Jak to probíhá v těhotenské poradně?

kristiin
7. dub 2016

Ahoj holky, za 14 dní mám 1. těhotenskou poradnu - vůbec nevím, co můžu čekat? Je to nějaká hromadná záležitost pro více maminek, nebo tam budu sama? Pokud sama můžu si vzít partnera? Mám si vzít ranní moč a budou mě vážit a měřit, ale můžu se těšit i na ultrazvuk? Jak dlouho ta poradna trvá, jak často se do ní chodí? Budu chodit do poradny a na normální prohlídky, nebo už je do poradny? Předem děkuji za vaše odpovědi🙂

bobule2015
7. dub 2016

Ahojky..... Jestli máš teprve první za 14 dní, tak jsi teď někdy 6tt? Jinak těhotenská poradna = tvůj gynekolog.. Teda tak je to alespoň u nás... Já když jsem byla na první, tak mi udělal ultrazvuk, dal mi na mou žádost fotečku, a pozval si mě zase za 14 dní, a to už mi pak vypsal průkazku, zvážil, změřil tlak atd... Jinak na té druhé už mi bral i krev na první genetiku a zároveň na zjištění krevní skupiny, RH faktoru a tak.... Jinak na první jsem byla v 7tt+2, a na té druhé kde to všechno probíhalo jsem byla 10tt+3.. aby viděl, jestli plody ( čekám dvojky) odpovídají svou velikostí svému stáří a tak 🙂

lenjii
7. dub 2016

Na poradny bereš vždy moč ranní, změří ti tlak, zváží tě. Gynekolog zkontroluje čípek a UTZ se dělá podle toho jakou máš pojistovnu.

baysha
7. dub 2016

Je to v podstatě normální návštěva gynekologa, takže jsi tam samozřejmě sama 😉 Chodí se obvykle jednou měsíčně, většinu těhotenství k tvému doktorovi, ke konci pak do porodnice. Partnera mít můžeš, ale podle mě je to zbytečné. Ultrazvuk součástí může být a nemusí - já chodila mezi poradnami ještě na screeningy (jsou celkem tři: prvotrimestrální screening, triple test a "velký" morfologický ultrazvuk; první screening je placený pacientkou), které vždycky zahrnují i ultrazvuk, tak už mi v rámci poradny doktor další ultrazvuky nedělal, ale teď, když už mi screeningy skončily, je dělat bude. Někdy si se mnou jen pár minut popovídal a to byla celá poradna, jindy mě i v rychlosti vyšetřil vnitřně. Pokud nemáš žádné problémy, tak je to na chvilku.

konekokira
7. dub 2016

To je poradna, kde ti neporadí 😀

cilkat
8. dub 2016

U nás vždycky sestřička kontrolovala nejdřív moč (cukr + pH) a tlak, zapsala si váhu a poptala se na problémy. Doktorka pak vždycky kontrolovala srdeční činnost dítětě (ze začátku ultrazvukem, pak nějakym zvukovym snímačem na stejnym principu). Čípek/hrdlo kontrolovala na začátku (dělala rároveň stěr na prevenci rakoviny) a pak až někdy od půlky druhého trimestru a vždycky na střídačku s ultrazvukem. Zároveň posílali na další vyšetření (skreeningy, cukr a tak...)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru