icon

Jaké jsou nejlepší možnosti pro interrupci?

Včera v 06:17

Holky potrebovala bych se prosim poradit.

S partnerem jsem neplánovaně otěhotněla, ale ani jeden se necítíme na to, si dítě nechat. Mame doma již malou dcerku, se kterou je to náročné a proste necítíme ze je ten správný čas, navíc na podzim máme svatbu, která už nás stála dost peněz a nevyšlo by to úplně šťastně. Každopádně jsem v toto pondělí udělala test (ještě přes vynechanou menstruaci) protože jsem měla zvláštní pocit a test byl pozitivní. Příští pátek odlétáme na dovolenou, která už nejde zrušit a je to taková dovolená která bude jen jednou za život. Šla jsem teda hned v úterý ke svému gynekologovi a ten mi napsal žádanku na interrupci, že už na uzv šel vidět malý váček a řekl at v nemocnici vysvětlím situaci aby potrat formou tablety mohl proběhnout rovnou jeste včera. Avšak v nemocnici mi řekli, že vacek není ještě dost velký na to, aby mohli potvrdit těhotenství a tím pádem provést interrupci. Nabídli mi následující varianty
1) potrat pomocí tablety příští pondělí - 1. Tableta, středa - 2. Tableta - nedoporučeno kvůli možnému velkému krvácení v době odletu a nepředvídatelná délka a případné kdyby nebylo vše správně dočištěno tak by nebylo ideální to řešit v dobe co budeme pryč
2) interrupce - čištění v anestesii - pristi pondělí (5 dni před odletem) - pry se je i jako lepsi varianta skrz krvácení ale prý i v 1. i 2. Případě budu mít klasické šestinedělí a nebudu se moct koupat - to opravdu je problem i mořská voda ? Chápu bazény ale nenapadlo me ze by byl problém i v moři. Navíc ač doktorka nic takového nezmiňovala, mela bych strach s následných komplikací v době kdy budeme pryč a nechtěla bych řešit nějaký zánět mimo domov- ale jak říkám, o tom dr nemluvila.
Poslední varianta je vyřešit vše až po návratu (v té době bych měla být 7tt) - mám strach z nevolnosti během dovolené, také že si psychicky neužiju dovolenou a také už bude těžší jít poté na interrupci s větším plodem
Vim he do situaci jsme se dostali čistě sami svou hloupostí ale už se stalo a zajímalo by me vaše názory jal by jste osobně postupovaly vy?

anonym_224014
Včera v 06:42

Upřímně možností máš spousty na vybranou. Je to prostě čistě na tobě. Buď ty úvodní varianty s tím, že v šestinedělí se koupat v mořské vodě opravdu není vhodné ( i v ní jsou přece různé mikroorganismy a bakterie, kor pokud je teplejší). Šestinedělí je jak po revizi, tak po tabletkovém potratu. A nebo varianta až po 7tt. Což bude psychicky náročnější, ale koneckonců ten nový živůtek ukončíte tak jako tak, psychicky náročné to bude v obou případech. Nebo je tu varianta mu dát šanci, když si to místo na světě tak nečekaně vybojoval. Dcera by měla sourozence🥰🙏

vladenkamaminka
Včera v 07:01

Ja bych počkala až po dovolené, porad to je nízký tyden a ne hraniční, navíc se to muže vyřešit i samo a těhotenství třeba ani nedopadne a kdo ví, třeba si to během dovolené rozmyslíte a prcka si necháte… ja bych se právě bála po potratu komplikaci a jeste letět letadlem a do ciziny…

mrkvovydort
Včera v 07:06

Pokud už jsi rozhodnutá, tak tady je pár odpovědí na tvoje dotazy a obavy:
1) Interrupce pilulkami většinou začne v průběhu několika hodin a odezní cca do 24 hodin, ale nemusí to tak být nutně, může to trvat i déle. Navíc budeš mít křeče, někdy nastoupí i nevolnost apod., pokud bys tou dobou měla někam letět, není to moc dobrý nápad.
2) komplikace jsou veeeeeeelmi vzácné, toho se imo nemusíš bát, ale ano, ur ite nesmíš nějakou dobu plavat. Ani v moři. Ale to je stejné i u pilulek, tam taky hrozí infekce a určitě bys do vody neměla.
3) v 7tt je plod asi jako borůvka, určitě to není těžší z hlediska velikosti plodu (naopak je v té době dost velký na to, aby se minimalizovalo riziko toho, že se zákrok nepovede - typicky se alespoň do 6. týdne právě kvůli malé velikosti na zákrok čeká).

