Co mě čeká na 1. těhotenské prohlídce u MUDr.?
Ahoj,zítra jdu k mudrovi aby mi potvrdil tehu, zítra budu 5+6, co mám očekávat?
(Někdo říká ze můj MUDr není pečlivý někdo ze jo,tak nevím)
@teenyel tak to cekas malého ciperu 🙂
@bartkat dekujeme 🙂 to me mrzi, jestli mas starost, ze tehu test stále pozitivni 😒 a jak se cítíš psychicky fyzicky? Dej pak urco vedet jak jsi v pondělí dopadla 😉
@terezapetrova jojo 🙂 jen at mu to zustane 🙂
@terezapetrova tak včera na kontrole vse ok, ultrazvuk v pohodě a krev taky ok, řekl že se můžeme začít snažit po 2 menstruaci, ale já si myslím že jedna bude stačit 🙂 jinak je mi dobře i psychicky i fyzicky.
co ty jak se mate?
@bartkat tak to je dobře, ze se cítíš takto, moc dobry začátek pro poceti 🙂 my taky jakz takz, Vojta byl nemocny ale snad uz je to za nim nu a me v 1. polovine ledna cekaji první stezejni tehu vysetreni tak na me mysli ju? 🙂 Hlavne 8. 1. ju to mam genetiku a 1. velkej utz doufam, ze to bude ok 😒
@terezapetrova budu na tebe moc myslet,pak hned napis co a jak 🙂
Já stále čekám na MS 😢
@bartkat písnu, co MS ještě nic? To vás napína ale však ona přijde a pak hned snaženícko 🙂
@terezapetrova ahojky, ms stale nikde. Mudr rekl, ze pokud nebude do dvou tydnu, ze to začne resit. Jinak včera jsem upadla na schodech a mam pohmozdeny kotnik, poprvé za život úraz a bolí to jak čet.
Mě třeba taky za celou dobu těhotenství (ani na začátku) nedělali vnitřní ultrazvuk... Vždy jen přes břicho... Jen na začátku jsme vždy hodinu a půl před vyšetřením musela vypít litr až litr a půl vody, aby bylo mimčo vidět... Takže podle mě záleží na gynekologovi, jak to dělá... 😉 Ale musím říct, že udržet v sobě tu vodu bylo fakt mistrovství... 😀 Pamatuju si, že už jsem skoro brečela, že se asi po... 😀 😀 😀
@bartkat das to aspon na pojistku? 🙂
@marcelka.bubli ty jo to je divne....to bych v sobe 1.neudrzela a 2.jak v tak rannem stadiu,kdy se ma teprve urcit,zda aspon mala bublinka je v deloze a ne nekde jinde, to muze byt spolehlive?
@terezapetrova jakpak jsi dopadla? My byli vcera take a vse v poradku a na 90% holcicka 🙂
@bartkat to me mrzi ten kotnik a doufam, ze mrska dorazi brzy třeba i bez vyvolavacky, u me včera tez utz dopadl dobře, tak ještě mam před sebou strašáky jako je genetika nebo odber polodvky nu, a dnes se mi nepodarilo registrovat do porodky chjo 😒 musim to ještě doresit ale samo posud je stezejni, ze mimi je dle utz ok
@teenyel utz mame tez negativni takze dobry a jsem rada, ze Vy jste dopadli dobře 🙂 ještě musim resit nejake další "problémy" tak snad vse nejak dopadne..
@terezapetrova jakto, že odběr plodovky? Budeš muset jít? Krev vyšla nějak hůř? Držím palce, ať jste v pořádku!
@teenyel nene screening vysel dohro s krvi, vekem a vahou negativni ale jsou tady další věci vis - muj "vyssi" vek, problémy se synem v prvním tehu a tak nu, bude to pro me pak tezke rozhodovani jestli na to jit ci ne..
@terezapetrova tak uvidis, treba usoudi,ze to neni nutne. Drzim palce!
@teenyel dekuju moc, třeba jo, jen me nahlodava, ze se me všude ptaj jestli to nechci automaticky, ze po 35letech se to tak dela když budouci maminka chce tak uvidime
@terezapetrova ja myslela,ze to plati jen pro prvorodicky,nebo ne?
@teenyel nee to je jedno kolikate dite cekas ve vyssim veku, vždycky je to prave kvůli veku /když na 35 let/ svým zpusobem rizikove
@terezapetrova aha, tak to jsem nevedela.
@teenyel Ahojda, tak to vůbec netuším, ale podle utz, který má moje dokttorka odhaduji, že tam ani ta vnitřní sonda není... Upřímně řečeno jsem mezi kamarádkami jediná, která to tak měla... Ale čekáme zdravého chlapečka, tak to neřeším... 🙂 NA 2. stranu, čekat ještě další mimi, tak k téhle doktorce už asi nejdu... Ale to je na delší povídání... 🙂
@marcelka.bubli tak to je hlavní, že je maličký zdravý 🙂 A to se ti nedivím, už kvůli tomuhle bych asi měnila, protože já osobně musím mít přehled vždy a o všem 🙂 a gratuluji k chlapečkovi 🙂 v kolikátém týdnu vám řekli pohlaví?
@teenyel díky... 😉 řekli nám ho na utz ve 20.týdnu,když jsme byli v Gennetu...🙂
Holky jsem moc ráda ze vam to vyšlov pořádku!
Ms uz dorazila sama, ale byla jen 3 dny, tak doufám že to nevadí a vse bude ok
@bartkat dekujeme 🙂 a Vy už snazilkujete ? 🙂
@terezapetrova ahojky, tak jak to s tebou vypadá? 🙂 vše ok? 🙂 bartkat sem teď moc prý nechodí, ale snaží se 🙂
@teenyel jj u nás ok, triply mi vyšly negativni tak jsem byla rada, ted ještě zvažujeme s genetickou prenascan, co Ty? 🙂
@terezapetrova já mám za sebou NT a v pořádku, na tripply mi brali krev teprve tohle úterý. Jinak vše zatím vyšlo krásně negativní a hezké hodnoty. Jinak o prenascanu jsem četla, ale asi to necháme být, je to dost drahé.
@teenyel je to dráhy nu ale furt nejlevnější ze všech možnejch těch odběru :( ja bych nad tim asi vůbec nepremyslela ale díky veku a hlavně zkušenostem z předchozího tehu o tom už uvazuju jinak víš
@terezapetrova jo tak pokud te tizi vek nebo zkusenosti, tak to pak chapu. u me je to asi jine, kdyz je mi cerstve 23.

@terezapetrova
mam z vás holky radost. 🙂
Do prace chodím, ale stále jsem nebyla na žádné kontrole, nový doktor má čas až 5.1. A starý až 6.1., tak mi to nedalo a dnes jsem si dělala tt a byl stále pozitivní, což se mi nelíbi, tak jsem volala do nemocnice a v pondělí se na me me kdo podíva, teenyel mi říkala že po 14 dnech už test mela čistý