dub 2012

@kway ty jako cítím se dobře ... ale třeba na dlouhou cestu si už netroufnu, v autě se mi už taky nejezdí dobře, zítra musím na firmu s mateřskou a budu řídit, tož jsem zvědavá jak to zvládnu 🙂 ale kriz jsm měla tak 14 dní zpátky, to mi bylo zle ... myslela jsem že porodím ... ale kontrola byla OK, takže snad tam ještě bobci vydrží .. 🙂 musí .. Termín císaře máme nejpozději na 10.5. ) takže ještě hooooooooodně času 🙂 vše už nachystané máme ... tak už jen ted čekat, ale je to už takové nervozní, snažím se na to nemyslet .. Nejhorší jsou ta přetáčení z jednoho na druhý bok v noci 🙂 to dosti bolí ... ale už ticho, at nestraším ostatní holky 🙂 Hele a kojila jsi ,,, ? já bych hrozně moc chěla, ale prsa mi zatím nějak nenatekla ani se nezvětšila 🙂 jen ty kila rostou 🙂

ostrava8
15. dub 2012

@agnes88 ahoj Vítej ... 🙂takže taky dvojčátka ?? gratulace , už víte co to bude ?

agnes88
15. dub 2012

@ostrava8 díky, bude to páreček. Koukám že tu všichni statečně držíte týdny. Nedovedu si představit že budu chodící-žijící v 35 tt a dýl 🙂. V pondělí jdu naposled do práce, a už je to záhul. Celý víkend ležím, bolí mě podbřišek a pod žebry, tak pochybuju že to tak dlouho dám. Zatím mám jen 5 kilo navrch, ale to je asi tím lítáním v práci.

kway
15. dub 2012

@ostrava8 Jojo ty noci taky moc dobře znám ☹ ale mě ješte šíleně boleli záda ale za ty mrnousky to stojí.no neboj ono ti to uteče a bude to tady 🙂 .Kojila jsem strašně málo ale musela jsem přestat neměla jsem mlíčko a klucí pořad brečeli hlady , takže jsme začali dávat Nutrilon AR.Já šla taky jenom v 37 tt na kontrolu tak mě poslal domluvit se do porodnice přijeli jsme tam v 10.30 a v 11.30 byly klucí na světe 🙂

ostrava8
15. dub 2012

@kway wou tak to máš krásný ... tak rychlý a nečekaný .. ..) to je možná nejsupernější porod vid?

kway
15. dub 2012

@ostrava8 To teda jo 🙂

nynam
15. dub 2012

Ahojte holky, chtěla bych poprosit o radu. Po IVF čekám dvočátka. Teď jsem mrkla do LZ a v 8. týdnu se liší ve velikosti - jedno má 1.65 cm a druhé 1,5 cm. Měla jste to tak některá? Je to normální?

kway
15. dub 2012

@nynam Ahojky je to normalní neboj 🙂

nynam
15. dub 2012

@kway tak díky za uklidnění!

kway
15. dub 2012

Nemaš zač kluci to taky tak meli a i při narozeni byl jeden o maličko vetší 😉 ,tak bud v klidu 🙂

stanpetr
15. dub 2012

@ostrava8 apropo hluboka korbicka nam u prvniho synka vydrzela jen 4 mesice, byl opravdu obrik, korbicku jsme meli dost velkou 82 cm na 35 cm...hodne zalezi na velikosti miminek...ted u holek doufam, ze tam preckaji zimu...no uvidime...
@rychetkami my se nakonec rozhodli taky pro easy walker, tak snad budeme spokojene 🙂

stanpetr
15. dub 2012

@kway super rychlej prichod miminecek na svet 🙂 ti muzeme tise zavidet 🙂