mia_von_prag
Včera v 07:14

Na dovolené budeš buď těhotná nebo po potratu s dodržováním šestinedělí, takže v obou případech to bude fyzicky i psychicky náročné.
Myslím, že bude lepší řešit to až po dovolené. Nebudeš omezená v koupání a uvidíš, jak se to vyvine.

anonym_c64202
Včera v 07:27

Udelej to az po. Psychicky narocne to pro tebe urcite nebude, kdyz jedine, co te v te situaci trapi je, jestli se budes moct koupat.

lauriak
Včera v 07:43

No situace blba. Ja bych to nechala az po dovoleny. Treba se to "vyresi samo", muzete si to spolecne jeste rozmyslet, muzes si uzit koupani v mori a mezi nami po potratu si jit uzivat dovolenou asi nebude za moc stat.
Jeste se mi nabizi moznost jit na potrat hned a presunout dovolenou o mesic, dva. Jestli mate pojisteni, treba by to slo.

biciklissie
Včera v 07:43

To je nestastna situace. Pokud jste opravdu rozhodnuti, tak ja bych sla na interupci a pred dovolenou. Je to maly zakrok, ja byla dvakrat, bylo to zamlkle tehotenstvi oboje. Pousti ten den, pripadne druhy den. Par dni jsem potom byla takova vyrizena, ale to asi bylo i psychikou. Pak uz ok. Koupani bych ozelelela (i v morske vode), hlavne bych to chtela mit za sebou, vyresene. Jestli je nejaka sance, ze si dite nechate nebo je pro tebe koupani tak dulezite, sla bych po. Ale u sebe si to nedovedu predstavit, ale to asi celou tu situaci.

hladkamouka
Včera v 09:05

Já bych teda šla rozhodně až po dovolené. Bála bych se před, aby se něco nepokazilo. A miluju moře, takže letět na nějakou super dovolenou a jen se koukat smutně na moře, to by mi nepřidalo. Pokud jsi u první neměla extra velký nevolnosti, tak bych tam letěla s tím, že to vyřeším potom, že se to vyřeší samo nebo že si to třeba i rozmyslíme. Hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv

levandule_k
Včera v 09:29

V obou případech ta dovolená bude náročná, jednou si ji neužiješ z důvodu nemožnosti koupání, po druhé, že tě čeká interrupce po návratu domů. Do 8. tt se dělá miniinterupce, tedy je ten plod pořád malý. Přijde mi, že na interrupci spěcháš, abys to měla, co nejdřív za sebou. Logické, kdo chce, aby tohle nad ním viselo jak Damoklův meč...a zároveň mi přijde, že se bojíš, aby jsi si to na dovolené s ponecháním dítěte nerozmyslela...

Já bych to nechala až po dovolené.

autor
Včera v 09:46

Dekuji holky moc. Byla jsem rozhodnuta to udelat pred ale vyřeším to opravdu až po dovolené, protoze mam strach z komplikaci a samozrejme kvůli dceři potrebuju byt v pořádku.

autor
Včera v 09:48
@anonym_c64202

Udelej to az po. Psychicky narocne to pro tebe urcite nebude, kdyz jedine, co te v te situaci trapi je, jestli se budes moct koupat.

@anonym_c64202 nevim, kde se vzal ten pocit, ze mne jedině co trápí tak to koupání. Samozrejme, protoze mam malou dceru ktere se to bude tezko vysvětlovat a chci tam byt s ni a pro ni a udelat ji to co nejhezci. Coz neni vubec nic zvláštního 😉

azaleila
Včera v 16:05

já bych na žádný potrat nešla... to ostatní už tu bylo zmíněno.

barmil
Včera v 17:51

@anonym_autor šla bych před na klasický zákrok, pro mě osobně lehčí když je teď “jen” váček, než tam pak mít už srdíčko atd a mít na dovolenou navždy vzpomínky, ze jsme tam byli ve 4. Šla bych hned, koupání řešila tampon, pak okamžitě vyměnit a převléct do suchých plavek. Ano, opruz, ale lepší než zánět, nebo tam být těhotná a mít nevolnosti a stres z toho, co mě čeká po návratu

anonym_088066
Včera v 19:15

@anonym_autor Vzala bych tabletu.Šla bych určitě do vody.

