Hrdlo 2,5 cm, je to normální délka?
Ahojky holky,tak jsem dnes úspěšně slítla popředu že schodů 😒 Jsem 29tyden,raději jsem jela na pohotovost a dle doktora je vse v poradku.Provedl vyšetření,natočení ozev i ultrazvuk.Délku čípku mi ale napsal 2,5 cm,je to normální délka?
Mě doktorka říká, že když mi to klesne pod 25 tak bude uvažovat o hospitalizaci (teď mám 27) ale četla jsem tu že některé mamky měly od začátku do konce těhotenství 19 a v nemocnici neležely .... Takže spíš aby to tvůj doktor sledoval, jestli se to nezkracuje, a když ne, tak se nic neděje. Doktorka mi taky říkala, že je to dynamický a když mě změří o hodinu později, může to být zas o pár mm jinak.
Hlavně na sebe buď opatrná a buď co nejvíc v klidu - to mi pomohlo v prosinci k prodloužení asi o 5 mm, když jsem přestala chodit do roboty a hlavně ležela.
Do 30 týdne je norma 25..pak už se prý ani nemá měřit,protože délka kolísá.Vše mám ze stránek porodnice.cz

normální délka je kolem 4cm, ale mě dr. taky píše do průkazky 2,5cm a to od začátku, kdo ví co to znamená, ale o délku asi nejde, protože na začátku těhotenství by to byl docela průser mít jen tolik 😉