icon

Hledám krásné jméno pro chlapečka. Pomůžete mi?

21. čer 2024

Holky, já už jsem bezradná, nelíbí se mi žádné klučičí jméno a to mám do 6 týdnů porodit.

Manžel mě tlačí do jména Ferdinand (po něm), po posledním měsíci to jméno už nesnáším, chytnu záchvat jen když to vysloví a během chvíle se psychicky nesypu. Já vím, hormony, ale už jen představa že porodím a měla bych říct synovi Ferdíku mě přivádí k šílenství.

Strana
z2
hanka_12345
22. čer 2024

@antoinet to jsi napsala pekna a uplne vystizne.
Ano asi je jmeno Ferdinand nadevse na svete

ja bych mozna zkusila cestou at si kazdy napise na listek 4-5 jmen ktere se mu libi a pak delala carky na shode. Co bude mit nejvic bodu to bych dala.

Nazor "jmeno je uz vybrane ja na to nehraju" tak to bych teda neakceptovala.
Jako kdyby chtel Aspon neco normalniho treba Tomas a ja rekla hele tomase nechcu to se mi moc nelibi tak to clovek nejak asi prezije ale FERDINAND??? :-O POMOOOOC

Ja chapu ze to tak chce ale prece nemuze byt nevidim neslysim a manzelka atd si zvykne-me je to jedno.
Manzel chtel Jirku nebo Petra ( po sobě), ja nechtela ani jedno ale Kryštofa a strašně moc. Toho zas nechtěl on. Tak mame Vildu a libi se nam to oboum

hanafilipova
22. čer 2024
katule1990
22. čer 2024

Nehodnotím jmeno Ferdinand, ale osobne nemam rada davani jmen po rodicich. To je pak "starej a mladej", zavolas, otoci se oba, "Kubicek" i ve 30, protoze " Kuba" uz je tata... Za me nikdy. Manzel chtel taky pojmenovat syna po sobe, rekla jsem mu, ze v zadnem pripade. Asi byl trosku zklamanej, ale nakonec jsme se domluvili na jinem peknem, klasicky ceskem jmene. V pododnici jsem si o tom povidala se starsi pani vratnou. Rikala, ze se nechala presvedcit, aby se jeji syn jmenoval po otci, a dodnes toho litovala. Spolubydlici na pokoji mela jmeno po matce a ta po babicce, taky rikala, ze ji to vadi, jak se vsichni v rodine jmenuji stejne a kdyz se oslovi jmenem, nevedi pomalu, koho mysli. Nenech se natlacit do neceho, co opravdu nechces, budes toho litovat a mit to v zivote uz porad.

reeeza
22. čer 2024

Omlouvám se, ale čtu správně, že je partnerovi úplně jedno, jestli se ti to jméno líbí a "šprajcl se", tzn.nepřipouští duskuzi. Jakože on to rozhodne a ty se podřiď...To je ale buranský chování až hrůza 😂😂🙈 Nenech se, jestli se teď podřídíš, budeš mu/sobě to vyčítat. Je evidentní, že se ti jméno nelíbí🤷‍♀️Zvolte ho jako druhé jméno, jako první dejte jiné, které se bude líbit oběma. Normálně mu pohroz že jestli se nevzpamatuje a nebude spolupracovat tak jméno vybereš bez něj, ať se třeba na hlavu staví.

eviicka
22. čer 2024

@antoinet přesně, paní tu myslím už jednu diskuzi měla a napsala jsem totéž, pokud přes Ferdinanda nejede vlak, měl to říct hned "na prvním rande". Pokud je pro ni skutečně neakceptovatelné, tak bych nedala, u jména by mělo platit právo veta.

veroniquecz
22. čer 2024

@katule1990 přesně tak u nás v blízké rodině to je Jan. Děda je Jan, táta je Honza, syn je Honzík. I když už je mu přes 40 🤯 Naštěstí jeho žena byla inteligentní a dalšího Honzu do klanu zatrhla. Mimochodem i její bracha a táta jsou Honzové 🙈🙈

veroniquecz
22. čer 2024

@reeeza přesně tak, tohle říct můj chlap, tak na něj týden nemluvím. Jako co to je za chování?!? 🤦🏻‍♀️

hanka_12345
22. čer 2024

@veroniquecz to je fakt strasny a nechapu ze ten chap s tim umi zit. Jako ja rict manzelovi ja chci ferdinanda a je me u zadku ze ty to neches proste to tak bude...ja nevim ja bych s tim nedokazala zit

xnikax1
22. čer 2024

@chlapecektehu známý mají Šimona a Matouše a moc se mi to líbí. 😊

kaaacaaatkooo
23. čer 2024

A "jméno už je vybrané" má taky2 strany mince, že? 🙂 Jeho a tvou. Může být vybrané a nemusí to být Ferdinand ;)

lauriak
23. čer 2024

A nepisala si sem uz? Mam pocit, ze taka debata v style "zaseknuty chlap" a "meno ferdinant" tu uz bolo.
Asi zalezi ako moc mas odvahu postavit sa chlapovi. Ja by som meno, ktore sa mi nepaci nedala a kludne nech sa chlap aj pos**. Ale to som ja. Na mene by sa mali rodicia zhodnut a ani jeden nemat ziadne vyhrady. Skusila by som navrhnut nieco podobne, napr. Eduard. A popripade, ty budes v porodnici, ty si mozes dat meno ake chces. Zjavne uz teraz spolu ako par nefungujete tak naco davat po niekom s kym mi to nefunguje meno 🤷🏼‍♀️

ladyhacek
23. čer 2024

a od F > Filip, František ???
My máme Ondřeje a Damiána.

sorboni30
24. čer 2024

Bych mu dala jasnou odpověď.. Jména jsme probrali, ale já rodím, já budu trpět takže výběru jméno já. Děkuju ✌️🤣 Ty jsi vybral pohlaví, já vybírám jmeno! Jako ale nechapu fakt chlapy jak si ještě budou drzkovat, že chtějí to a ono. Když mimco dělali, bylo to příjemné.. oni zvolili pohlaví, ok ..ale rodit ho samozřejmě nebudou a žádný med to není. Ta žena si hodně vytrpi a to už oni neřeší... Ve výsledku bylo vždy na mě jak se rozhodnu.

autor
7. srp 2024

Holky, máme Maxmiliána! Svátek den před tatínkem, jedině tak prošel. A aby mel tatínek dušičku v peříčku bude pokřtěn Ferdinand.

tulipdona
7. srp 2024

Gratuluju s Maxikovi. Paradni kompromis

hanka_12345
7. srp 2024

Uf 😅😅😅tak gratluju toto bylo fakt vydřeny😅😅😅😅super. Maxik je krasny

hanka_12345
7. srp 2024

@sorboni30 oni zvolili pohlavi? To je hrozna blblst to tak rict. Ano pohlavi je na chlapovi ale.vzdyt ten chlap to nevybral,proste.priroda a jeho spermie to zaridili.

eviicka
7. srp 2024

Super, gratulace k miminku a díky za zprávu, vzpomněla jsem si na vás 👍.

martulka88
8. srp 2024

Velká gratulace ❤️

sorboni30
8. srp 2024

@hanka_12345 jasně budem slovíčkařit? 🤦

hanka_12345
9. srp 2024

@sorboni30 tohle ale neni slovickareni, zjisti si co znamena pojem slovickareni.
Slovickarit znamena chytat se za kazde slovo za kazdou cenu. Ty se ohanis tim jak chlapi vybrali pohlavi. Ja rikam ze to je pekna blbost, ikdyz spermie udava pohlavi jeste to neznamena ze chlap si to vybral svou volbou,svym pranim. Tak tady zas nestrikej zluc

kaaacaaatkooo
9. srp 2024

Gratulace veliká!!!!! 🙂)))) Skvělý kompromis ;)

sorboni30
10. srp 2024

@hanka_12345 🤦 amen

Strana
z2