Jak vybrat jméno pro chlapečka bez konfliktu s partnerem?
Ahoj, jdu si sem pro radu ohledně jména pro chlapečka.
Čekáme druhé miminko a víme, že se jedná o chlapečka.. máme s manželem obrovskou radost, šle problém nastává se jménem. Manžel vybral jméno. Vybrané jméno je celkem netradiční.. Nejprve jsem si myslela, že to bere jako srandu a v před porodem vybereme “opravdové jméno”, když jsem mu řekla, že se mi jméno nelíbí a určitě ho nedáme naše chlapečkovi.. byl z toho dost přepadlý a smutný a na výběr jména úplně rezignoval.. nechce se teď zapojit, prý ať si jméno vyberu sama.. ze co řekne stejně nevybereme, tak jeho názor nemá váhu... já chtěla vybrat jméno, na kterém se shodneme oba dva.. je pravda, že u první dcery mi manžel ustoupil a vybrali jsme jméno, které se více líbilo mně.. teď mě má reakce na manželovo jméno pro chlapečka mrzí a přemýšlím, jestli tedy tentokrát nemám ustoupit já a zvolit jeho vybrané jméno.. čím víc nad tím přemýšlím , říkám si, že každé jméno bude hezké..
co byste udělali? Ustoupili byste? Nebo byste vybrali jméno samotné bez manžela ?

@anonym055 Mojmírovi se da rikat treba i Míra, Mirek. Je to netradicni, ale me se libi. Je to klasicke ceske jmeno, myslim ze ted trochu opomijene. Jeste o tom podebatujte a uvidis. Jestli pomalu dochazis k tomu, ze neni tak blbe, tak bych se asi nebourila jen z trucu, ze ho vybral sam manzel.