Dvojčátka 10. tt. Jaké máte zkušenosti?

bara011984
2. led 2020

Ahoj těhulky, v 7 tt mi lékař oznámil, že čekáme dvojčátka. Byla 7 mm velká a srdíčka tloukla ( mám pocit, že jsou dokonce obě v jednom vaku, ale byla jsem v šoku, takže mi to došlo až doma). Průběh těhotenství mám relativně klidný, měla jsem asi tři týdny lehké nevolnosti a nechutenství, pak to vše v 9 týdnu odeznělo a bolí mě jen prsa.🤔 Nyní jsem v 10tt (přesněji 9+6) a dnes mi píchá v podbříšku ( bez krvácení), tak snad jsou to jen vazy. Na utz jdu až za 21 dní (13tt), takže jsem napnutá, jestli se tam obě udržela. Jaké máte zkušenosti? Lze pocitově nějak zajistit, že tam ještě jsou obě? 😊 Jo a 14.1. jdu na krev, je možné z krve něco zjistit? Děkuji

evawest
2. led 2020

@bara011984 Ahoj, ja jsem 16+2tt a zadne nevolnosti jsem nemela. Jen trochu nechutenstvi, unavu a tak. Podbrisek me poboliva v podstate od zacatku tehotenstvi porad. Mela jsem i nejake krvaceni, ale vsechno je v poradku. Bohuzel to pocitove zjistit nejde. Je to jako kazde jine tehotenstvi, bud to vyjde nebo ne. Ale pritomnost srdecni akce je super. 👍 Z krve zjistuji hladiny ruznych hormonu a latek, napr.zeleza.

johan7
2. led 2020

Zdravím, já jsem dnes také 9+6 a napjatá jak kšandy a ultrazvuk až ve středu. Screening také až za tři týdny. Měla jsem ty nevolnosti také šílené, pomohl až Torecan, ale teď už to začíná být lepší. Pořád bych spala. Podbřišek mě občas bolí víc, občas míň, ale cítím ho každý den, někdy i jak kdyby měla přijít ms. Mám i teda dost velké potíže s trávením...přeji hodně štěstí 🙏🏻

bara011984
autor
2. led 2020

@johan7 jee, tak jsme na tom stejně. 😊 Unavu už neřeším, tu mám docela velkou celou dobu, ale jinak je to klidné těhotenství až mě to udivuje..ale jsem ráda. Přeji také klidné těhotenství a ať vše dopadne dobře. Screening mám až 31.1..

bara011984
autor
2. led 2020

@evawest děkuji za odpověď a přeji ať je nadále všechno v pořádku.😉🍀

johan7
2. led 2020

@bara011984 Děkuju moc. Já 23/1 screening. A co bříško? Mě se už nevejde do kalhot a to jsem těhotná teprv v začátku 😀

bara011984
autor
2. led 2020

@johan7 bříško mám, do kalhot se ještě vejdu, ale tlačí..😂.. ale zatím mám nahoře jen 2 kg od běžné váhy..

johan7
2. led 2020

@bara011984 Teda, to docela závidím, já už bych snesla nějaké gaťky s gumou nebo ideálně žádné 😀 já jak jsem hodně zvracela a nejedla, tak jsem i zhubla, ale teď jsem ze vážila a také cca 2 kg 😀 jsem strašně nervozní před tím středečním ultrazvukem, furt na to myslím, aby bylo vše ok.

bara011984
autor
2. led 2020

@johan7 také jsem nervózní. Tento měsíc mám 14.1. odběry, pak až 23.1. další utz a průkazku a pak až 31.1. screening... Nervózní jsem také, ale zase si říkám, že příroda snad ví co dělá a vše bude v pořádku.. musí být, nemůžeme se nervovat, miminka musí být v klidu. Určitě bude vše v pořádku..😉🍀 držím palečky a pak napiš jak to dopadlo.