zlataberta
Včera v 20:06

Šla bych na zákrok HNED, do příštího pátku budeš ok a nebudeš myslet na to, že po dovolené musíš hned do nemocnice.

anonym_bb060b
Dnes ve 13:24

@anonym_autor A nechcete to to malé radši porodit a darovat ho někomu ,kdo by za to dal celý svět? Našlo si k vám cestu i přesto,že nebylo plánované, protože ho evidentně potřebujete a vy se ho zbavíte jako nějaké vši. Upřímně doufám,že až se budete o další konečně snažit, po té,co z vás bude vdaná paní,protože s bříškem/po porodu se přece nebude vdávat, to se mrňátka radši zbavit ,tak doufám, že vám to nepůjde a budete prožívat totožné frustrace ,jako my všechny, které nemůže počít přirozeně 🙏 Ale jinak samozřejmě mír s vámi. Všem po zásluze 🫶

zlataberta
Dnes ve 13:45
@anonym_bb060b

@anonym_autor A nechcete to to malé radši porodit a darovat ho někomu ,kdo by za to dal celý svět? Našlo si k vám cestu i přesto,že nebylo plánované, protože ho evidentně potřebujete a vy se ho zbavíte jako nějaké vši. Upřímně doufám,že až se budete o další konečně snažit, po té,co z vás bude vdaná paní,protože s bříškem/po porodu se přece nebude vdávat, to se mrňátka radši zbavit ,tak doufám, že vám to nepůjde a budete prožívat totožné frustrace ,jako my všechny, které nemůže počít přirozeně 🙏 Ale jinak samozřejmě mír s vámi. Všem po zásluze 🫶

@anonym_bb060b to je zase komentář, paní nemůže za všechny problémy světa, chtěla tady vyřešit ten svůj.....a taky se říká, že karma je zdarma, tak pozor na ty přání, které vyřkneš....všem po zásluze.

mabs
Dnes ve 14:10
@anonym_bb060b

@anonym_bb060b Teda tak zlou osobu jako ty už jsem dlouho nepotkala...

mrkvovydort
Dnes v 17:23
@barmil

@anonym_autor šla bych před na klasický zákrok, pro mě osobně lehčí když je teď “jen” váček, než tam pak mít už srdíčko atd a mít na dovolenou navždy vzpomínky, ze jsme tam byli ve 4. Šla bych hned, koupání řešila tampon, pak okamžitě vyměnit a převléct do suchých plavek. Ano, opruz, ale lepší než zánět, nebo tam být těhotná a mít nevolnosti a stres z toho, co mě čeká po návratu

@barmil po interrupci se tampon dávat NESMÍ. To je tak na to uznat si nějakou ošklivou infekci.

mrkvovydort
Dnes v 17:24
@anonym_088066

@anonym_autor Vzala bych tabletu.Šla bych určitě do vody.

@anonym_088066 ani po tabletce se do vody nesmí talhle brzy, to je na infekci. 😑

mrkvovydort
Dnes v 17:25
@anonym_bb060b

@anonym_bb060b dětí k adopci jsou plné domovy, nevylívejte si svoje frustrace na lidech, co za vaše problémy nemůžou 💩

barmil
Dnes v 19:19
@mrkvovydort

@barmil po interrupci se tampon dávat NESMÍ. To je tak na to uznat si nějakou ošklivou infekci.

@mrkvovydort používala jsem týden po porodu u obou porodu, po porodu v létě jsem normálně plavala v lomu, pokaždé vyměnila tampon, a žádnou infekci neměla. Infekci straší, protože ne každá ženská je ochotna měnit si tampon po každém koupání, čůrání atd, proto říkají vložky. Když člověk neřeší každou korunu a opravdu poctivě mění, infekce nemá být z čeho. Kdybych chodila v létě 6tydnu s vložkou, jsem zapařená z toho.

barmil
Dnes v 19:21
@anonym_bb060b

@anonym_bb060b fuj. Přej s bude Ti přáno. Přesně proto jde na potrat, aby se to dítě nedostalo k takovému magorovi, jako jsi Ty. Proto Ti to asi nejde, někdo by se množit neměl. Ta zloba Tě sežere

levandule_k
Dnes v 19:33
@mrkvovydort

@anonym_bb060b dětí k adopci jsou plné domovy, nevylívejte si svoje frustrace na lidech, co za vaše problémy nemůžou 💩

@mrkvovydort Ty děti v dětských domovech nejsou většinou právně volné...