icon

Hrdlo 2,5 cm, je to normální délka?

sluuniicko
29. led 2015

Ahojky holky,tak jsem dnes úspěšně slítla popředu že schodů 😒 Jsem 29tyden,raději jsem jela na pohotovost a dle doktora je vse v poradku.Provedl vyšetření,natočení ozev i ultrazvuk.Délku čípku mi ale napsal 2,5 cm,je to normální délka?

lucifereeek
29. led 2015

normální délka je kolem 4cm, ale mě dr. taky píše do průkazky 2,5cm a to od začátku, kdo ví co to znamená, ale o délku asi nejde, protože na začátku těhotenství by to byl docela průser mít jen tolik 😉

teta_kiki
31. led 2015

Mě doktorka říká, že když mi to klesne pod 25 tak bude uvažovat o hospitalizaci (teď mám 27) ale četla jsem tu že některé mamky měly od začátku do konce těhotenství 19 a v nemocnici neležely .... Takže spíš aby to tvůj doktor sledoval, jestli se to nezkracuje, a když ne, tak se nic neděje. Doktorka mi taky říkala, že je to dynamický a když mě změří o hodinu později, může to být zas o pár mm jinak.
Hlavně na sebe buď opatrná a buď co nejvíc v klidu - to mi pomohlo v prosinci k prodloužení asi o 5 mm, když jsem přestala chodit do roboty a hlavně ležela.

sluuniicko
autor
1. únor 2015

V pondělí jdu k dr,tak uvidíme.Díky za názory 🙂

ilonkaseda
1. únor 2015

Do 30 týdne je norma 25..pak už se prý ani nemá měřit,protože délka kolísá.Vše mám ze stránek porodnice.cz