Jaký je váš názor na jméno Adrian pro chlapce?
Holky, jaký máte názor na toto jméno pro chlapce? 🙂 Máte některá syna s takovým jménem? Jak mu říkáte?
Příjde mi neobvyklé, ale né zase až moc extravagantní.
Krasne jmeno, mam kamarada, ktery se tak jmenuje (cizinec), rika se mu Adi (vyslovovano tvrde).
Můj bratránek 👍. Jiného neznám. Krásné jméno. Říkáme mu Aďo , Adik ( tak mu říkala babička )
U nás v obci je velmi hojně používáno v romské komunitě, nevím, jak moc je to obvyklé. Pro mě by to problém nebyl, ale pro někoho třeba ano.
Maxíků je určitě víc. Adrian je krásné jméno, jednoho učím a nejde mi přes pusu to nějak zkracovat, tak mu prostě říkám Adriane.
Znám ho jen ve spojení s romy a občas nějaký ten Slovák. Asi bych se bála, že se mu někdo kvůli tomuhle spojení bude posmívat.
@zelenaesmolda tak to já nesledovala. Jen pár dílů jsem byla nucena koukat s babičkou. V paměti mi utkvěl akorát Chosé Armando a Esmeralda 😁. Pamatuji, jak babička čekala, jestli už Chosé přijel 😁
@deliba proc ne, urcite by se hodilo to jmeno kdyby byl v pozici reditele, vedouciho.. zaroven si dovedu predstavit , ze nebude mit problem ho tak oslovit jeho pritelkyne.. tohle jsou pro me vzdy kriteria, krome osloveni v 5.pade a toho, zda se mu to bude v pohode psat a nebude to krkolomne s prijmenim 🙂
Z vašeho výběru určitě Maxmilian, taktéž ho doma máme, případně v širší rodině ještě Maxim.
Mám doma chlapce Adriena. Chorobně nesnáším, když mu někdo řekne Adriánku a dá důraz na Á. Když byl miminko, tak Anulka, Adineček 😁 jinak Adinek, Adi, teď už Adri, Adriene...

Syna kamarád je Adrien, říká se mu Andy, klientka má Adriana a říká mu Áďo. Moc možností na oslovení, zvlášť pro třeba puberťáka, nebo v dospělosti, pokud se nechce říkat celým jménem není.