Do kolikátého týdne se vyšetřuje gynekologickým zrcátkem?
Ahoj, jsem 32+5 včera jsem byla u doktorky na kontrole a stále mě kontroluje zrcátkem. Do kolikateho týdne se takto vyšetřuje?? Není to už dlouho? Mám strach aby neměl prcek v hlavičce ďouru /🙂
Za všechny rady a tipy budu vděčná, děkuji.
Jo tak me doktorka prestala vysetrovat snad od 7.týdne. Jen utz pres bricho. Ke konci myslim jednou prsty nez me predala do porodnice
@ma_cherie No mě právě říkala už minule 32tt, že mě prohlédne zrcátkem protože je to ještě brzo...tak Teda nevím jen mám strach aby malému něco nevyvedla jak tam furt čučí.
Na problém přišla až v tom 32tt a to že se mi zmenšuje děložní čípek..tak mám klidový režim. Ale od začátku tehu až doteď mě při každé návštěvě kontroluje zrcátkem.
Přijde mi blbý ji blbý ji nějak upozorňovat, nebo mám?
Mně prvne vyšetřovali zrcátkem v nemocnici kvůli tvrdnutí břicha..vzal na mě obrovsky a nebyl zrovna neznyva prave aby omrkl, jestli se nezkracuje cipek...a pak další tyden uz u moji mudry kvůli sterum a ta vzala maličký a byla moc něžná. Ale nemyslím, ze je to typické pro každou pořádku.
@ladynesardo Zrcátko se k tomu miminku nedostane, toho bych se nebála 🙂 Hele nevím, je to doktorka, tak asi ví co dělá 🙂 Můžeš se zeptat ale asi bych se jí do toho uplně nefušovala 😀
mě vyšetřovala zrcátkem asi tak v 9tt, teď sem 21tt a od toho 9tt jsem tam byla 3x a ani jednou mě nevyšetřovala zrcátkem.
Mě vyšetřuje doktor tím plastovým zrcadlem pokaždé . Kontroluje jestli není zkráceny čípek . U nej to rak dělají všem. Vždyť tím jen rozevre pochvu aby se mrknul na čípek.
Me vysetrovala MUDr. vnitrne cele tehotenstvi, posledni 2 mesice uz to bylo hodne neprijemne. Nakonec jsem prenasela.
Opravdu je to asi individuální, psala jsem kamarádce co k doktorce také chodí a říkala, že ji kontrolovala zrcátkem až do konce tehu....tak je to asi v pohodě, jen jsem začala trošku šíleně, protože mě po minule kontrole bolel celý spodek.
@ladynesardo to je zvláštní nedělala ještě nějaké starý nebo tak? Můj doktor používá plastové zrcadlo takže to nebolí ani nestudi. Bych se ji na to zeptala,ze té po minule kontrole bolel spodek.
Na me ještě zrdcatko nepoužil, ale nemyslím si, ze by to mělo dělat jakýkoliv problém, je s tím pouze v pochve, na otvírání čípku ci ublížení miminka nemůže kvůli tomu dojít...

@ladynesardo Mě v těhu nevyšetřovala zrcátkem nikdy - jen pohmatem.
Nemáš třeba problém s výtoky - že by dělala stěry? ☹