johan7
2. led 2020

@bara011984 Také si říkám, že vše je tak, jak má být, ale i tak tam ten červíček je 😀 dám vědět. Zatím přeji klidné dny a držím palce 👍🏻

bara011984
autor
2. led 2020

@johan7 děkuji. Tobě také 🍀

kirakira
2. led 2020

@bara011984 Ahoj,ja jsem dnes 8+3 a na kontrole v 6tt mi paní doktorka řekla že má každé embryo svoji komůrku takže myslím že čekám dvojvaječné dvojčátka.Snazila se mi to vysvětlit laicky,ale tak pěkně 😊.Na kontrolu jdu 13.1 a musim ti rict ze když uz to tak je ,že tam mám dvě, tak si je strašně moc přeju a právě mam chvilkama taky trošku strach aby jedno treba "neodešlo".Asi se to ale poznat moc neda no.Musime doufat že bude vse v pořádku😊😊😊🍀.Jinak mě bylo první tydny docela hodně zle a měla jsem příšernou únavu.Prijde mi ze za poslední týden se mi to rapidně zlepšilo.Jinak mi doktorka předepsala kyselinu listovou na predpis ze je tam větší koncentrace účinné látky a na další kontrole mi bude dělat i testy na preklampsii.....myslim ze urcite kvuli tem dvojkam.U prvniho těhotenství nic takového nebylo.Myslim ze nas ,co čekáme dvojčátka budou i vice hlidat popř dělat i testy navic ktere se při zdravém jednocetnem těhotenství nedělají.

bara011984
autor
3. led 2020

@kirakira já byla nejdřív zděšená, že tam jsou dvě,ale teď si zase říkám, že by bylo hezké mít dvě. Uvidíme toho 23.1. jak to dopadne. Buď dvě nebo jedno, hlavně aby bylo vše s miminkama (miminkem) v pořádku. Tobě držím palce ať je také vše v pořádku. 🍀

bara011984
autor
24. led 2020

@johan7 ahojky..jak jsi dopadla? Vše v pořádku? U mě ano.. včera utz.. prckove jsou tam stále dva a říkal, že monochorialni..😄 takže jednovaječná.. ještě mi to příští týden upřesní na screeningu.

johan7
24. led 2020

@bara011984 Ahojky, já nic moc, screening nevyšel moc dobře, takže mám riziko DS a čeká mě odběr choriových klků, mám o ty prďolky strašnej strach, jsem uplně na nervy. Moc Ti budu držet palce, aby u Tebe vše dopadlo dobře! 🍀

bara011984
autor
24. led 2020

@johan7 to bude dobré.. uvidíš. S tím moji kamarádku také strašili,ale pak to bylo dobré. U Tebe to bude dobré určitě také. Budu držet pěsti. Já jsem zatím napnutá jak to bude u mě.. drž se

maruska_judy
Autor odpověď smazal
Zobraz
kirakira
29. dub 2020

@bara011984 @johan7 Ahoj holky, jak se daří a co dvojcatka?Vse v pořádku?Ja zítra začínám 27tt,citim se vcelku dobře, čekáme páreček 😁,miminka jsou v pořádku podle pravidelnych kontrol😁😊.Jedine co me malinko trápí je zkracujici se cipek,podle doktora dodrzovat klidovy rezim a pokud po tydnu to bude horší tak do nemocnice.

johan7
29. dub 2020

@kirakira Ahoj, no tak super 👍🏻 Odpočívej. A dal Ti na to doktor něco? My v sobotu 28tt a teda pupik už je mazec unosit, funím, furt mě neco bolí 😀 my čekáme dva chlapečky a dle utz to jsou pěkný mackové, jsou o cca 14 dní napřed.

kirakira
30. dub 2020

@johan7 Dal mi na to magnesko a Urtrogestan no,tak snad v pondělí na kontrole mě pan doktor potěší 🙂.Tak to je parádní že se chlapeckum tak daří a prospívají 😁.No ten pupík to je síla jak roste, někdy mám pocit ze uz nebude mit kam růst jak ho mám velký 😅. Já uz pomalu zacinam objednávat věci pro miminka které mi chybí nebo jich mám malo po dceři.Babicky nakupujou různé oblečky, no nevím jestli mi ty dvě skříně navíc vubec budou stačit 🤭.Jinak fakt uz se nemuzu dockat terminu porodu,je to narocne to těhotenství s dvojcatky🤭.Tak jsem rada ze si v pořádku i miminka✊✊✊🍀.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru