icon

Indické jídlo, může se jíst v těhotenství?

isabelafuentes
14. bře 2017

Ahoj holky, může se v těhotenství jíst indické jídlo?
Mám na něj obrovskou chuť 😀 Jsem v 2. trimestru.

Strana
z2
linbrno
16. bře 2017

@isabelafuentes Všeho s mírou, Když si dáš jednou za čas štrúdl se skořicí (skořici by těhotné taky neměly), tak fakt nepotratíš. Když si semtam dáš kafe, taky neporodíš hned druhej den poté. Když si dáš indický jídlo a nebude to super ostrý vindaloo, tak je to taky v pohodě. Prostě to zkus a uvidíš. Když něco sníš a je ti blbě, tak je to většinou špatně i pro to dítě. Pokud ne, tak to dítě taky přežije (teda neříkám ládovat se "zakázanýma" jídlama každý den..).

kaja2016
16. bře 2017

@isabelafuentes no já jedla v těhotenství uplne všechno. Jediné na co jsem si dávala pozor bylo dobré omýt ovoce a zeleninu a nejíst plesnivé sýry a masne polotovary kvuli té listerii. ptala jsem se na to gyn, potvrdila mi, že se to dneska s tím co se smí a nesmí přehání...

cajomilka
16. bře 2017

Nedá mi to a přidám se. měla jsem to podobně jako @kaja2016, úplně normálně jsem pila všechny druhy čajů (s jedinou výjimkou maté) i kafe poté, co jsem si přečetla článek, že miminko by ohrozily až 4 šálky kávy denně.

advarp
16. bře 2017

@isabelafuentes no keď máš chuť ... ja som v tehotenstve nemohla indické ani cítiť a to sme ho zvykli jedávať dosť často. Nechápala som.

lenusaak
16. bře 2017

@isabelafuentes je dobře, že se zajímaš a není ti lhostejné co mimču pošleš do bříška, zrovna u indie jsem se o to taky zajímala, jak pises je to hromada koření.. indii ale bastim casto, ale s tim, ze si ji delame doma a vim co v tom všechno je přidané.

Jinak taky se vyhýbam syrovemu masu a vejcím, dobře omývám zeleninu a plíšnakum taky neholduju, neujizdela jsem ma tom ani před těhu.

luj89
16. bře 2017

@isabelafuentes Ja bych to tak nehrotila. Pokud zajdes jednou za cas na indicke jidlo, mimcu to neublizi. Ja kdyz hledala seznam bylinek, ktere by se v tehotenstvi nemely uzivat, narazila jsem na protichudne informace nebo bylinky, ktere jsou i v cajich pro tehotne. tak jsem si rekla, ze na to kaslu a nebudu to hrotit. To by se clovek musel porad jen stresovat, protoze mimcu vadi i ten spatnej vzduch, ktery dychame a ta ,,bezpecna,, chemie v jidle, kterou jime.

kaja2016
16. bře 2017

@luj89 A co teprve parabeny v každém (skoro každém) šamponu😉

isabelafuentes
autor
17. bře 2017

@kaja2016 No jo no, doba jedová je holt doba jedová 😉

Strana
z2