icon

Je bezpečné cestovat do Egypta v prvním trimestru?

eliska1998
22. čer 2025

Ahoj holky chtěli by jsme v září letět na dovcu do Egypta momentálně jsem 9tt a zatím je vše v pořádku ale prodělala jsem uz 2x potrat a ano je ti jeste za dlouho ale kdyby bylo vše v pořádku letěli by jste na týden ?

fouskovi
22. čer 2025

@eliska1998 do Egypta rozhodně ne

optimistic
22. čer 2025

Urcite ne do Egypta

mishka87
22. čer 2025

@eliska1998 do Egypta bych neletěla ani jako netéhotná. Před týdnem se vrátila kolegyně, co si dovolenou užívala se zažívacími potížemi. Její chlap dokonce skončil na kapačkách

nanyh
22. čer 2025

@eliska1998 Ahojky. My letíme teď v sobotu na Kypr. Vybírala jsem destinaci, kde se o mě dobře postarají, kdyby nedej bůh něco. Egypt bych určitě neriskovala už jen skrze faraona. Tenkrát byla kamarádka v prvním trimestru a skončila u nás na kapačkách. Malá byla zaplať pán bůh ok, ale riskovat bych to nechtěla.

marketa1218
22. čer 2025

@eliska1998 Také bych neletěla, Egypt miluju, ale v těhotenství rozhodně ne. Nevíš, co tě tam potká. To samozřejmě nevíš nikde, ale proč tomu jít naproti.

kristyn86
22. čer 2025

Do Egypta bych neletela.

lenickakl
22. čer 2025

Ne

moudivlacek
22. čer 2025

Tam bych neletěla ani náhodou.

andelka
23. čer 2025

V 10/11 tt jsem letěla do Říma ( půl roku po potratu), do Egypta ani omylem.

mourovatakocka
23. čer 2025

@eliska1998 Ne. Taky jsem po dvou potratech řešila, zda letět na dovolenou a nee a to letame do zdravotně bezpečnějších destinací. Co je větší priorita, dovolená, nebo zdraví.

veroniquecz
23. čer 2025

@eliska1998 vybrala bych evropskou destinaci s dostupnou zdravotní péčí. Egypt rozhodně ne.

habakuk22
23. čer 2025

@eliska1998 já jsem nyní 13tt a letím do Egypta na konci srpna. Dovolená byla plánována teda ještě než jsem otěhotněla. Myslím si že pokud člověk dodržuje hygienu a neprejida se jako blázen tak faraon ho mine. Většinou tyhle potíže mají lidi co plácají páté přes deváté atd.
Samozřejmě si s Dr domluvíme nějaké případné léky které by h mohla kdyby mě něco postihlo, ale byli jsme loni dcera 8 syn 2 a úplne vše v pořádku.

moncici00
23. čer 2025

Do Egypta bych neletěla, skrz zažívací potíže. Byla jsem 3x jako netěhotná a pokazdy mi bylo zle. Zkusila bych to prebookovat na jinou destinaci. Kde maji případně dobrou lékařskou péči a nehrozí tam tolik zažívací potíže 🙏🏻

bh8
23. čer 2025

Ja jsem byla loni ve 12.tt a vse bylo ok. Pri vyberu jsme teda hodne dbali na recenze a vybrali krasny a cisty hotel. Vse bylo v poradku.

anpineapple
23. čer 2025

Egypt jako těhotná nee 🙈 opatrná můžeš být sebevíc, ale to riziko nějaké infekce je tam prostě daleko vyšší a o kvalitě zdravotní péče bych taky měla oproti evropskému standardu pochybnosti. Zkusila bych vybrat jinou destinaci

habiba_ketta
23. čer 2025

V Egypte jsem cele tehotenstvi zila, holky neplaste 🙄. Jak se pise nade mnou, neprejidat se a hlavne pozor na to horko, dodrzovat zakladni pravidla pro pobyt na slunicku 😊. Kdyby bylo potreba, znam ceskou holcinu, ktera vam zajisti doktora pres pojistovnu. A pak bych jeste zapremyslela, jestli na to trpis. Pokud jsi v Egypte uz byla a skoncila na kapackach, tak bych spis neletela.

