Je bezpečné cestovat do Egypta v prvním trimestru?
Ahoj holky chtěli by jsme v září letět na dovcu do Egypta momentálně jsem 9tt a zatím je vše v pořádku ale prodělala jsem uz 2x potrat a ano je ti jeste za dlouho ale kdyby bylo vše v pořádku letěli by jste na týden ?
Urcite ne do Egypta
@eliska1998 do Egypta bych neletěla ani jako netéhotná. Před týdnem se vrátila kolegyně, co si dovolenou užívala se zažívacími potížemi. Její chlap dokonce skončil na kapačkách
@eliska1998 Ahojky. My letíme teď v sobotu na Kypr. Vybírala jsem destinaci, kde se o mě dobře postarají, kdyby nedej bůh něco. Egypt bych určitě neriskovala už jen skrze faraona. Tenkrát byla kamarádka v prvním trimestru a skončila u nás na kapačkách. Malá byla zaplať pán bůh ok, ale riskovat bych to nechtěla.
@eliska1998 Také bych neletěla, Egypt miluju, ale v těhotenství rozhodně ne. Nevíš, co tě tam potká. To samozřejmě nevíš nikde, ale proč tomu jít naproti.
Do Egypta bych neletela.
Ne
Tam bych neletěla ani náhodou.
V 10/11 tt jsem letěla do Říma ( půl roku po potratu), do Egypta ani omylem.
@eliska1998 Ne. Taky jsem po dvou potratech řešila, zda letět na dovolenou a nee a to letame do zdravotně bezpečnějších destinací. Co je větší priorita, dovolená, nebo zdraví.
@eliska1998 vybrala bych evropskou destinaci s dostupnou zdravotní péčí. Egypt rozhodně ne.
@eliska1998 já jsem nyní 13tt a letím do Egypta na konci srpna. Dovolená byla plánována teda ještě než jsem otěhotněla. Myslím si že pokud člověk dodržuje hygienu a neprejida se jako blázen tak faraon ho mine. Většinou tyhle potíže mají lidi co plácají páté přes deváté atd.
Samozřejmě si s Dr domluvíme nějaké případné léky které by h mohla kdyby mě něco postihlo, ale byli jsme loni dcera 8 syn 2 a úplne vše v pořádku.
Do Egypta bych neletěla, skrz zažívací potíže. Byla jsem 3x jako netěhotná a pokazdy mi bylo zle. Zkusila bych to prebookovat na jinou destinaci. Kde maji případně dobrou lékařskou péči a nehrozí tam tolik zažívací potíže 🙏🏻
Ja jsem byla loni ve 12.tt a vse bylo ok. Pri vyberu jsme teda hodne dbali na recenze a vybrali krasny a cisty hotel. Vse bylo v poradku.
Egypt jako těhotná nee 🙈 opatrná můžeš být sebevíc, ale to riziko nějaké infekce je tam prostě daleko vyšší a o kvalitě zdravotní péče bych taky měla oproti evropskému standardu pochybnosti. Zkusila bych vybrat jinou destinaci
V Egypte jsem cele tehotenstvi zila, holky neplaste 🙄. Jak se pise nade mnou, neprejidat se a hlavne pozor na to horko, dodrzovat zakladni pravidla pro pobyt na slunicku 😊. Kdyby bylo potreba, znam ceskou holcinu, ktera vam zajisti doktora pres pojistovnu. A pak bych jeste zapremyslela, jestli na to trpis. Pokud jsi v Egypte uz byla a skoncila na kapackach, tak bych spis neletela.
Většinu prispevku tu píšou lidi, kteří o tom očividně až tak moc nevědí 🙂
Ano, určité riziko střevních potíží tam je, ale oproti době pred 10+ lety se to výrazně zlepšilo. Kdxz vyberete opravdu dobrý hotel a budete dávat pozor na klimatizaci, teplotní šoky apod, je riziko malé.
No a co se týká zdravotní péče- mam přímou zkušenost z rodiny z pobytu v egyptské nemocnici a prý to byl absolutní luxus - jak péče, tak pokoje, strava, všechno. U rezortů jsou nové nemocnice určené pro zahranicni turisty se špičkovou péčí. To už bych se více bala nemocnic v Bulharsku, Řecku apod.
Většinu prispevku tu píšou lidi, kteří o tom očividně až tak moc nevědí 🙂
Ano, určité riziko střevních potíží tam je, ale oproti době pred 10+ lety se to výrazně zlepšilo. Kdxz vyberete opravdu dobrý hotel a budete dávat pozor na klimatizaci, teplotní šoky apod, je riziko malé.
No a co se týká zdravotní péče- mam přímou zkušenost z rodiny z pobytu v egyptské nemocnici a prý to byl absolutní luxus - jak péče, tak pokoje, strava, všechno. U rezortů jsou nové nemocnice určené pro zahranicni turisty se špičkovou péčí. To už bych se více bala nemocnic v Bulharsku, Řecku apod.
@patypresdevaty byla jsem v egyptě víc než dvacetkrát, začala jsem asi před 18 lety. 3x s manželem, co má chronicky střevní zánět a tudíž problematický střeva a s malou dcerou a dvakrát s prarodiči. Průjem měl jeden den tchán. Ale nejsem čuňata, jíme s rozumem, vybíráme dobrý hotely, nechlastáme alkohol v bazénu, nepražíme se na slunci. Tahle hysterie mi přijde dost přehnaná.
@eliska1998 Autorko, já jsem vždycky byla zastánce toho, že těhotenství není nemoc a má se žít normálně (vyjma alkoholu a jiných jasných inzultů), že bych se nebála a v prvním těhotenství jsem žila opravdu normálně a aktivně včetně cestování. Teď mám za sebou zamklý potrat a přes všechnu svou normální racionalitu jsem si už vyčetla první poslední, kafem počínaje přes dceru, která mi nejradši usíná na břiše pro služby v práci, nikdy bych to do sebe neřekla. A asi bych teď byla opatrnější, protože výčitky jsou svině, i když jsou iracionální nebo nesmyslný.
@eliska1998 Nejela bych. Ne kvuli tomu, ze bych neverila egyptakemu zdravotnictvi, ale po dvou potratech bych proste byla opartna - na litani, na vedra, na cizi jidlo. Celou dobu do dovolene bych premyslela, jestli to bude ok a tam bych furt premyslela, jestli to bude ok a takova dovolena by mi byla k prdu. Radeji bych ty penize dala za super dovolenou nekde pobliz a nechala se rozmazlit.
Neletěla bych nikam.
Rozhodně ne do Egypta - sama jsem tam měla tu jejich střevní nemoc a byl to opravdu děs běs! V těhotenství nedoporučuji - jsou daleko bezpečnější země, co se týká vašeho těhotenství 🙂
@eliska1998 Upřímně, po dvou potratech bych neletěla vůbec nikam. Ale když už, zvolila bych evropskou destinaci. Nebude takové horko, nepůjdete naproti zažívacím potížím. Uvidíte, jak na tom budete s nevolnostmi atd. Mě doktor s vyšším tlakem a po potratu nechal rovnou doma a ani se mnou moc nediskutoval. Uvidíte, jak se budete cítit, ale Egypt za mě rozhodně ně

@eliska1998 do Egypta rozhodně ne