Jak se vám líbí jméno Lýdie? Diskutujte s námi!
Jak se vam libi jmeno Lýdie? Svatek 14.12.
Na dnesni dobu 🙂 libi se mi osloveni Lido, Lidusko, ale jmeno Ludmila jako takove se mi vubec nelibi 😬
Vždycky najdeš lidi kterým se to líbí a ty kterým se to nelíbí, u vsech jmen.... Mám kamarádku Lýdii a její máma byla Lydia, pro mě druhá máma ❤️, Ludmil znám asi osm 😂 všem se říká stejně Lída, akorát mojí tchyni teda říkají Luďka. Lýdie je pro mě hezčí a vložky mi to ani nikdy nepřipomínalo 😉.
Je to krásný jméno. A je důležité, aby se líbilo tobě, popřípadě tatínkovi dítěte. Na názory ostatních se vykašli 😊
My chceme Bruna a tolik lidí k tomu má připomínky. Ale je nám to úplně jedno, věděli jsme hned, že to bude chlapeček, a že se bude jmenovat Bruno. Oni si všichni zvyknou. Jediný co si říkám, že možná samotné dítě pak bude mít období, kdy se mu jeho jméno nebude líbit.. Pak si ale uvědomím, že to jsme měli v životě snad všichni a na svoje jméno nadávali 😅
Mně se jméno Lýdie líbí moc, obecně mám ráda jména končící -ie, je netradiční, ale zase ne exotické až příliš.
Prodávají se ještě vůbec vložky Lidie? Naposledy mi je kupovala maminka snad před 25 lety 😀 Takže této asociace bych se vůbec nebála.
Nádherné jméno, netradiční. Řiďte se 💗 a pokud Vám říká, že chce malou Lýdii, tak neváhejte. Naše babička říkala, že každé jméno je krásné, když toho člověka oslovíte mile a s láskou. A je to svatá pravda.
Máme doma Josefínu, většinou ji říkáme mile Pepinko, ale když zlobidlakuje říkám jí Jožino 😀
Lydie je fakt moc pěkné jméno, nenechte si ho vymluvit 🌸 je super když má někdo krásně a originální jméno aniž by bylo úplně vyloženě "cizí" typu Jessica atd 😅
Jednu Lýdii znám, říká se jí zkráceně Lydy. Jméno je to celkem hezké/nevšední 👍 Pokud se líbí vám, rozhodně tak pojmenujete své děvčátko.
Máme ted v okolí 2 Lydie (Lidušky) ve věku do 6let a jméno se mi moc líbí, vložky Lydie ani neznám, mladá generace je skoro nepoužívá,to bych fakt neřešila🙂
@antoinet co to je za hovadinu… proč by neznaly? 🙄
Mám doma Lindu a Lydie byla druhá volba takže za mě krásné jméno 🙂🙂
@veroniquecz učím na druhým stupni a ty děcka neznají ani Tomáše Kluse, je na ně moc starej 😃
My chteli puvodne dat Lída.. ciste jen tak.. Ludmila ani Lidie se nam nalibilo… ale nakonec jsme dali jine…
Mě se líbí, ale nemám problém ani s Ludmilkou, Lída, Liduška, Lidka proč ne. Určitě bych moc nepromýšlela nějaké hejty na jméno, protože ono je úplně jedno, jak se člověk jmenuje, když někdo druhý se bude chtít posmívat, důvod si najde i u toho nejobyčejnějšího jména.
Mě se líbí. Klidně i Linda, Ludmilka, Libuška.
@shirilka proč by se jí smály? dnes se dává tolik podivných jmen, že dnešní děti jsou zvyklé. Kdo ví, jestli se spíš nesmějí Marii a Josefovi.
Já chtěla hrozně Ludmilu, manžel byl proti, neprošla mi ani Lada. Prý přece nepojmenujeme dítě po autě 😆 Lýdie je hezké jméno.
@antoinet tak zase moje okolí - prvnaci a druhaci znají 😁 To je proste česká klasika. Ale je to o rodičích, co si budeme…
@srnii měla jsi mu říct, ze Lada je princezna ;))
No a jak jí budeš říkat až bude větší?Lída je prostě strašný.Tvar Lydie celkem jde,ale každý ji tak asi říkat nebude....já jsem Ludmila a nikdy se mi to jméno nelíbilo a oslovení Lída je snad nejhorší 😁
Pak je ještě varianta Livie. Jednu znám, je to mladinká holka a říká se jí Livko, Livčo, Lili, Livi. Samozřejmě mi první naskočí Livie Klausová 🙂
Ale Lydie je taky hezké jméno. Vždycky se najde někdo, komu se to líbit nebude.
Já mám třeba absolutně netradiční jméno, vždycky ho musím při představování opakovat, jakže se to jmenuju a jak rodiče k takovému jménu přišli. A taky jsem slýchávala, že se mi chtěli pomstít... Nebo si pár hnidopichů neodpustilo trapné zkomoleniny. Dřív jsem to jméno nesnášela, ale teď mi vlastně přijde v pohodě 🙂
A dneska netradiční jména frčí 🙂 Za mě je Lydie naprosto v pohodě, ale stejně záleží jen na vás a na blbečka člověk narazí, i kdyby se jmenoval jakkoliv 🙂
Mně se líbí moc. 🙂 Víc by se mi líbila teda s měkkým I, ale Liduška je prostě boží. 🙂

Můžeš dát jméno Lída, je normálně povolené 👍