patypresdevaty
23. čer 2025

Většinu prispevku tu píšou lidi, kteří o tom očividně až tak moc nevědí 🙂
Ano, určité riziko střevních potíží tam je, ale oproti době pred 10+ lety se to výrazně zlepšilo. Kdxz vyberete opravdu dobrý hotel a budete dávat pozor na klimatizaci, teplotní šoky apod, je riziko malé.
No a co se týká zdravotní péče- mam přímou zkušenost z rodiny z pobytu v egyptské nemocnici a prý to byl absolutní luxus - jak péče, tak pokoje, strava, všechno. U rezortů jsou nové nemocnice určené pro zahranicni turisty se špičkovou péčí. To už bych se více bala nemocnic v Bulharsku, Řecku apod.

drep
23. čer 2025
@patypresdevaty

Většinu prispevku tu píšou lidi, kteří o tom očividně až tak moc nevědí 🙂
Ano, určité riziko střevních potíží tam je, ale oproti době pred 10+ lety se to výrazně zlepšilo. Kdxz vyberete opravdu dobrý hotel a budete dávat pozor na klimatizaci, teplotní šoky apod, je riziko malé.
No a co se týká zdravotní péče- mam přímou zkušenost z rodiny z pobytu v egyptské nemocnici a prý to byl absolutní luxus - jak péče, tak pokoje, strava, všechno. U rezortů jsou nové nemocnice určené pro zahranicni turisty se špičkovou péčí. To už bych se více bala nemocnic v Bulharsku, Řecku apod.

@patypresdevaty byla jsem v egyptě víc než dvacetkrát, začala jsem asi před 18 lety. 3x s manželem, co má chronicky střevní zánět a tudíž problematický střeva a s malou dcerou a dvakrát s prarodiči. Průjem měl jeden den tchán. Ale nejsem čuňata, jíme s rozumem, vybíráme dobrý hotely, nechlastáme alkohol v bazénu, nepražíme se na slunci. Tahle hysterie mi přijde dost přehnaná.
@eliska1998 Autorko, já jsem vždycky byla zastánce toho, že těhotenství není nemoc a má se žít normálně (vyjma alkoholu a jiných jasných inzultů), že bych se nebála a v prvním těhotenství jsem žila opravdu normálně a aktivně včetně cestování. Teď mám za sebou zamklý potrat a přes všechnu svou normální racionalitu jsem si už vyčetla první poslední, kafem počínaje přes dceru, která mi nejradši usíná na břiše pro služby v práci, nikdy bych to do sebe neřekla. A asi bych teď byla opatrnější, protože výčitky jsou svině, i když jsou iracionální nebo nesmyslný.

ai30
23. čer 2025

@eliska1998 Nejela bych. Ne kvuli tomu, ze bych neverila egyptakemu zdravotnictvi, ale po dvou potratech bych proste byla opartna - na litani, na vedra, na cizi jidlo. Celou dobu do dovolene bych premyslela, jestli to bude ok a tam bych furt premyslela, jestli to bude ok a takova dovolena by mi byla k prdu. Radeji bych ty penize dala za super dovolenou nekde pobliz a nechala se rozmazlit.

daisymaminka
23. čer 2025

Neletěla bych nikam.

tereza90tess
23. čer 2025

Rozhodně ne do Egypta - sama jsem tam měla tu jejich střevní nemoc a byl to opravdu děs běs! V těhotenství nedoporučuji - jsou daleko bezpečnější země, co se týká vašeho těhotenství 🙂

angulina22
24. čer 2025

@eliska1998 Upřímně, po dvou potratech bych neletěla vůbec nikam. Ale když už, zvolila bych evropskou destinaci. Nebude takové horko, nepůjdete naproti zažívacím potížím. Uvidíte, jak na tom budete s nevolnostmi atd. Mě doktor s vyšším tlakem a po potratu nechal rovnou doma a ani se mnou moc nediskutoval. Uvidíte, jak se budete cítit, ale Egypt za mě rozhodně ně