Špinění ve 4+1tt, je to normální?

werik153
6. únor 2016

Ahojky holky, prosím, zajímalo by mě, jestli je to v této době normální? Včera mě to dost vylekalo. Tady na koníku jsem četla že to normální je, i to, že to normální není. Když jsem volala doktoru, tak mi řekla ať přijdu v pondělí na kontrolu hned ráno. Ještě jsem tam vůbec nebyla....v pondělí bych dle svých výpočtů měla být 4+4 tt....od početí to bude přesně 18 dní....myslíte si, že tam bude už něco vidět ? Doktor má vaginální ultrazvuk.

alpinka1
6. únor 2016

@werik153 Ahoj. Se špiněním vlastní zkušenosti nemám, ale dr. říkala, že je to normální, že problém by byl kdyby se objevila jasná krev. Já byla na utz 17 dní od početí a viděla gestační váček 3 mm. Ale moc nadšená nebyla, že jsem přišla tak brzo, prý že v takhle brzkém stádiu vypadá mimoděložní podobně, takže to s jistotou říct nemůže. Usuzovala že je to nitroděložní jen z toho, že není váček umístěn uprostřed (to prý u mimoděložního je) a že je ohraničen světlým lemem (to u mimoděložního není). Držím palce!

elvira
6. únor 2016

Špinění se objevuje poměrně často - může to být špatné, ale stejně tak to nemusí znamenat nic...
Jak mi doktor říkal - buď to bude dobré, nebo ne.
Je možné, že ještě se zpožděním přijde menstruace - takto brzy se stejně nedá nic dělat, než čekat.
A k doktorovi bych šla až tak v 6. týdnu - dřív uvidí max. vysokou sliznici a budeš nervit ještě víc.

keysi90
7. únor 2016

Ahoj, já mám ten samý problém. Zatím se špinění objevilo v pátek po utření na záchodě. Tak jsem si řekla, že potrácím. Pak nic, sobota klid. No a dnes opět. Takže nevím co si mám myslet. Už jednou jsem potratila, takže mám fakt strach, že je to opět potrat. Taky jdu zítra k dr. Jinak jsem asi 4+6 tt. Testy pozitivní..jen Mamatest mi přijdě že sílí, ale rapidclear zase slábne..

gepe
7. únor 2016

Biochemickým těhotenstvím je (laicky řečeno) nazývána krátká doba gravidity, kdy je vajíčko sice oplodněno, ale nedojde k jeho uhnízdění. Ženin organismus vykazuje známky těhotenství biochemicky měřitelné, ale těhotná není. Ukončení biochemického těhotenství nemusí ani poznat. Ve fázi biochemické gravidity končí značná část těhotenství.

Podle laboratoře ano, ve skutečnosti ne

Podle názoru odborníků končí ve fázi biochemické gravidity velký počet spontánních těhotenství. V mnoha případech se o nich žena ani nemusí dozvědět. Pouze třeba zaregistruje, že se jí trochu opozdila menstruace, ale přišla, pouze třeba byla silnější (což není neobvyklé třeba při nachlazení nebo nějaké jiné běžné chorobě).

Jedině v případě, že je ženě učiněn biochemický rozbor a je zjištěna zvýšená hladina hCG (která ovšem postupně klesá) je patrné, že se jednalo o biochemické těhotenství.

Menstruace, která následuje po biochemickém těhotenství není chápána jako skutečná pravidelná menstruace, ale jako krvácení k potratu počínajícího těhotenství.

Za menstruaci je považováno až krvácení další. Jestliže ovšem žena v době probíhajícího a rychle zaniklého biochemického těhotenství nenavštíví gynekologa, o vzniklé situaci nemusí vůbec vědět.

Jen třicet procet úspěchu
1.Podle některých odborníků v asi třiceti procentech případů vůbec nedojde k zahnízdění oplodněného vajíčka. To uhyne a je vyloučeno z těla ženy při následující menstruace.
2. V třiceti procentech případů končí gravidita jako biochemické těhotenství.
3.Deset procent těhotenství je ukončeno spontánním potratem ve fázi klinicky prokázaného těhotenství po 12. týdnu gravidity.
4.Zbývajících třicet procent do sta jsou těhotenství zdárně ukončená porodem

Proč dochází k takových „ztrátám“ není podle odborníků snadné jednoznačně určit. Závisí na mnoha faktorech: ženiny dispozice, mužovy dispozice, vliv zdravotního stavu, vliv vnějšího prostředí, věk ženy, psychická vyrovnanost a další.

keysi90
7. únor 2016

@gepe Myslíš, že u mě jde o biochemické?

gepe
7. únor 2016

@keysi90 může se jednat a nemusí, to ukáže čas. Proto jsem to sem dala, že i to je možnost, co se třeba děje. Většinou se za biochemické považuje do 6tt. Avšak má to i pozitivní stránku, je pak tzv pohnojeno a třeba se následně zadaří, pokud tohle nedopadne. Při biochemickém se mi akorát pouze opozdila o myslím týden jinak pravidelná ms, testy pozitivní avšak nesílily.
Já špinění měla ne v období, kdy měla přijít ms, ale až cca v 7tt, kdy jsem byla těhotná s naší malou.
Proto je i lepší a doktoři to tak i dělávají, objednat se na prohlídku nejdřív až po 6tt, kdy už je více vidět, lze potvrdit možné těhotenství atd.

keysi90
7. únor 2016

@gepe Aha, tak děkuji..Já mám zpoždění týden..no uvidím co mi řekne zítra doktorka..=/ Testů jsem si dělala fůru a různých značek, protože jsem tomu nemohla uvěřit, že se to vůbec stalo..všechny byli pozitivní.

gepe
7. únor 2016

@keysi90 není zač. Doktorka, pokud to bude ok a má opravdu dobrý utz, tak uvidí max gestační váček, možná už i žloutkový, kdo ví. Bude to vypadat jen jako tečka na utz snímku 🙂 avšak i to stále nic nemusí znamenat, čímž Tě nechci stresovat či děsit, holt 1. trimestr. Držím pěsti 🙂

keysi90
7. únor 2016

@gepe děkuju, já spíš počítám s tou horší variantou, ale třeba i na nás se konečně usměje štěstí a dočkáme se vymodleného dítěte =)

gepe
7. únor 2016

@keysi90 ono za mě, je lepší počítat s tím horším a pak být překvapen, než hluboce zklamán 🙂 hlavně si vždy osobně říkám, jsou věci, které člověk neovlivní i kdyby chtěl sebevíc, do toho zahrnuji i těhotenství. Pokud to nevyjde teď, dočkáte se velmi brzy na to myslím 🙂

keysi90
9. únor 2016

@werik153 Ahoj ta jak jsi dopadla u dr?

werik153
autor
9. únor 2016

No videt neco malo bylo 🙂 rikal ze vidi tak 3mm...mam prijit znovu za 14 dni a spineni ze mam nejspis z namahy z prace...napsal mi ascorutin. 🙂
@keysi90

keysi90
9. únor 2016

@werik153 U mě dr viděla dutinku 4 mm..a tot vše..já mám dojít příští pondělí tak uvidím zda něco vidět bude.

werik153
autor
9. únor 2016

@keysi90 a to ti říkal že to je dutinka ? Mě říkal, jen že je tam vidět plodová voda a pak říkal, že nic moc ještě nevidí, že to má tak 3-5mm a že mám přijít za 14 dní aby jsme se podívali jestli to "miminko" roste....tak si myslím, že tam něco musel vidět a udělal mi i fotku) aniž bych ji chtěla - mě by to ani nenapadlo)...tak by mi přeci nedával prázdný snímek...ne ?

keysi90
9. únor 2016

@werik153 jo říkala, dutinka 4 mm prej je to v pořádku, a v pondělí by prý už mohlo jít vidět víc..

claire90
9. únor 2016

tak 4+1tt je vlastně doba, kdy by jinak došla MS a v té době je ěpinění poměrně časté, nijak závadné a může se objevit i v následujících měsících 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru