Chudokrevnost, jak probíhá léčba na hematologii?

micka1
12. čer 2014

Dobrý den prosím o radu jak probíhá léčba na hematologii. Jsem 31tt a dnes jsem měla odběry na krevní obraz. Odpoledne mě volala setra abych přijela z novu do ordinace že krevní obraz nedopadl dobře. Hodnota hemoglobinu mám 80 a norma je 120. Byla jsem odeslána na hematologii. Tak abych věděla co mě tam vůbec čeká. Čekám třetí dítě a ani u jednoho jsem takové hodnoty neměla.

aglaia_v
13. čer 2014

Ahoj, hmm, 80 je uz dost nizka hodnota. Kazdopadne na hematologii ti udelaji dalsi odbery, aby zjistili pricinu (napr. nedostatek zeleza), pokud nezjisti pricinu v krvi, poslou te na nejaka interni vysetreni, jestli nemas nejaka skryta vnitrni krvaceni (vredy, nador,...).

Nejcastejsi duvod chudokrevnosti v tehotestvi je prave nedostatek zeleza. To ti akorat doktor napise zelezo v tabletkach, ktere budes brat nekolikrat denne. Neprijemností jsou caste nezadouci ucinky jako je zacpa a nevolnost. Pokud budes mit nejake problemy, je dobre si hned nechat zkusit napsat jiny lek. Kazdy clovek na to reaguje jinak (mne treba po prvnim bylo hrozne zle od zaludku, druhy mi nedela temer zadny problem).

Kazdopadne chudokrevnost v tehotenstvi je potreba resit. Mohlo by to ovlivnit miminko - nemuselo by byt dostatecne okyslicovano.

micka1
autor
16. čer 2014

Byla jsem na tam hned v pátek. Podle odběru mě hladina ještě klesla. Dr mě nasadila aktiferin dvakrát denně. Kontrola za 10 dní. Podle toho jak se cítím to vypadá že se hladina zvedla. Tak snad to bude ok

aglaia_v
16. čer 2014

Tak ho hlavně poctivě papej a k tomu se i snaž jíst i stravu bohatou na železo. Určitě to bude dobrý. Ja nejdřív dostala Sorbifer Durules (ten jsem nesnesla) a teď baštím Maltofer.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru