Jak dlouho čekat s neprosperujícím těhotenstvím?
Zdravím Vás, ráda bych si přečetla zkušenosti všech, co čekají na potvrzení jako já, nebo mají zkušenosti s netabulkovým růstem HCG a jinými "radostmi". Stav po KET, teď s víkendovým jednorázovým slabým špiněním a bezpříznakovým průběhem jsem si v pondělí jela pro dg.abortu/mimoděložního/zamlklého těhotenství. Na ultrazvuku embryo 5+5, váček, zárodky všeho, co má mít. Dle KET má být o týden starší. Kontrola za týden. Odpoledne výsledek HCG, od prosperujích odběrů 14 dní zpátky (2x, trojnásobný nárůst v rozmezí tří dnů) do pondělí pouze trojnásobný nárůst. Dle doktorů neřešit, uvidí se za týden, stav embrya odpovídá krvi a co bylo, bylo, vidí, že aktuálně vše odpovídá, nehledě na KET a řízený cyklus, z něčeho vyrostlo.
Obrečela jsem to, "pohřbila ho". Brala jsem, že před týdnem zamlknul a HCG kleslo, proto má zpoždění. O den později jsem se rozhodla jet jako samoplátce na odběr, abych potvrdila, že HCG klesá a domluvila se na vysazení léků a nechala ho v klidu odejít. HCG stouplo, roste asi podobným tempem celých 14 dní, denně tak o 10%, s touhle hodnotou už to dělá pár stovek🤦🏻♀️ vím, že u zamlklého může HCG taky růst, ale bývá pokles. Otázka zní, jak dlouho Vás nechali trápit s neprosperujícím těhu? Upřímně mám obavy, že povyroste, bude srdíčko, z toho, co bude dál. Další HCG neodebírám, důvod prod odběr byl zamýšlený pokles, ne naopak.
Já bych to nedokázala utnout sama a počkala bych s vysazením léků do doby kdy se potvrdí/ nepotvrdí srdeční akce. Ta by už v 6tt, 7tt mohla být. Chápu, že je to strašně náročné a nechceš to zbytečně protagovat. Nedávno jsem měla biochemko, hodně jsem to řešila ten pomalý nárůst hcg a dočetla jsem se v nějaké studii, že 97% těhotenství s pomalu rostoucím hcg bývá neprosperujících. 97 ze 100 je neprodperujících...no jo, ale jsou tu ty 3, který I přes pomalý nárůst hcg donosily mimi. Nikdy nevíš 🤷♀️

Pokud je narust fakt jen 10 procent, tak to je hodne spatne. Ja mala narust asi o 20% a potratila jsem v 6tt. Neprosperujici tehu proste.
Konzultovala bych vysazeni tech leku, pockala max týden na zazrak