Co může znamenat bílkovina v moči?

maarika
17. dub 2012

Ahoj holky,ráda bych se zeptala,zda nevíte,co může znamenat bílkovina v moči???Vždy jsem jí měla v pořádku,ale teď jsem začala chodit na odběry kvůli těhu cukrovce,vyšla mi jedna hodnota o minimum vyšší a už mě tahají po odběrech a přitom dr říkala,že cukrovku nejspíš nemám a výsledky mám taky OK.Krom teda tech bílkovin min týden jsem měla v kartičce pro Dia u bílkoviny dvojku.
Tlak jsem na min poradně měla v normě 110/70.Vůbec nevím,co by to mohlo znamenat a mám docela strach....Zítra jdu do poradny na gyndu a tak se děsím,co mi řekne.Jinak otoky nemám díky bohu žádný.Máte s tím některá zkušenosti

pehaka
17. dub 2012

Pokud nemáte otoky a vysoký krevní tlak malou hodnotu bílkoviny většinou neřeší jednou jsem v poradně měla taky bílkovinu a dr to přešel, ale ať prý příště není a taky nebyla 🙂 může tam třeba skočit i z jídla třeba jste si dala kus masa nebo tak....🙂)

maarika
autor
17. dub 2012

aha 🙂 Já jsem právě uplně vynervovaná z čeho by to mohlo být.Dneska jsem byla taky na odběrech,ale výsledky nevím,tak ani nevím,zda tam zase je,nebo není.A nevíte,jak by se to případně řešilo dál??

lucifereeek
17. dub 2012

@maarika bílkovina v moči se v těhu objevit může a nemusí to vůbec nic znamenat.

pehaka
17. dub 2012

@maarika já jsem z toho byla taky vyplašená , ale pak jsem to vypustila z hlavy..upřímně nechci znát ty nejhorší scénáře....kamarádka měla bílkovinu v moči od půlky těhu furt male jelikož neměla otoky a i tkla dobrý tak to prostě neřešila..už má krásnýho půlročního klučíka... 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru