Doktor dělá pouze vnitřní ultrazvuk, jsem v 14tt

natilla
17. lis 2016

Ahoj holky, chci se zeptat. Jsem ve 14tt a doktor na každé prohlídce dělá pouze vnitřní ultrazvuk vag. sondou. Překvapilo mě,že i screening dělal takto. Popravdě jsem se těšila,že budu mit hezkou fotku,jako ostatní holky ze screeningu a dozvím se i pohlaví,navíc tam se mnou byl i manžel už podruhé, ale z toho vnitřního není nic k poznání. Je tu někdo,komu dělali celé těhotenství jen vnitřní? Je to teď běžný postup?Díky.

karlajasmine
17. lis 2016

@natilla Cele tehotenstvi se vnitrni nedela.. me tedy delal vnitrni do cca 9tt, potom uz vnejsi.. na 1.screeningu si nevzpominam, ale myslim, ze uz delali taky vnejsi.. ve 20tt potom urcite. Zeptej se doktora na pristi kontrole? Pokud uz jsi ve 14tt, tak si myslim, ze priste uz ti musi urcite dela vnejsi.

1nelinka
17. lis 2016

@natilla me delali do 1screeningu taky jen vnitrni protoze mudr na mimco lepe vidi.. Ale pri screeningu mi udelala vnitrni, a pak i prez brisko..dalsi kontroly probihali uz jen prez brisko.. Takhle brzo by se pohlavi rikat ani nemelo je to spis takove hadani a pak jsou maminky akorad zklamane me rekli pohlavi na 80% v 17tt a na 100% pri druhem screeningu ve 22tt..

crown
17. lis 2016

@natilla Mě delala doktorka vnitřního naposledy v 10 tydnu,na screeningu vnější a na posledni poradne taky,takže nečekám že by se už teď k vnitřnímu vrátila...Se ho když tak zeptej,jestli to takhle bude delat celé tehu?

nuggett
17. lis 2016

Do 20 vnitřní i vnější screening byl taky tak a vždycky dělal i vyšetření na "koze".. To už teď naštěstí ne... Už to poslední vyšetření bylo dost nepříjemné tak jsem ráda.
Ale je pravda že můj pan doktor ví jak na maminy hned od začátku mi pouštěl srdicko prepinal na 4d utz a vždycky ochotně čekal hestli si nevyberu fotecku 😁

scvrcek
17. lis 2016

Mne delal vnitrni jeste ted v 17.tt, nektere veci jsou tim videt lepe pry. Screening byl pres bricho teda. Ale v poradne vzdy spodem, v prvnim tehotenstvi mi ho delal az do konce, protoze tim vidi na cipek. Pokud kontroloval mimco, tak pres bricho.

natilla
autor
17. lis 2016

Díky holky, tak uvidíme, kdyžtak se ho příště zeptám. Spíš mě to překvapilo, čekala jsem, že teď už bude vše přes břicho a pořádně si prcka prohlédneme🙂

avital
17. lis 2016

Mně do prvního screeningu jen vnitřní a při něm oboje, přes břicho nebylo dostatečně vidět vše co bylo potřeba zkontrolovat.

jirikova
17. lis 2016

Jsem 30tt a dodnes na poradně dělá vnitřní i vnější, někdy dokonce jen vnitřní, aby prověřil jak drží čípek a jak dosedá placenta. To se z vnějšího poznat nedá..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru